Ablak az ablakban? Lehetséges átalakítani a nyílászárókat?

Ablakfelujitas – Ablak az ablakban?

Néha, egy-egy átalakítás során kiderül, hogy nem úgy nyitható egy ablak, ahogyan mi szeretnénk. Például csak a felső ablak nyílik, de ez nekünk nem felel meg, mert túl magasan van, így körülményes nyitni. Vagy azt szeretnénk, hogy egy ablakunk csak bukna, esetleg bukna és nyílna is. Mit tehetünk ilyen helyzetben?

Új funkció, új kívánalmak

Tipikus példa lehet, hogy egy régi lakás irodává történő átalakítása során a tulajdonos az egyik kétszárnyas nagy ablakának egyik szárnyba szeretne egy kisebb, bukó–nyíló szárnyat beépíteni. Nem lehetetlen elképzelni, hogy az új munkahelyi környezet vagy a saját elképzelése alapján ez az új kívánalom hirtelen fontossá válik. Hiszen a munkatársai nap közben a legtöbbször csak ezt a kis ablakot nyitnák vagy buktatnák ki, és mindössze az ebéd idő alkalmával nyitják majd csak ki a két szárnyat a szellőztetés miatt.

Megoldhatja a vasalatcsere

A legtöbbször az a megoldás, hogy ilyenkor vasalatot kell cserélni a nyílászárón, amelyben a mi cégünk is szívesen nyújt segítséget. Sok esetben ugyanis megoldható, hogy egy meglévő szárnyba még beépítsünk egy vagy több nyitható ablakot. Ennek technikai részletei mindig a helyszíni felmérés során derülnek ki, de előzetesen annyi biztosan leírható, hogy a dolog nem lehetetlen. Bármilyen okból is szeretnénk átalakítani a nyílászáró nyitási funkcióit, előzőleg vizsgálni kell, hogy a nyílászáró átalakítás beépített szerkezeten milyen műszaki lehetőségekkel oldható meg. Lehetséges, hogy csak néhány plusz alkatrész beépítésével megoldható a probléma, de az is előfordulhat, hogy a bent lévő vasalat alkatrészek mindegyikét cserélni kell.

Van megoldás!

Az ablakok nyitásának átalakítása tehát alapvetően megoldható, természetesen a megoldás függ a faanyagtól, valamint attól, hogy milyen típusú ablakról van szó, illetőleg attól, hogy mekkora az eredeti ablak. Foglaljuk tehát össze: milyen okból lehet szükséges a nyílászáró átalakítás?

  • nyitási, nyithatósági módok átalakítása
  • kisállat kibúvók beépítése
  • szárnykeretek cseréje különböző okokból

A kihívást sokszor az jelenti, hogy egy fix szerkezeten milyen anyagok felhasználásával lehet költségkímélőn, de a mai követelményeknek megfelelő műszaki kivitelben átalakítani az új nyílászárókat. De egy helyszíni vizsgálatot mindenképp megér, hogy meg tudjuk-e valósítani az ön elképzelését.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...