Ablakfelújítás egy kis fűszerrel: a takaróléc

Ablakfelújítás – Ablakfelújítás egy kis fűszerrel: takaróléc

Az ablakfelújítás előnyei ma már jól ismertek. A legtöbben az energiamegtakarítást, a rezsiszámlák csökkenését, a környezetvédelmet, vagy épp a csendet emelnék ki. De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a felújított fa ablakok szépek. A megújult ablak esztétikumát fa takarólécekkel és akár osztóbordákkal is lehet fűszerezni.

Egy jól kialakított, új hőszigetelő üveggel felszerelt nyílászáró hőátbocsátási tényezője jelentősen javul. A műszaki felújítás után jelentős előnyként jelentkezik még, hogy a hőszigetelő üveg behelyezésével a szerkezet átlagos zajcsillapítása legalább 30 dB lesz, valamint a tok és a nyílószárny között kialakított légzárás miatt a por és szennyeződés beáramlása gyakorlatilag megszűnik. A profil kialakítása megakadályozza a víz beszivárgását a profil és a faszerkezet közé, így a nedvesedésből-száradásból adódó festés-állagromlás a minimálisra csökken, a faszerkezet festését jóval ritkábban kell elvégezni.

Takaróléc

A takarólécek a tok külső oldalának és a káva burkolására alkalmasak, kettős feladatot látnak el. Egyrészt védik a felületet a káros UV sugárzástól, másrészt esztétikus és hosszú időre tartós felületet adnak. Voltaképpen a nyílászáró és a fal közötti kis rést takarják el a segítségével. Ez a takaróléc legfontosabb funkciója, hiszen így elleplezzük a fal különböző egyenetlenségeit, esetleges hibáit és a hatalmas hézagokat.

A takaróléceket ma a legtöbben műanyagból képzelik el, de mi fából is nagyon szívesen elkészítjük ezeket. Jelentős előny ebben az esetben, hogy a fa takarólécek nem ragasztottak, hanem csavarral rögzítettek.

Ha további információra van szüksége, facebookos oldalamon is megtalál.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...