Legfrissebb híreink

Legfrissebb híreink

Ablakfelújítás a-tól z-ig

Ablakfelújítás a-tól z-ig

Mostanában azt tapasztalom, hogy egyre többen tartják magukat ablakfelújítónak. Úgy értem ezt, hogy olyan ablakokhoz hívnak, amelyek már átestek az üvegcserén, de aztán a lakók arra panaszkodnak, hogy nem erre számítottak és nem elégedettek az eredménnyel. Nem is lehetnek, hiszen szinte mindenki csak az üvegcserét és a gumitömítést vállalja el, mert az a legtisztább munka és leggyorsabb bevételi forrás. Elmarad a tokozat utólagos púrhabbal való szigetelése, a redőnytok utólagos szigetelése és az ablakszárnyak  megfelelő passzítása. A vasalatok átnézése híján nehezen is csukódik az ablak. Egy jó ablakfelújító cégnél már az árnyékolástechnika sem jelent gondot. Ilyenkor szoktam elmondani, hogy az üvegcsere önmagában nem ablakfelújítás, hanem csak egy része. A teljes képhez még több munkafázis tartozik, amelyet mi mindig komplexen végzünk el.

Lakásépítés vagy inkább felújítás?

Ablakfelújítás – Lakásépítés vagy inkább felújítás?

Harminc százalékot is meghaladó mértékű áremelést hajtottak végre a szerelt technológiájú házakat építő cégek, így már a készházak esetén is több mint 400 ezres négyzetméterárral érdemes számolni. De mit jelent ez a mindennapokban? Cikkünk erre keres választ.

Honnan ered az ablak és az ajtó szó?

Sokakat érdekel, miért éppen azokat a szavakat használjuk az egyes dolgok, fogalmak megnevezésére, amelyeket megtanultunk. Az etimológia, avagy a szófejtés, szónyomozás a nyelvészet egyik ága, mely a szavak eredetével foglalkozik. Régi szövegeken és más nyelvekkel való összehasonlításon keresztül az etimológusok rekonstruálják a szó történetét – mikor terjedtek el a nyelvben, hogyan változott az alakjuk, jelentésük.

Hiánycikk lesz a fa alapanyag?

Ablakfelújítás – Hiánycikk lesz a fa alapanyag?

Magyarországon már alig van lucfenyőkből álló erdő. Viszont Ausztriában, Németországban és Csehországban még vannak ilyenek, amelyekben most sajnos szúinvázió tarol. A szú, ez a pici állat, évi 40–60 millió köbméternyi fenyőfa pusztulásáért felelős Közép-Európában. Meg lehet a fenyveseket menteni?

Segíthetik robotok az asztalosok munkáját? I.

Ablakfelújítás – Segíthetik robotok az asztalosok munkáját? I.

A robot szó először 1920-ban, Čapek cseh író egyik színdarabjában jelenik meg. A szerző így nevezte azokat a gépeket, amelyek az emberek helyett álltak munkába – a szó maga egyébként a szláv robota = munka szóból származik. De tényleg vannak már olyan gépek, amelyek felgyorsítják az asztalosműhelyekben a munkát?

Segíthetik robotok az asztalosok munkáját? II.

Ablakfelújítás – Segíthetik robotok az asztalosok munkáját? II.

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy a robotikának milyen lehetőségei vannak az üzemekben. Kiderült, hogy az asztalosok rengeteg eszközt használnak a munkájuk során, így felkészülhetnek, hogy ipari robotok is beköltöznek majd a műhelyeikbe.

Dráguló felújítások jönnek?

Ablakfelújítás – Dráguló felújítások jönnek?

Egy épület energiaigényét az összesített energetikai jellemző méretezett értékéhez viszonyítva legalább 25%-os mennyiségben olyan megújuló energiaforrásból kell biztosítani, amely az épületben keletkezik, az ingatlanról származik vagy a közelben előállított – fogalmaz egy tavaly kiadott a minisztériumi rendelet. De mit is jelent ez a gyakorlatban? Mennyivel drágul meg majd az építkezés? Lesznek kibúvók, kiskapuk?

Valószínűleg nem az évszázad üzletét ajánlja a hétvégén becsöngető szaki

Ablakfelújítás – Valószínűleg nem az évszázad üzlete

Mindig mondjuk, hogy fontolja meg alaposan, kit enged be otthonába. A kivételesen kedvezőnek látszó ajánlatokról nagyon hamar kiderülhet, hogy csak átverés. Legyen figyelmes, gondolja végig alaposan, szüksége-e van arra a felújításra, amit olcsón mérnek. Olvasónk történetét adjuk közre ebben a témában.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...