Legfrissebb híreink

Legfrissebb híreink

Ablakfelújítás a-tól z-ig

ablakfelújítás – Ablakfelújítás a-tól z-ig

Mostanában azt tapasztalom, hogy egyre többen tartják magukat ablakfelújítónak. Úgy értem ezt, hogy olyan ablakokhoz hívnak, amelyek már átestek az üvegcserén, de aztán a lakók arra panaszkodnak, hogy nem erre számítottak és nem elégedettek az eredménnyel. Nem is lehetnek, hiszen szinte mindenki csak az üvegcserét és a gumitömítést vállalja el, mert az a legtisztább munka és leggyorsabb bevételi forrás. Elmarad a tokozat utólagos púrhabbal való szigetelése, a redőnytok utólagos szigetelése és az ablakszárnyak  megfelelő passzítása. A vasalatok átnézése híján nehezen is csukódik az ablak. Egy jó ablakfelújító cégnél már az árnyékolástechnika sem jelent gondot. Ilyenkor szoktam elmondani, hogy az üvegcsere önmagában nem ablakfelújítás, hanem csak egy része. A teljes képhez még több munkafázis tartozik, amelyet mi mindig komplexen végzünk el.

Szigeteljünk, hogy megvédjük a Földet

Ablakfelújítás – Szigeteljünk, hogy megvédjük a Földet

Újabb 6 hat nappal korábbra került az Ökológiai Túllövés Napja, vagyis idén már augusztus 2-án eléri az emberiség azt a pontot, amikor feléltük a Föld egy évre elegendő erőforrásait. Az ökológiai lábnyomunk csökkentéséhez a teljes hazai energiafogyasztás 32 százalékát kitevő lakóépületek, ezen belül is a családi házak szigetelése is jelentősen hozzájárulhat.

Lakásfelújítás: visszajöhet a hitel ára a rezsin

Ablakfelújítás – visszajöhet a hitel ára a rezsin

Otthonunk felújítását lehet időben tologatni, de túl sokáig nem érdemes. Egyrészt, mert addig is magasak maradnak a rezsiköltségeink, másrészt pedig egy megújult otthon jobb komfortérzetet ad a benne élőknek. Persze vannak költségei a korszerűsítésnek, de ezek minden szakértő szerint megtérülnek. Éppen ezért érdemes szétnézni bankok kínálatában is, hiszen egy jó választással önfinanszírozó lehet a felújítás.

Hasznos tanácsok a környezettudatossághoz

Ablakfelújítás – Hasznos tanácsok a környezettudatossághoz

A környezettudatos gondolkodás nem pusztán divat, hiszen mára a probléma megkerülhetetlenné vált. Sosem késő elkezdeni: egy felújítás során apró változtatásokkal is komoly eredményeket érhetünk el, egyúttal pedig csökkenthetjük a mindennapi kiadásainkat.

Több oka is lehet, ha párásodik a tetőtéri ablak

Ablakfelújítás – Több oka is lehet, ha párásodik a tetőtéri ablak

A tetőtérben lévő ablakok alatt nem szokott lenni belső párkány, az ablakon esetlegesen összegyűlt pára így a szemünk előtt folyik végig a falon. A páralecsapódás természetes folyamat, ami persze nem jelenti azt, hogy nem lehet elkerülni vagy védekezni ellene.

Mit lehet az elvetemedett ajtóval kezdeni?

Az ajtók vetemedése, vagyis az a jelenség, hogy az ajtólap kisebb-nagyobb mértékben eláll az ajtótoktól, sokak számára ismert. A régi tömörfa ajtóknál éppúgy előfordulhat, mint az újaknál. Sajnos tény, hogy az elvetemedett ajtót tökéletesen kijavítani már nem lehet, azonban beállítással még használhatóvá lehet ezeket tenni.

Fontos kérdések minden felújítás előtt

Ablakfelújítás – Fontos kérdések minden felújítás előtt

Az építkezéshez és a költözéshez hasonlóan egy otthon felújítása sem lehetséges valamennyi stressz és anyagi terhek nélkül. Érdemes ezért nagyon alaposan átgondolni a legfontosabb kérdéseket, mielőtt belevágunk: idegrendszerünk és pénztárcánk megkímélése mellett így a végeredménnyel is elégedettebbek leszünk.

Védje otthonát a nyár veszélyei ellen!

Ablakfelújítás – Védje otthonát a nyár veszélyei ellen!

Rengeteg energiát, időt és pénzt fektetünk abba, hogy lakásunkat és a környékét szebbé varázsoljuk. Az otthonok tekintetében a nyár az egyik legveszélyesebb időszak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...