Legfrissebb híreink

Legfrissebb híreink

Ablakfelújítás a-tól z-ig

Ablakfelújítás a-tól z-ig

Mostanában azt tapasztalom, hogy egyre többen tartják magukat ablakfelújítónak. Úgy értem ezt, hogy olyan ablakokhoz hívnak, amelyek már átestek az üvegcserén, de aztán a lakók arra panaszkodnak, hogy nem erre számítottak és nem elégedettek az eredménnyel. Nem is lehetnek, hiszen szinte mindenki csak az üvegcserét és a gumitömítést vállalja el, mert az a legtisztább munka és leggyorsabb bevételi forrás. Elmarad a tokozat utólagos púrhabbal való szigetelése, a redőnytok utólagos szigetelése és az ablakszárnyak  megfelelő passzítása. A vasalatok átnézése híján nehezen is csukódik az ablak. Egy jó ablakfelújító cégnél már az árnyékolástechnika sem jelent gondot. Ilyenkor szoktam elmondani, hogy az üvegcsere önmagában nem ablakfelújítás, hanem csak egy része. A teljes képhez még több munkafázis tartozik, amelyet mi mindig komplexen végzünk el.

Jön a meleg: miért előnyös az alumínium redőny?

Ablakfelújíítás – Jön a meleg: miért előnyös az alumínium redőny?

Ahogy közeledik a meleg idő, egyre inkább fontossá válik a nyílászárók védelme. Bár számos megoldás létezik, még mindig a legjobb választás egy redőny lehet, amely ár és érték arányában is megfelelő lehetőséget nyújt. A különböző típusú redőnyök közül a faredőny és műanyag redőny lassan kikopik a köztudatból, ugyanis az alumínium redőny sokkal előnyösebb megoldást kínál a fa- és műanyag redőnyökkel szemben.

Boltíves ablakot is felújítunk!

Ablakfelújíítás – Boltíves ablakot is felújítunk!

Sokan panaszkodnak, hogy más cégek nem vállalják az íves nyílászárók felújítását, ami már az árajánlatkéréskor kiderül. Például egy adott háromszárnyas ablak esetében csak a nyílászáró alsó felét cserélték volna ki hőszigetelt üvegre, a fölsőt meg csak simán 4 mm-es üvegre, legalábbis ez volt a megrendelő által kapott ajánlatban.

Az apró részletek is számítanak

Ablakfelújíítás – Az apró részletek is számítanak

A nyílászárók felújítása során fontos szempont, hogy az eredeti kinézet megőrzése mellett a tartósságot is biztosítani tudjuk. A felújítás során számos részletre kell odafigyelni, hogy a végeredmény kifogástalan legyen. Az vízvezetők esetében fontos az impregnálás és lenolajozás, hogy a tartósságuk hosszú távon biztosítva legyen. A nyílászárók esetében pedig a fa profil és a gittel történő rögzítés helyett a fa profil és az üvegszálas tömítés alkalmazása biztosítja a tartósságot.

Hogyan óvhatjuk meg a vízvezetőket?

Ablakfelújíítás – Hogyan óvhatjuk meg a vízvezetőket?

A vízvezetők felpördülése olyan probléma, amely sok otthon tulajdonosnak okoz fejfájást. A vízvezetők szerepe az otthonokban az esővíz elvezetése, amely fontos szerepet játszik az épület élettartamának megőrzésében. Az időjárási viszonyok miatt azonban az esővíz gyakran károsítja a vízvezetőket, amelyek repedéseket, lyukakat és más sérüléseket szenvedhetnek el.

Hogyan eszi meg a hőhíd a festéket?

Ablakfelújíítás – Hogyan eszi meg a hőhíd a festéket?

Az ablakok hőhídproblémája sok régi épületben előfordul, hiszen korábban nem került akkora hangsúly a hőszigetelésre, mint manapság. Azonban a hőhíd nem csak esztétikai probléma, hanem komoly energiaveszteséget is okozhat, ami a fűtésszámlán is meglátszik. Ezért érdemes odafigyelni a hőszigetelésre, és ha lehetőség van rá, akkor érdemes korszerűbb, hőszigetelt ablakokra cserélni a régieket.

Egy régi polgári ajtó cseréje

Ablakfelújíítás – Egy régi polgári ajtó cseréje

A képen is látható új ajtó elkészítése során a választott anyag az európrofilos borovi fenyő volt. Ez a faanyag kiváló minőségű és tartós, így hosszú élettartamra számíthat a megrendelő. A fa borovi fenyő a hagyományos faanyagok közé tartozik, és nagyon jól illeszkedik a polgári stílushoz, ami nagyon fontos szempont volt a munka során.

Hogyan lehet egy régi ablakot időjárásállóvá tenni?

Ablakfelújíítás – Hogyan lehet egy régi ablakot időjárásállóvá tenni?

Az ablakfelújítás sokkal többet jelent, mint pusztán a hőszigetelésre és az energiamegtakarításra való fókuszálás. Sok ablakfelújító cég figyelmen kívül hagyja a nyílászáró időjárásállóságának fontosságát. Az időjárás viszontagságai nagy kihívást jelentenek az ablakok és ajtók számára, és ha nem megfelelően kezeljük a problémát, akkor az ablakok és ajtók élettartama rövid lehet.