Legfrissebb híreink

Legfrissebb híreink

Ablakfelújítás a-tól z-ig

Ablakfelújítás a-tól z-ig

Mostanában azt tapasztalom, hogy egyre többen tartják magukat ablakfelújítónak. Úgy értem ezt, hogy olyan ablakokhoz hívnak, amelyek már átestek az üvegcserén, de aztán a lakók arra panaszkodnak, hogy nem erre számítottak és nem elégedettek az eredménnyel. Nem is lehetnek, hiszen szinte mindenki csak az üvegcserét és a gumitömítést vállalja el, mert az a legtisztább munka és leggyorsabb bevételi forrás. Elmarad a tokozat utólagos púrhabbal való szigetelése, a redőnytok utólagos szigetelése és az ablakszárnyak  megfelelő passzítása. A vasalatok átnézése híján nehezen is csukódik az ablak. Egy jó ablakfelújító cégnél már az árnyékolástechnika sem jelent gondot. Ilyenkor szoktam elmondani, hogy az üvegcsere önmagában nem ablakfelújítás, hanem csak egy része. A teljes képhez még több munkafázis tartozik, amelyet mi mindig komplexen végzünk el.

Egy régi ablak új élete

Ablakfelújíítás – Egy régi ablak új élete

Talán megrendelőnk sem hitte, hogy a régi, kapcsolt gerébtokos ablakára azt fogjuk mondani, hogy nem kell kidobnia. Egy tanulságos történet Szegedről, a Tisza Lajos körút patinás polgári otthonaiból.

Mit lehet tenni a társasházak bejárati ajtajával?

Ablakfelújíítás – Mit lehet tenni a társasházak bejárati ajtajával?

Sok helyen tapasztalom, hogy a társasházak bejárati ajtaját a felújítás, esetleg a panelprogram során új műanyagra nyílászáróra cserélték. Akadt már olyan megkeresésünk, hogy javítsuk meg az új ajtó működését, mert már lóg, nehezen csukható. A fém ajtók között pedig már akad olyan is, amely közel 40 éve teljesít hibátlanul szolgálatot.

Apró sikerélményt kínálunk a jövő asztalosainak

Ablakfelújíítás –Apró sikerélményt kínálunk a jövő asztalosainak

Számos madárfaj tölti hazánkban a telet, ilyenkor még jobban rászorulnak az emberi segítségre. Így gondolta ezt a Móravárosi Szegedi Móravárosi Szakképző Iskola és csapatunk is, így jött létre az asztalost szakmát is népszerűsítő, közös madáretetős akciónk.

Az emlékezet kopik, viszont a minőségi nyílászáró nem

Ablakfelújíítás – Az emlékezet kopik, viszont a minőségi nyílászáró nem

Néhány napja egy szegedi lakásban voltam felmérésen. A hölgy otthonában ugyanis akadt még néhány olyan nyílászáró, amit a rezsipara miatt érdemes lenne mielőbb felújítani. 

Tényleg minden négyzetmétert ki kell fűteni?

Ablakfelújítás – Tényleg minden négyzetmétert ki kell fűteni?

Lehet, érdemes akár már ezen a télen spórolni a fűtéssel? Hogyan nem kerül ez sok pénzbe, van olyan módszer, ami csak egy kis odafigyelést igényel a lakáson belül? 

Rezsizavarok: újra népszerűvé válhat a fatüzelés?

Ablakfelújítás – Rezsizavarok: újra népszerűvé válhat a fatüzelés?

A fatüzelés felé terelik a mostanában tapasztalható tendenciák az embereket. Az utóbbi években eddig mindenki kifelé dobálta a kazánokat, ezzel pedig a fatüzelés teljesen háttérbe szorult. Eddig ugyanis gázzal fűteni sokkal olcsóbb volt, mint kifizetni a tűzifa árát. Ráadásul gázzal fűteni jóval komfortosabb is, így sokan kidobálták a kazánokat, és átváltottak gáz-, illetve villanyfűtésre – talán utóbbiak jártak kicsit jobban.

Miért érdemes a rezsi csökkentésének első lépéseként az ablakok felújításával kezdeni?

Ablakfelújítás – első lépés az ablakok felújítása

Sokan gondolkodnak most abban, hogy a régóta halogatott felújításokat elvégezzék a lakásukban. Hogy a címben felvetett kérdésre is válaszoljak: azért érdemes, mert egy épületen vagy egy lakáson belül mindig a felületi áthűlést kell vizsgálni.