Legfrissebb híreink

Legfrissebb híreink

Ablakfelújítás a-tól z-ig

ablakfelújítás – Ablakfelújítás a-tól z-ig

Mostanában azt tapasztalom, hogy egyre többen tartják magukat ablakfelújítónak. Úgy értem ezt, hogy olyan ablakokhoz hívnak, amelyek már átestek az üvegcserén, de aztán a lakók arra panaszkodnak, hogy nem erre számítottak és nem elégedettek az eredménnyel. Nem is lehetnek, hiszen szinte mindenki csak az üvegcserét és a gumitömítést vállalja el, mert az a legtisztább munka és leggyorsabb bevételi forrás. Elmarad a tokozat utólagos púrhabbal való szigetelése, a redőnytok utólagos szigetelése és az ablakszárnyak  megfelelő passzítása. A vasalatok átnézése híján nehezen is csukódik az ablak. Egy jó ablakfelújító cégnél már az árnyékolástechnika sem jelent gondot. Ilyenkor szoktam elmondani, hogy az üvegcsere önmagában nem ablakfelújítás, hanem csak egy része. A teljes képhez még több munkafázis tartozik, amelyet mi mindig komplexen végzünk el.

Mi az a relatív páratartalom?

Ablakfelújítás – Mi az a relatív páratartalom?

Tömören: a relatív páratartalom az a százalékos viszonyszám, amely leírja, milyen erősen telített a levegő, és milyen közel van a levegő állapota a telítettségi vonalhoz

Miért párásodik az ablaküvegem?

Ablakfelújítás – Miért párásodik az ablaküvegem?

Szenved a párától otthon? Már nem tudja, mit kezdjen a folyton csöpögő ablakokkal? Mindent a szakirodalom szerint, régi mesterekre hallgatva csinált, mégsem jó otthon lenni? Cikkünkben igyekszünk tisztázni, mi okozza a gondot, és miért van szükség mindenképpen helyszíni felmérésre.

Energiatakarékosság: már otthon el kell kezdeni

Ablakfelújítás – Energiatakarékosság: már otthon el kell kezdeni

A környezetvédelem egyik legfontosabb eleme az energiatakarékosság. Az égők, a fűtés, a komplett ház is lehet már energiatakarékos. De mit is jelent ez utóbbi pontosan?

Aki spórolni akar, annak érdemes ablakos mesterhez fordulnia

Ablakfelújítás – Aki spórolni akar, annak érdemes ablakos mesterhez fordulnia

Nyakunkon a tartós hideg, ami igencsak megmutatkozik a januári gázszámlán is – kivéve persze, ha idejében ellenőrizte otthon a nyílászárókat! Ha annyira nagy a baj, hogy az egészet cserélni kell, most sem lehetetlen. Viszont ehhez nem árt tudni, milyen ablakot érdemes venni. 

Fájt már a kéménye miatt a feje?

Ablakfelújítás – Fájt már a kéménye miatt a feje?

Az év elején szén-monoxid jelenlétét mutatták ki a műszerek több családi házban is. Az ilyenkor bejelentésre kiérkező tűzoltók mindig méréseket végeznek. A segítségül hívott szakemberek több esetben voltak kénytelenek megállapítani, hogy a kémény vagy a fűtőberendezések javításra szorulnak.

Az ön bejárati ajtaja elég biztonságos?

Ablakfelújítás – Az ön bejárati ajtaja elég biztonságos?

Ha valahol betörés kerül szóba, mindannyian a másik ember veszteségbe gondolunk bele, ritkábban abba, hogy ez a veszély nálunk is valós lehet. Bár hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a betörések nem bennünket érinthetnek, sajnos a gyakorlat mást mutat. A legrosszabb az, hogy ha nem is járnak tragikus kimenetellel, félelmet keltenek, melytől igen nehéz megszabadulni. Fontos tehát, hogy egy kiváló, biztonságos bejárati ajtóval gondoskodjunk a megelőzésről.

Nagy változás jöhet a fűtésnél

Ablakfelújítás – Nagy változás jöhet a fűtésnél

Ahogy fejlődik a technológia és egyre hatékonyabbak a szigetelések, úgy csökken az épületek fűtési igénye. A napelemek gyors terjedésének köszönhetően egyre természetesebb igénnyé válik az elektromos fűtés, mely kitűnő kiváltója lehet a gáznak számos ingatlan esetében. Annak ellenére is, hogy jelenleg az áram ára - egységnyi energiára vetítve - magasabb a földgázénál.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...