Legfrissebb híreink

Legfrissebb híreink

Ablakfelújítás a-tól z-ig

ablakfelújítás – Ablakfelújítás a-tól z-ig

Mostanában azt tapasztalom, hogy egyre többen tartják magukat ablakfelújítónak. Úgy értem ezt, hogy olyan ablakokhoz hívnak, amelyek már átestek az üvegcserén, de aztán a lakók arra panaszkodnak, hogy nem erre számítottak és nem elégedettek az eredménnyel. Nem is lehetnek, hiszen szinte mindenki csak az üvegcserét és a gumitömítést vállalja el, mert az a legtisztább munka és leggyorsabb bevételi forrás. Elmarad a tokozat utólagos púrhabbal való szigetelése, a redőnytok utólagos szigetelése és az ablakszárnyak  megfelelő passzítása. A vasalatok átnézése híján nehezen is csukódik az ablak. Egy jó ablakfelújító cégnél már az árnyékolástechnika sem jelent gondot. Ilyenkor szoktam elmondani, hogy az üvegcsere önmagában nem ablakfelújítás, hanem csak egy része. A teljes képhez még több munkafázis tartozik, amelyet mi mindig komplexen végzünk el.

Folytatódik a repülőtér önkéntes ablakszigetelési programja

Ablakfelújítás – Folytatódik a repülőtér önkéntes ablakszigetelési programja

A következő hónapokban hat milliméter vastag plusz üvegtáblát szerelnek a ferihegyi reptér zajgátló védőövezetében található ingatlanok ablakaira a Budapest Airport költségén.

Mitől szép egy régi bejárati ajtó?

Ablakfelújítás – Mitől szép egy régi bejárati ajtó?

A nagypolgári házak ajtajai attól vonzóak még ma is, hogy régebben jobban odafigyeltek külcsínben is a részletekre. Rengeteg olyan plusz díszítést alkalmaztak, ami csak az építtető egyediségét, és az akkori kor igényeit fejezte ki. Mondhatni, hogy a régi ajtókba fektettek munkát.

Kell vasrács a bejárati ajtóra?

Ablakfelújítás –Kell vasrács a bejárati ajtóra?

Sokan kérdezik tőlem, amikor a bejárati ajtójukat úgy újítom fel, hogy rákerül egy több ponton záródó, biztonsági zár is, hogy vajon ez nyújt-e akkora védelmet, hogy ne kelljen visszarakni a rácsot. Magyarul, vajon mennyit véd a betörők ellen a vasrács az ajtón?

Mitől bio a biofesték?

Ablakfelújítás – Mitől bio a biofesték?

Előző cikkünkben az ökológiai lábnyomról és a környezetbarát építkezésről írtunk. Egyre több embernek fontos, hogy ne kerüljön be lakásába szennyező vagy a környezetre ártalmas anyag. Nekünk is követnünk kell ezeket az igényeket. A fa ablakok felújításánál például sok esetben használunk biofestéket.

Lehet ökologikus az építészet?

Ablakfelújítás – Lehet ökologikus az építészet?

Előző cikkünkben az ökológiai lábnyomról, és arról írtunk, hogy a fa ablak ebből a szempontól mindenképpen nyerésre áll. Szerencsére egyre több embernek fontos szempont a fenntarthatóság és az, hogy a későbbi generációk is élhető világban élhessenek.

Érdekli a klímaváltozás? Legyen fából az ablaka!

Ablakfelújítás – Érdekli a klímaváltozás? Legyen fából az ablaka!

Sokan hallottak már a klímaváltozásról, ennek kapcsán pedig az emberiség ökológiai lábnyomáról. A kifejezés azt fejezi ki, hogy adott technológiai fejlettség mellett egy emberi társadalomnak milyen mennyiségű földre és vízre van szüksége önmaga fenntartásához és a megtermelt hulladék elnyeléséhez. Ez az érték kiszámítható egyes emberekre, csoportokra, régiókra, országokra vagy vállalkozásokra is.

Befektetők újítják fel a lakásokat

Ablakfelújítás – Befektetők újítják fel a lakásokat

Feltűnően megnőtt a kiváló állapotú eladó ingatlanok aránya az országban. Egyes fővárosi kerületekben már a kínálat felét-harmadát a korszerűsített lakások alkotják, miután igazi iparággá vált a kiugró hozamot adó, szervezett lakásfelújítás.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...