Legfrissebb híreink

Legfrissebb híreink

Ablakfelújítás a-tól z-ig

Ablakfelújítás a-tól z-ig

Mostanában azt tapasztalom, hogy egyre többen tartják magukat ablakfelújítónak. Úgy értem ezt, hogy olyan ablakokhoz hívnak, amelyek már átestek az üvegcserén, de aztán a lakók arra panaszkodnak, hogy nem erre számítottak és nem elégedettek az eredménnyel. Nem is lehetnek, hiszen szinte mindenki csak az üvegcserét és a gumitömítést vállalja el, mert az a legtisztább munka és leggyorsabb bevételi forrás. Elmarad a tokozat utólagos púrhabbal való szigetelése, a redőnytok utólagos szigetelése és az ablakszárnyak  megfelelő passzítása. A vasalatok átnézése híján nehezen is csukódik az ablak. Egy jó ablakfelújító cégnél már az árnyékolástechnika sem jelent gondot. Ilyenkor szoktam elmondani, hogy az üvegcsere önmagában nem ablakfelújítás, hanem csak egy része. A teljes képhez még több munkafázis tartozik, amelyet mi mindig komplexen végzünk el.

Hogyan védekezzünk a betörők ellen?

Ablakfelújítás – Hogyan védekezzünk a betörők ellen?

Javában zajlik a nyaralási főszezon, amikor otthonok tömegei maradnak őrizetlenül, így válnak a betörők célpontjává. A nyári időszakban, illetve a hosszú hétvégéken megugrik a lakásbetörések száma a biztosítók tapasztalatai alapján.

Nem kell a régi tokot kidobni, be tudjuk építeni az új nyílászárókat

Ablakfelújítás – Nem kell a régi tokot kidobni

Néhány helyen előfordul, hogy az ablakot nem lehet csere nélkül felújítani, vagy egyéb esztétikai, illetve praktikus ok miatt (például rossz felé nyílik, nem nyitható bukóra, vagy mert egyszerűen megunta) javasoljuk az ablak kicserélését.

Lehet padlásajtóból új bejárati ajtó?

Ablakfelújítás – Lehet padlásajtóból új bejárati ajtó?

Nemrégiben egy régi, elöregedett padlásajtót néztünk meg a kollégákkal. Sajnos megmenteni már nem lehetett, ezért mindenképpen új ajtóban gondolkodtunk. Ami csavar volt a történetben: a ház tulajdonosa szerette volna a korábbi padlásfeljárót bejárati ajtóként használni.

5 tipp a sikeres lakásfelújításhoz

Ablakfelújítás – 5 tipp a sikeres lakásfelújításhoz

A vírushullám végén, a jó idő kezdetével egyre többen gondolkodnak el lakásuk felújításán. Hogy ez a folyamat mindig az igényeinknek és pénzügyi lehetőségeinek megfelelően alakuljon, fontos előre átgondolni a legfontosabb lépéseket.

Drágább cikkre hosszabb lesz a jótállás

Ablakfelújítás – Drágább cikkre hosszabb lesz a jótállás

Megjelent a jótállás új szabályairól szóló új rendelet. Eszerint minél drágább egy berendezés, annál hosszabb jótállási időt kell biztosítani rá. A körbe újonnan bekerülnek a 10 ezer forintnál többe kerülő ajtók, ablakok, reluxák is. A jogalkotók több, jelenleg gondot okozó „kiskaput” is bezárnak.

Alig rontott a járvány a lakás-felújítási kilátásokon

Ablakfelújítás – Alig rontott a járvány a lakás-felújítási kilátásokon

Egy éven belül mintegy 450 ezer lakáson végezhetnek kisebb-nagyobb munkálatokat.

Galambriasztás ablakpárkányról

Ablakfelújítás – Galambriasztás ablakpárkányról

Főleg társasházak szoktak azzal küzdeni, hogy a galambok szinte elűzhetetlenek a különféle felületekről. A madarak folyton az ablakba járnak, és mindent összepiszkolnak. Ha önnek is ismerős ez a gond, akkor lehet, hogy eljött az ideje, hogy egy egyszerű megoldással száműzze a galambokat a külső ablakpárkányokról.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...