Legfrissebb híreink

Legfrissebb híreink

Ablakfelújítás a-tól z-ig

ablakfelújítás – Ablakfelújítás a-tól z-ig

Mostanában azt tapasztalom, hogy egyre többen tartják magukat ablakfelújítónak. Úgy értem ezt, hogy olyan ablakokhoz hívnak, amelyek már átestek az üvegcserén, de aztán a lakók arra panaszkodnak, hogy nem erre számítottak és nem elégedettek az eredménnyel. Nem is lehetnek, hiszen szinte mindenki csak az üvegcserét és a gumitömítést vállalja el, mert az a legtisztább munka és leggyorsabb bevételi forrás. Elmarad a tokozat utólagos púrhabbal való szigetelése, a redőnytok utólagos szigetelése és az ablakszárnyak  megfelelő passzítása. A vasalatok átnézése híján nehezen is csukódik az ablak. Egy jó ablakfelújító cégnél már az árnyékolástechnika sem jelent gondot. Ilyenkor szoktam elmondani, hogy az üvegcsere önmagában nem ablakfelújítás, hanem csak egy része. A teljes képhez még több munkafázis tartozik, amelyet mi mindig komplexen végzünk el.

A régi ablakok korszerű hőszigeteléséről

Ablakfelújítás – A régi ablakok korszerű hőszigeteléséről

Kapcsolt gerébtokos ablak utólagos üvegcseréje

A kétezres évek elején merült fel a szakiparban, hogy hogyan lehetne a régi kapcsolt gerébtokos ablakban üveget korszerűsíteni. Legelső megoldás a hőszigetelt üveg cseréje. Ez úgy történt, hogy a helyet az ablak külső szárnyán ki kellett alakítani. Itt a régi ablakszárnynak a gittes részét le kellett mélyíteni, hogy bele lehessen rakni a 20 milliméteres hőszigetelt üveget (4 mm üveg – 12 mm – 4mm).

Lehet utólag hangszigetelni egy ablakot?

Ablakfelújítás – Lehet utólag hangszigetelni egy ablakot?

Sok kérés fut be hozzám, amely a műanyag vagy a fa ablakok utólagos hangszigeteléséről szól. Több mindentől is függ, hogy sikerül-e jól megoldani ezt a kérdést. Alábbi cikkemben egy tipikus megoldási lehetőséget mutatok be.

Körbeforog a kilincs: a bukó-nyíló ablakok előnyeiről és hátrányairól

Ablakfelújítás – Körbeforog a kilincs: a bukó-nyíló ablakokról

Írásomban minden részletet igyekszem összeszedni a bukó-nyíló ablakokról, valamint tipikus hibáiról és ezek megoldásáról. Olvasson tovább, ha ilyen ablaka van, vagy éppen a felújítását tervezi.

Asztalos csapattagot keresünk!

A Rácz Ablakfelújító Kft. asztalos szakmunkás munkatársat keres ablakjavítási munkálatokra. Ha érzed magadban azt a képességet, hogy egy fiatalos gondolkodású, rugalmas csapatban dolgozz, mindenképpen jelentkezz!

Meg lehet javítani a régi hőszigetelt üvegezésű ablakokat?

Ablakfelújítás – Meg lehet javítani a régi hőszigetelt üvegezésű ablakokat?

Sokan azt gondolják, hogy az utólagos gáztöltés mindent megold a régi hőszigetelt üvegű ablakok esetén. Pedig ez kicsit másként van.

Hogyan ne verjék át az ablakszigeteléssel?

Ablakfelújítás – Hogyan ne verjék át az ablakszigeteléssel?

Szomorúan olvastam a szegedi Délmagyarországban Ilonka esetét, akit alaposan átvertek az ablakszigeteléssel. Az ő pénze már elfolyt, de vannak módszerek, amivel ön elkerülheti, hogy csalók áldozata legyen.

Érdemes gázt tölteni a műanyag ablakomba?

Ablakfelújítás – Érdemes gázt tölteni a műanyag ablakomba?

Kérdéssel fordult hozzám egy műanyag ablak boldogtalan tulajdonosa. Sajnos nem tudtam neki pozitív választ adni, hiszen a műanyagok utólagos javítása, szigetelése csaknem lehetetlen. De lássuk, mi volt a gond!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...