Legfrissebb híreink

Legfrissebb híreink

Ablakfelújítás a-tól z-ig

ablakfelújítás – Ablakfelújítás a-tól z-ig

Mostanában azt tapasztalom, hogy egyre többen tartják magukat ablakfelújítónak. Úgy értem ezt, hogy olyan ablakokhoz hívnak, amelyek már átestek az üvegcserén, de aztán a lakók arra panaszkodnak, hogy nem erre számítottak és nem elégedettek az eredménnyel. Nem is lehetnek, hiszen szinte mindenki csak az üvegcserét és a gumitömítést vállalja el, mert az a legtisztább munka és leggyorsabb bevételi forrás. Elmarad a tokozat utólagos púrhabbal való szigetelése, a redőnytok utólagos szigetelése és az ablakszárnyak  megfelelő passzítása. A vasalatok átnézése híján nehezen is csukódik az ablak. Egy jó ablakfelújító cégnél már az árnyékolástechnika sem jelent gondot. Ilyenkor szoktam elmondani, hogy az üvegcsere önmagában nem ablakfelújítás, hanem csak egy része. A teljes képhez még több munkafázis tartozik, amelyet mi mindig komplexen végzünk el.

Penészes a lakás – Mit tehetünk ellene?

Ablakfelújítás – Penészes a lakás – Mit tehetünk ellene?

A hűvösebb levegő miatt egyre kevesebbet nyitunk ajtót, ablakot, és a nedves levegő könnyen megrekedhet lakásunkban. A hőmérsékletcsökkenés egyik kellemetlen, sőt veszélyes velejárója a penész, amely sajnos az új lakásokat, házakat sem kíméli.

Csökkentse a téli fűtésszámlát – kezdje az ablakokkal!

Ablakfelújítás – Csökkentse a téli fűtésszámlát – kezdje az ablakokkal!

A fűtésszezon beköszöntével egyre többen keresnek rá ablakfelújító weblapomra, hiszen a legtöbb hő az ablakokon és ajtókon át szökik ki az otthonunkból, ezért elsősorban a nyílászárók szigetelését igyekeznek házi praktikákkal megoldani. Vannak, akik a lehúzott redőnyre és a vastag sötétítő függönyre esküsznek, míg mások az ablakpárkányba tett huzatfogó párnákkal igyekeznek kint tartani a hideget. Én elmondom a hatásosabb módszereket is most.

Semmilyen szigetelése nincs a magyar középületek harmadának

Ablakfelújítás – Semmilyen szigetelése nincs a magyar középületek harmadának

A WWF Magyarország az idei Föld Órája alkalmából felmérést indított a települési önkormányzatok körében a fűtésre és energiahatékonyságra vonatkozóan. A felmérésben kimagasló számú, 701 helyi önkormányzat vett részt, amely az összes magyarországi önkormányzat 22%-a. Az eredmény lesújtó.

A legjobb eleve benntartani a meleget!

Ablakfelújítás – A legjobb eleve benntartani a meleget!

Mindent megtesz, hogy csökkentse a fűtésszámlát, mégis úgy érzi, az utcát fűti? Most elmondjuk, hogyan spórolhat a legtöbbet úgy, hogy télen sem fázik. Ma már sokféle kiváló szigetelési eljárás létezik, amelyek ráadásul milliókba sem kerülnek, mégis nagy segítséget jelentenek abban, hogy a zimankós időszakokban otthonunk melegebb, a rezsink pedig alacsonyabb legyen. Lássuk, mi a teendő!

Így spóroljon otthon okosan a fűtéssel

Ablakfelújítás – Így spóroljon otthon okosan a fűtéssel

A háztartásunkban elhasznált energia mintegy 70 százalékát a fűtés emészti fel. Ezért ezen a téren tudunk a legtöbbet spórolni. Nem szükségszerű, hogy dideregve üljünk a kanapén, mint ahogy az sem, hogy az utcát fűtsük. Összeállításunk segítségével nemcsak pénzt takaríthatunk meg, hanem megelőzhetjük a falak penészesedését is.

Megéri termopán ablakra váltani

Ablakfelújítás – Megéri termopán ablakra váltani

Sokan pártolják, mások elutasítják a termopán ablakokat. A köznyelv termopán ablaknak nevezi azt a szendvicsszerűen összefogott két üveglapot, melyet oldalt alumíniumléc keretez és gumírozott membrán szigetel.

Apró trükkök, amit nem tudott az ablakáról

Ablakfelújítás – Apró trükkök, amit nem tudott az ablakáról

A modern ablak már mindentudó ablak, úgy szigetel, hogy csak na – gondoltuk, amikor lecseréltük, felújíttatuk a hetvenes, nyolcvanas évekből örökölt, repedezett fa ablakkereteket. Így is van ez, de csak akkor, ha megfelelően karbantartjuk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...