Legfrissebb híreink

Legfrissebb híreink

Ablakfelújítás a-tól z-ig

ablakfelújítás – Ablakfelújítás a-tól z-ig

Mostanában azt tapasztalom, hogy egyre többen tartják magukat ablakfelújítónak. Úgy értem ezt, hogy olyan ablakokhoz hívnak, amelyek már átestek az üvegcserén, de aztán a lakók arra panaszkodnak, hogy nem erre számítottak és nem elégedettek az eredménnyel. Nem is lehetnek, hiszen szinte mindenki csak az üvegcserét és a gumitömítést vállalja el, mert az a legtisztább munka és leggyorsabb bevételi forrás. Elmarad a tokozat utólagos púrhabbal való szigetelése, a redőnytok utólagos szigetelése és az ablakszárnyak  megfelelő passzítása. A vasalatok átnézése híján nehezen is csukódik az ablak. Egy jó ablakfelújító cégnél már az árnyékolástechnika sem jelent gondot. Ilyenkor szoktam elmondani, hogy az üvegcsere önmagában nem ablakfelújítás, hanem csak egy része. A teljes képhez még több munkafázis tartozik, amelyet mi mindig komplexen végzünk el.

Tényleg fárasztó a fülledt, fullasztó levegő?

Ablakfelújítás – Tényleg fárasztó a fülledt, fullasztó levegő?

Sok ember kellemetlenül, kényelmetlenül érzi magát a szűk termekben, ahol még a fűtés is fel van tekerve. Ilyenkor ablakot szokás nyitni és oxigént engedünk be. De ez tényleg felfrissíti az agyunkat? Véget vet a fáradtságnak?

Van, amikor energiapazarlóvá válik egy beruházás

Ablakfelújítás – Van, amikor energiapazarlóvá válik egy beruházás

Könnyen a visszájára sülhet el az energiahatékonysági célú nyílászárócsere, ha nem gondoskodunk a megfelelő szellőzésről, derült ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vizsgálatából. Az új, jól szigetelő nyílászárókkal ugyanis megszűnik a lakás természetes szellőzése, melynek egyenes következménye, hogy megnő a páratartalom, egészségtelen, rossz lesz a levegő. Viszont a rendszeres szellőztetés sem megoldás, mert kiszökik a megtakarított energia jelentős része. Mit lehet akkor tenni?

Csak az autópálya moraját lehet tompítani üveggel?

Ablakfelújítás – Csak az autópálya moraját lehet tompítani üveggel?

Hanggátló üveget sokszor látni autópályák mellett zajvédelemi falként. De nem csak ott lehet jelentősége: az állandó zajterhelés ugyanis nehezíti a koncentrációt, így a munkavégzést. Akadályozza a pihenést, feladataink gondos elvégzését, elviselhetetlenné teszi a mindennapokat.

A nyitva hagyott ajtó szinte hívogatja a betörőt

Ablakfelújítás – A nyitva hagyott ajtó szinte hívogatja a betörőt

Itt a strandidő, az iskolák bezártak, a családok nyaralnak vagy készülnek erre. A rendőrség idén is hasznos tanácsokkal látta el a lakosságot a betöréses lopások megelőzésére.

Merre nyíljon az ajtó? Meg lehet ezt fordítani?

Ablakfelújítás – Merre nyíljon az ajtó? Meg lehet ezt fordítani?

Felújításkor, építkezéskor látszólag ez a legkisebb probléma, de valójában nem is annyira kicsi: új ajtók beszerzésekor és beépítésekor, főként pedig teljesen új lakótér kialakítások azt is végig kell gondolnunk, merre nyíljanak az ajtók. 

Miért nehéz felújítani a panellakások ablakát?

ablakfelújítás – Miért nehéz felújítani a panellakások ablakát?

Sokszor mutatnak nekem panellakásokban ablakokat, amelyeket fel kellene újítani. Sajnos ez a munka sok esetben közel annyiba kerül, mint egy új műanyag nyílászáró beépítése,ezért ezeket a feladatokat abban esetben vállaljuk el, ha az ügyfél ragaszkodik a felújításhoz. Erről szól a mai cikkünk.

Légbevezető utólagos beépítése nyílászáróba

Ablakfelújítás – Légbevezető utólagos beépítése nyílászáróba

Egy jó légbevezető utólagos beépítése elősegítheti otthonunk megfelelő és szüntelen levegőellátását. Ezzel a megoldással ráadásul csökkenthető a belső légtér páratartalma, valamint megvalósítható az egyenletes szellőzés is. Eltüntethető ezzel többek között a páralecsapódás, penészesedés is.

Kényelmünk mellett biztonsági okokból a nyílt égésterű gázkészülékekhez is javasolt a biztonságos és egyenletes ablakszellőzés. A modern nyílászárók tömítettsége, légzárása olyan magas fokú, hogy a nyitott égésterű gázkészülékek működtetése esetén (átfolyós, nyílt égésterű vízmelegítő, gáztűzhely stb.) szükségessé válik a lakás megfelelő légcseréjének biztosítása. Magyarán szólva, mesterségesen kell pótolni a belső levegő elhasznált oxigénjét, hogy a baleseteket elkerüljük.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...