Legfrissebb híreink

Legfrissebb híreink

Ablakfelújítás a-tól z-ig

Ablakfelújítás a-tól z-ig

Mostanában azt tapasztalom, hogy egyre többen tartják magukat ablakfelújítónak. Úgy értem ezt, hogy olyan ablakokhoz hívnak, amelyek már átestek az üvegcserén, de aztán a lakók arra panaszkodnak, hogy nem erre számítottak és nem elégedettek az eredménnyel. Nem is lehetnek, hiszen szinte mindenki csak az üvegcserét és a gumitömítést vállalja el, mert az a legtisztább munka és leggyorsabb bevételi forrás. Elmarad a tokozat utólagos púrhabbal való szigetelése, a redőnytok utólagos szigetelése és az ablakszárnyak  megfelelő passzítása. A vasalatok átnézése híján nehezen is csukódik az ablak. Egy jó ablakfelújító cégnél már az árnyékolástechnika sem jelent gondot. Ilyenkor szoktam elmondani, hogy az üvegcsere önmagában nem ablakfelújítás, hanem csak egy része. A teljes képhez még több munkafázis tartozik, amelyet mi mindig komplexen végzünk el.

Modern külsővel született újra a bejárati ajtó

Ablakfelújítás – Modern külsővel született újra a bejárati ajtó

Az e cikk melletti, bejárati ajtóról készült fotónkon látszik, hogy a nyílászárót eredetileg a nyolcvanas években rakták a helyére. A vastagságáról ítélve csak inkább beltéri ajtóként funkcionált volna hivatalosan. 

A lakás felújított ékessége

Ablakfelújítás – A lakás felújított ékessége

Íme, egy teljesen felújított ablak, ami azt jelenti, hogy nemcsak az asztalos, hanem kompletten a festési munkálatokkal együtt adtuk át a tulajdonosnak az ablakfelújítást egy régi bérházban, Budapesten.

Hogyan lehet megőrizve felújítani?

Ablakfelújíítás – Hogyan lehet megőrizve felújítani?

A képen egy régi városi ajtótokot látunk, amibe új nyílászáró lett beleépítve. Mielőtt beleépítettük, a panasz arra volt a megrendelő felől, hogy ő nem szeretné kidobni a nyílászárót, de már érzi azt, hogy a meglévő nyílászáró nagyon vékony és gyorsan áthűl. Előtte egy vastag függönyt rakott a tok elé, és azzal csillapította a beáramló hideget.

Az apró részletek fontossága

Ablakfelújíítás – Az apró részletek fontossága

Sokszor tapasztaljuk azt, hogy egyes ablakfelújítást végző cégek nem figyelnek oda az apró részletekre. Ugyanis megrendelőnk eddig nem kapott választ arra a fontos kérdésére, felújítás után mi történik a képen is látható, patinás kilincsével? 

Miért kevés az üvegcsere?

Ablakfelújítás – Miért kevés az üvegcsere?

Egy régi belvárosi házban legtöbbször az erkélyajtó alsó fele megy tönkre a leggyorsabban. Ez a tény cáfolja azt a nagyon elterjedt tévhitet, hogy elég csak az ablaküveget kicserélni, és máris megkapjuk a modern ablakot.

Leteszteltek – megfeleltünk

Ablakfelújíítás – Leteszteltek: megfeleltünk

A cikk mellett látható képen egy felújított ablakot lehet látni. Körülbelül két évvel ezelőtt tisztelt meg azzal bennünket a tulajdonosa, hogy beengedett a lakásába, és kért arra, hogy javítsuk meg a konyhaablakát.

Régi küszöb újjávarázsolása

ablakfelújíítás – Régi küszöb újjávarázsolása

Sokszor a kiegészítő munkák a legszórakoztatóbbak. Legutóbb például az történt, hogy az ablakfelújítás után még egy küszöböt kellett helyre rakni.