Legfrissebb híreink

Legfrissebb híreink

Ablakfelújítás a-tól z-ig

ablakfelújítás – Ablakfelújítás a-tól z-ig

Mostanában azt tapasztalom, hogy egyre többen tartják magukat ablakfelújítónak. Úgy értem ezt, hogy olyan ablakokhoz hívnak, amelyek már átestek az üvegcserén, de aztán a lakók arra panaszkodnak, hogy nem erre számítottak és nem elégedettek az eredménnyel. Nem is lehetnek, hiszen szinte mindenki csak az üvegcserét és a gumitömítést vállalja el, mert az a legtisztább munka és leggyorsabb bevételi forrás. Elmarad a tokozat utólagos púrhabbal való szigetelése, a redőnytok utólagos szigetelése és az ablakszárnyak  megfelelő passzítása. A vasalatok átnézése híján nehezen is csukódik az ablak. Egy jó ablakfelújító cégnél már az árnyékolástechnika sem jelent gondot. Ilyenkor szoktam elmondani, hogy az üvegcsere önmagában nem ablakfelújítás, hanem csak egy része. A teljes képhez még több munkafázis tartozik, amelyet mi mindig komplexen végzünk el.

Négy hasznos tipp az új ablak kiválasztásához

Ablakfelújítás – Négy hasznos tipp az új ablak kiválasztásához

Összeírtam néhány tippet és tanácsot, hogy az ablakgyártók tengerében jobban el tudjanak a lakásfelújítók igazodni.

Kánikula klímaberendezés nélkül?

Ablakfelújítás – Kánikula klímaberendezés nélkül?

Ahogy egyre melegebbek a nyarak, úgy fogy egyre több klímaberendezés – holott ezek is hozzájárulnak a túlzott energiafogyasztáshoz, szén-dioxid-kibocsátáshoz. Működésük nem csak a globális felmelegedést, hanem a helyi hőmérsékletet is fokozza.

Csekély a kártérítés, ha nem védjük eléggé lakásunkat a betörőktől

Ablakfelújítás – Csekély a kártérítés, ha nem védjük eléggé lakásunkat a betörők

Hosszú éveken keresztül fizettük pontosan, hűségesen a lakásbiztosítási díjat, ráadásul éves ütemezésben, mert az kedvezőbb. Aránylag nyugodtan aludtunk, hiszen tudtuk: a környékünkön jó a közbiztonság, ritka a betörés, ha pedig mégis illetéktelenek jutnának be a lakásunkba, a biztosító majd helytáll a károk egy részéért – kezdi történetét egy olvasónk.

Csavarhúzó is elég lehet, avagy miért kell biztonsági ajtó?

Ablakfelújítás – Csavarhúzó is elég lehet, avagy miért kell biztonsági ajtó?

„Ajtó-ablak” helyzet – a sportban, többnyire csapatjátékokban szokás ezt mondani olyan pillanatra, ahol valaki kiszolgáltatott helyzetbe kerül, s tehetetlenül várja, hogy a másik fél azt tegyen, amit csak akar. Egy besurranó tolvaj szintén könyörtelenül kihasználja a ziccert, ha egy nyitva felejtett, rosszul záródó, vagy csak szimplán gyenge ajtót, ablakot lát.

Így lesz csíkmentes és tiszta az ablak

Ablakfelújítás – Így lesz csíkmentes és tiszta az ablak

Ahhoz, hogy ablakok tökéletesen tiszták és csillogóak legyenek, számos jó tanácsot érdemes megfogadni, legyen szó az ecet alkalmazásáról a bolti szer helyett vagy épp a mikroszálas törlőkendő és a selyempapír bevetéséről.

Párásodik az ablaka? Így akadályozza meg!

Ablakfelújítás – Párásodik az ablaka? Így akadályozza meg!

Nagyon bosszantó, mikor a kocsi ablaka annyira párás, hogy hosszú percekig tart, míg megszabadulunk tőle, hogy indulhassunk. Ugyanilyen zavaró, ha zuhanyzás után nem látjuk magunkat a bepárásodott tükörben vagy a lakás ablakain folyik a pára. Van azonban néhány olyan házi praktika, amelyekkel megelőzhetjük az üvegfelületek párásodását.

Szempontok a nyári ablakfelújításhoz

Ablakfelújítás – Szempontok a nyári ablakfelújításhoz

Érdemes átnézni, óvni, időnként pedig felújítani a nyílászáróinkat, ezzel nagyon sokat megtakaríthatunk. Persze kérdés, hogy mi legyen a régi ablakokkal, érdemes-e cserélni újra. Ehhez írok néhány szempontot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...