Ablakszárnyak profi védelme: a szárnytakaró profilok

Ablakfelújítás –  Ablakszárnyak profi védelme: a szárnytakaró profil

Minden, ami fa, szép, természetes. De minden, ami fa, törődést, odafigyelést, időközönkénti karbantartást igényel. Illetve van még egy tippünk: védjük az ablak vízvetőjét alumínium profillal. Ezeket a profilokat a felújított, illetve az új ablakoknál használjuk.

Mire jó ez?

Alumínium profìl miatt nem megy tönkre az ablak fa vízvetője. Az ablakszárnyak alsó felülete tehát jól védhető egy alumínium szárnytakaró profillal, mellyel az ablak vagy erkélyajtó alsó vízszintes részét burkoljuk. 

Ezt az ablakjavítás alkalmával, illetve akár utólagosan is szakszerűen felszerelhető, felületkezelés előtt és után is. A szárnytakaró profil matt, alumínium, bronz, ezüst, arany, barna, fehér színben választható. Fontos kiegészítés ehhez, hogy ezt a szárnytakaró profilt néhány éve már minden minőségi fa ablak gyártó alkalmazza.

Ezeken a képen az alumínium léc a vízvető takaróval, illetve maga a szárnytakaró profil látszik. Ablakfelújításkor a fa vízvetőt is ilyen vízvető takaróval, védőprofillal védjük.

Ha hasonló gonddal küzd, hívjon vagy írjon elérhetőségeinkre, szívesen megnézzük, mit tehetünk a megoldás érdekében.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.