Ablakszellőző

Ablakfelújítás – Ablakszellőző

Sok lakástulajdonosnak problémája keletkezik azzal, hogy a ház eredeti építésekor nem gondoltak arra, hogy szükséges lesz a szellőző berendezésre szolgáló csőrendszer!

A minap egy munka során furcsa megoldásra bukkantam.

Elképzelhető persze, hogy más megoldás nem maradt a kivitelezőnek. Kérdésemre azt válaszolta, hogy az álmennyezetet lehozza majd a csővezeték alá, így belülről nem fog látszani a berendezés. Mivel a homlokzaton nem lehetett kivezetni a csövet, ezért az ablakon oldották meg a szellőző cső kivezetését!

Milyen eljárásba lehet gondolkozni?

Ha zárószinten van a lakás, akkor egyszerűbb a történet. Ilyenkor a padlásra lehet – a mennyezet áttörésével – kivezetni a szellőző csővezetéket! Az is szerencsés eset lehet, ha a házban akad egy használaton kívüli kémény, ami a lakás tulajdona, mert akkor abba is bele lehet vezetni. Hátsó udvari homlokzaton is lehet egy nagyobb esély a kivezetés megteremtésére, fontos tudni, hogy ilyenkor a munkálatok előtt a közös képviselő beleegyezése szükséges.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...