Aki spórolni akar, annak érdemes ablakos mesterhez fordulnia

Ablakfelújítás – Aki spórolni akar, annak érdemes ablakos mesterhez fordulnia

Nyakunkon a tartós hideg, ami igencsak megmutatkozik a januári gázszámlán is – kivéve persze, ha idejében ellenőrizte otthon a nyílászárókat! Ha annyira nagy a baj, hogy az egészet cserélni kell, most sem lehetetlen. Viszont ehhez nem árt tudni, milyen ablakot érdemes venni. 

Az egyik legfontosabb szempont a hőátbocsátási érték, vagyis az Uw érték. Ezzel leghamarabb az árajánlaton találkozhat. Ez a szám mutatja meg a nyílászáró egészére – tehát a tokkal és az üveggel együtt – vonatkozó hőátbocsátási hatékonyságát. 

A jelenleg Magyarországon érvényben lévő előírás szerint az Uw értéke 1,15 alatt kell, hogy legyen, az ennél kisebb értékű érték esetén biztos lehet benne, hogy minőségi ablakkal van dolga. Az alacsonyabb Uw-érték alacsonyabb fűtésszámlát jelent majd. A másik lényeges szempont a profil hőátbocsátási tényezője. Műanyag ablak esetén a kamraszám semmiképpen ne tévessze meg, ugyanis elsősorban nem az a lényeg, hogy minél több kamrás legyen. A kamraszám növelése csak egy, önállóan nem sokat jelentő eszköz a sok közül, amelyekkel a műanyag profilkeresztmetszet hőszigetelő képességét javítani lehet. A profil minősége és a teljes nyílászáróra vonatkozó Uw-érték szabja meg a valódi minőséget.

Sokan ódzkodnak a műanyag nyílászáróktól, mert félnek a penészedéstől. Mások viszont a fa ablakokra esküsznek. Azt fontos elmondani ablakcsere előtt: ha egy lakás, amiben műanyag ablak van, elkezd penészedni, az akkor is penészedne, ha új, modern faablak lenne beépítve. A penészedés ellen egy jó módszer létezik, a helyes szellőztetés – hidegben is.

A faablak ugyanakkor egy lakótérben jóval barátságosabb, melegebb, természetes környezetet ad, emellett technikailag, azaz a hőszigetelés szempontjából pedig ugyanarra a teljesítményre képes, mint a PVC vagy az alumínium. A lakóházakba, nyaralókba, közösségi és szociális épületekbe, ipari és egyéb létesítményekbe egyaránt készíthető egyedi méretre szabott fa nyílászáró. A magas szintű minőség garanciája többek között a rétegragasztásos technológia, a nútos profilrendszer, a modern vasalat és a tartós felületkezelés. Természetesen a technikai paraméterek mellett nem szorulhat háttérbe az esztétika és az egyéni ízlés sem: ennek kibontakozását teszi lehetővé az egyedi festési lehetőség. A ma elérhető színskálák különlegesen széles választékából mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

Ki készítse a fa ablakot?

Vállalkozásunknak valamennyi típusú nyílászáró elkészítésében komoly tapasztalata van. A helyszíntől, a szoba adottságaitól függően nem okozhat gondot nekünk az oldalt nyíló, a bukó, a bukó-nyíló vagy akár a fix ablakok kivitelezése. Olyannyira bízunk a technológiában és az alapanyagban, hogy azt gondoljuk és valljuk, hogy megfelelő odafigyelés és gondoskodás mellett legalább ötven évig nem lesz gond az új ablakkal. Sőt, azon ritka cégek közé tartozunk, akik örömmel vállalják régi fa ablakok korszerűsítését, hőszigetelését az eredeti tokok és (adott esetben) a redőnyök megőrzésével is.

Ha további információkra van szüksége, keresse fel facebookos oldalunkat is.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...