Alumínium redőny

Az alumínium redőny a legbiztonságosabb árnyékolástechnikai megoldás, amely védi ablakainkat. Az épületek legvédetlenebb részei az ablakok, otthonunkban mindannyian szeretjük biztonságban érezni magunkat. A külső behatolók, a kellemetlen betekintő pillantásoktól, valamint az időjárás viszontagságaitól, megőrizni magánszféránkat. Az alumínium redőny akkor is védi otthonunkat, amikor elhagytuk az épületet. Házunk, lakásunk ablakaink védelmének a legjobb leggazdaságosabb módja redőnyökkel felszerelni.
Alumínium redőny a redőny motorizáción túl nem csak kényelmi funkció, de biztonsági is. A redőny program időkapcsoló távollétünkben mozgathatja a redőnyt, így azt a látszatot keltve, hogy a házból kezelik a redőnyt. Alumínium redőnynél további biztonsági megoldás még a redőny lefutó sínek ablakhoz való rögzítése mely a házból oldható, szervizelés esetén. Thermográfiai mérések szerint akár 30% energia megtakarítást érhetünk el az alumínium redőnnyel. A nyári hónapokban az aluredőny kellemes hűvöset nyújt, ablakainkat nem érik el a tűző napsugarak.
Alumínium redőnyléc előre színezett alulemez sávból készül profil gőzöléssel. Alumínium redőnyléc duplafalú, púrhabbal kitöltött egymásba csúsztatott két oldalról összekapcsolt, ívelt redőny lécek. Az összekapcsolt, kihatárolt elcsúszásgátló megakadályozza a redőny lécek oldalirányú mozgását, így biztonságosabb hosszú távú működést biztosít. Extrudált alumínium lefutó sínben mozog a redőny páncél, mely gumibetéttel van ellátva, így szélben, viharban sem zörög a redőny.
Alumínium redőnytokban, csapágyas alumínium tengely biztosítja, a hosszú távú, súrlódásmenetes működést. A redőny palást utolsó eleme szintén alumínium,amelynél mechanikus működés estén, rejtett ütköző biztosítja a redőnypalást megakadását.
A hőszigetelt alumínium redőnyök korszerű, kiváló minőségű termékek. Az alumínium redőnyök minden főbb alkatrésze szinterezet eljárással színezett alumíniumból készül. A szokásos meleg nyári ill. hideg téli időjárásnak kiválóan ellenálló, nagy megbízhatóságú, jó hang és hőszigetelésű szép esztétikus termék A fokozott hang és hőszigetelés érdekében az alumínium redőnyök lécei hőszigetelő PUR habbal vannak töltve. Az alumínium redőnyök lefutó lábai szintén alumíniumból készül, de a csendes működés érdekében gumi vagy kefebetétek találhatók a lefutók mindkét oldalán. Az alumínium redőnyök minden tárcsái csapágyazva van. A golyóscsapágyazás halk és precíz működést eredményez. Ezért az alumínium redőny mozgatása még gurtnis mozgatás esetén is könnyű, motoros hajtáskor a csendes működést és pontos végállást garantál. A hőszigetelt alumínium redőnyök - alu-redőnyök - motoros mozgatásúak is lehetnek.