Az ablakfelújítás nyáron is segíthet III.

Ablakfelújítás –  Az ablakfelújítás nyáron is segíthet III.

Egy jól átgondolt nyílászárófelújítással, esetleg cserével sok pénzt meg lehet takarítani a rezsiszámlából, igaz, nem kis beruházásról van. Ha belevágunk, jól jöhet az árnyékolástechnika használata is: így nem csak hogy energiatakarékosabbá tudja tenni lakóhelyünket, de akár 5-7 fokkal alacsonyabb hőmérsékletet is elérhetünk egy forró, nyári napon, ahhoz képest, mintha nem lenne.

Hogy néz ki a munkafolyamat?

Az ember, ha már eldöntötte, hogy felújított, esetleg teljesen új nyílászárókat akar, akkor először leszerződik egy vállalkozóval egy adott műszaki tartalomra, ezután indul a leszerződött termékek gyártása, amik nagyjából 4–8 hetet vesznek igénybe. Ha ez a fázis megvan, akkor elindulhat a beépítés. Persze a beépítés ideje is olyan, hogy rengeteg mindentől függ, ilyen az épület megközelíthetősége, a szintek száma, nagyméretű üveget, termékeket kell e daruval mozgatni.

A sikeres beépítést követően a munkát a megrendelőnek át kell adni, és ettől a pillanattól él a garanciális időszak. A szavatosság, jótállás fogalma ettől a pillanattól válik fontossá a vásárlónak.

Most jön a lényeg!

Mintha valamiről még alig beszéltünk volna, pedig mindig ezzel vezettük be a cikket. Igen, teljesen jogos a hiányérzet. Ugyanis a nyílászárók felújítása egy dolog, ám igen fontos dolog. Ma azonban már nehéz úgy beszélni a témáról, hogy nem vesszük ide az árnyékolástechnikát.  

A megfelelő szigetelés és nyílászárócserék biztosítása mellett ugyanis kritikus pontként említhetjük még lakásunk árnyékolásvédelmét is, mint az otthoni hőérzetünket abszolút befolyásolni képes eszközök garmadáját. Aki ma megfelelően árnyékolni akarja otthonát, annak feltétlenül szüksége van redőnyökre, nem árt, ha azokban beépített napháló is található, valamint egyes helyekre modern zsaluziákat is egyre többen szereltetnek. 

Egy jól felszerelt, jó minőségű, jól beállított árnyékolásvédelmi rendszer telepítése sok szakértő szerint akár 5–7 fokkal is csökkentheti otthonunk hőmérsékletét a nyári hőségben. Számokban pedig ez azt jelenti, hogy a megtakarítás a fűtési és hűtési energiaigény szempontjából, az árnyékolás típusától és az automatizálás mértékétől függően 15–25 százalékos tartományban mozog.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.