Az apró részletek is számítanak

Ablakfelújíítás – Az apró részletek is számítanak

A nyílászárók felújítása során fontos szempont, hogy az eredeti kinézet megőrzése mellett a tartósságot is biztosítani tudjuk. A felújítás során számos részletre kell odafigyelni, hogy a végeredmény kifogástalan legyen. Az vízvezetők esetében fontos az impregnálás és lenolajozás, hogy a tartósságuk hosszú távon biztosítva legyen. A nyílászárók esetében pedig a fa profil és a gittel történő rögzítés helyett a fa profil és az üvegszálas tömítés alkalmazása biztosítja a tartósságot.

Az új nyílászárók és a régi kilincsek, patinás részek polírozása tovább fokozza az összhatást, így a megújult kinézet százszázalékos lesz. Fontos, hogy a megrendelő igényeit figyelembe vegyük, így például a képen az eredeti sárga szín megőrzése is a homlokzatnak megfelelően történt.

Az ilyen jellegű felújításoknál nemcsak a kinézet, hanem az energiahatékonyság szempontjából is fontos szerepet játszik a felhasznált anyagok és technológiák megválasztása. A hőszigetelő üvegezés és a tokozat utólagos szigetelése hatékonyan csökkenti a hőhíd kialakulását, így a fűtési költségek is csökkenthetőek.

Az ilyen típusú felújításokkal a lakás vagy ház értéke is növelhető, hiszen a megújult kinézet és az energiahatékonyság jelentős előnyökkel járnak az ingatlan értékének növelése szempontjából.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.