energiamegtakarítás

Lakásépítés vagy inkább felújítás?

Ablakfelújítás – Lakásépítés vagy inkább felújítás?

Harminc százalékot is meghaladó mértékű áremelést hajtottak végre a szerelt technológiájú házakat építő cégek, így már a készházak esetén is több mint 400 ezres négyzetméterárral érdemes számolni. De mit jelent ez a mindennapokban? Cikkünk erre keres választ.

Segíthetik robotok az asztalosok munkáját? I.

Ablakfelújítás – Segíthetik robotok az asztalosok munkáját? I.

A robot szó először 1920-ban, Čapek cseh író egyik színdarabjában jelenik meg. A szerző így nevezte azokat a gépeket, amelyek az emberek helyett álltak munkába – a szó maga egyébként a szláv robota = munka szóból származik. De tényleg vannak már olyan gépek, amelyek felgyorsítják az asztalosműhelyekben a munkát?

Segíthetik robotok az asztalosok munkáját? II.

Ablakfelújítás – Segíthetik robotok az asztalosok munkáját? II.

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy a robotikának milyen lehetőségei vannak az üzemekben. Kiderült, hogy az asztalosok rengeteg eszközt használnak a munkájuk során, így felkészülhetnek, hogy ipari robotok is beköltöznek majd a műhelyeikbe.

Dráguló felújítások jönnek?

Ablakfelújítás – Dráguló felújítások jönnek?

Egy épület energiaigényét az összesített energetikai jellemző méretezett értékéhez viszonyítva legalább 25%-os mennyiségben olyan megújuló energiaforrásból kell biztosítani, amely az épületben keletkezik, az ingatlanról származik vagy a közelben előállított – fogalmaz egy tavaly kiadott a minisztériumi rendelet. De mit is jelent ez a gyakorlatban? Mennyivel drágul meg majd az építkezés? Lesznek kibúvók, kiskapuk?

Melyik a leggazdaságosabb tüzelő?

Ablakfelújítás – Melyik a leggazdaságosabb tüzelő?

Ha valaki vegyes tüzelésű kazánnal fűt, és választhat a gáz mellé más tüzelőt, télen érdemes megfontolni, melyik anyaggal jár jobban. Cikkünk e kérdésbe nyújt betekintést.

Miért kell nagyon odafigyelni a kazánokra?

Ablakfelújítás – Miért kell nagyon odafigyelni a kazánokra?

A tartósan 0 fok környéki hőmérséklet hibákat generál a fűtési rendszerekben. A rendszeres karbantartás hiánya szintén komoly gondot okozhat, de még nagyobb baj, ha előfordulnak tervezési hibák is. Ilyenkor a jegesedés, az alulműködés, illetve a túlfűtés okozhat problémákat.

Öntisztító ablak? Mire jó az?

Ablakfelujitas – Öntisztító ablak? Mire jó az?

Városaink levegőjét kipufogógázból és az ipari kibocsájtásból származó nitrogénoxidok szennyezik. Ezek elsősorban légzőszervi panaszokat okoznak, de még az épületeket is károsítják. Meglepő lehet, de igaz: már léteznek olyan termékek, ahol a megfelelő módon bevont felület képes a káros gázok több mint 85 százalékának a szétbontására is.

Néha apróságokon is múlik a penészesedés otthon

Néha apróságokon is múlik a penészesedés otthon

Télen nem elég nem fázni, az is kérdés, miért fontos lakásunkban a különböző helyisége szigetelése és hogyan lehet megfelelően szellőztetni ezeket. Ennek jártunk utána.

Hogyan ne fázzunk télen a fürdőszobában?

Ablakfelújítás – Hogyan ne fázzunk télen a fürdőszobában?

Sokan érdeklődnek az iránt, hogy hogyan oldható meg a fürdőszoba fűtése télen. Azt gondoljuk, hogy az elektromos fűtési rendszer egyszerűen és gyorsan kiépíthető.

Ezért nem kell kidobni a szabálytalan ablakot sem!

Ablakfelújítás: Ezért nem kell kidobni a szabálytalan ablakot sem!

Gyakran felmerül a kérdés ügyfeleinkben, hogy ha nem hagyományos alakú, formájú az ablakuk, azaz például furcsa, különleges ívek vannak benne, akkor vajon meg kell-e tőle válniuk a felújítás során. Sokszor nem egyértelmű a tulajdonosoknak, hogy javítható-e az ilyen ablak, kell-e cserélni vagy felújítható. Erről lesz szó cikkünkben. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...