energiamegtakarítás

Jó szigetelés a régi ablakra: hallott már a nútmarásról?

Ablakfelújítás – Jó szigetelés a régi ablakra: hallott már a nútmarásról?

A lakásból a meleg legnagyobb része a nyílászárókon át távozik, ám ez nem jelenti automatikusan a meglévő ablakok cseréjét. Előbb érdemes más módszereket is kipróbálni a jobb szigetelés érdekében. Egy svéd technológia pénztárcabarát, és nagyon gyorsan megtérül. Erről írunk a cikkben részletesebben is.

Sokat spórolhat, ha jól szigetelt az otthona I.

Ablakfelújítás – Sokat spórolhat, ha jól szigetelt az otthona I.

Beköszöntött hazánkban a zordabb idő. Ilyenkor örvendeznek azok, akik túl vannak lakásuk szigetelésén, ablakuk felújításán. Ugyanis egy régi épület újraszigetelésével hatalmas összegeket lehet megspórolni a ház fűtésén vagy éppen a belső terek hűtésén. Akár negyven-ötven százalékos megtakarítás is elérhető egy családi ház teljes leszigetelésével.

Sokat spórolhat, ha jól szigetelt az otthona II.

Ablakfelújítás – Sokat spórolhat, ha jól szigetelt az otthona II.

Beköszöntött hazánkban a zordabb idő. Ilyenkor örvendeznek azok, akik túl vannak lakásuk szigetelésén, ablakuk felújításán. Ugyanis egy régi épület újraszigetelésével hatalmas összegeket lehet megspórolni a ház fűtésén vagy éppen a belső terek hűtésén. Akár negyven-ötven százalékos megtakarítás is elérhető egy családi ház teljes leszigetelésével. Cikkünk első részében a múltra tekintettünk vissza, most pedig néhány megoldást javaslunk.

Van közöm a légszennyezéshez?

Ablakfelújítás - Van közöm a légszennyezéshez?

Ebben az évben is elindult Magyarországon a „Fűts okosan!” kampány annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a szilárd tüzelőanyagok veszélyeire, a lakossági hulladékégetés tilalmára és ennek káros hatásaira. A fűtési szezon kezdetével ugyanis egyértelműen kimutatható a levegőminőség romlása hazánkban.

Sok a gond az ablakokkal és a kéménnyel

Ablakfelújítás – Sok a gond az ablakokkal és a kéménnyel

A hazai nagyjából négymillió lakóingatlanból 70 százalék renoválásra szorul – derül ki egy nemrégiben megjelent felmérésből. Az ingatlanok 10 százaléka életveszélyes állapotban van, menthetetlen, ezért bontásra vár. Legtöbb helyen az épületszerkezetek és a hőszigetelés a legégetőbb kérdés. Ugyanakkor, aki megcsináltatja, az minőségi anyagokat választ a régi megoldások helyett.

Hogyan lehet hatékony otthon a fűtés? II.

Ablakfelújítás - Hogyan lehet hatékony otthon a fűtés?

Bár alig-alig tartják számon, de minden évben szeptember 15-én indul a hivatalos fűtési szezon Magyarországon. Elvileg ez azt is jelenti, hogy gondoskodunk az otthoni fűtés megfelelő beüzemeléséről. Mivel ez korai időpont, így esik meg, hogy sok család hagyja az utolsó pillanatokra a fűtési rendszer ellenőrzését. Cikkünk folytatásában gyakorlati tippeket is adunk.

Másra költjük megtakarításainkat, mint tavaly

Ablakfelújítás – Másra költjük megtakarításainkat, mint tavaly

Nőtt a lakás-előtakarékoskodók pénzügyi mozgástere: az LTP-sek érezhetően többet költenek vásárlásra, építkezésre a megtakarításukból, mint az előző években. Emiatt egyre többen vesznek fel áthidaló kölcsönt.

Áramszámla-felező ablak: Kínában kitalálták!

Ablakfelújítás – Áramszámla-felező ablak: Kínában kitalálták!

A Dél-Kínai Műszaki Egyetemen olyan rendszert fejlesztettek ki, amely nemcsak a hőtől védi a lakást, de még áramot is képes termelni. 

A hőszigetelést és az ablakfelújítást tartják a legfontosabbnak a társasházban lakók

Ablakfelújítás – A hőszigetelést és az ablakfelújítást tartják a legfontosabbnak

Hiába nőtt az újlakás-építések száma, a növekedés nem elegendő ahhoz, hogy a teljes lakásállomány gyors ütemben kicserélődjön. Ez azt jelenti, hogy elengedhetetlen a korábban épült, mára korszerűtlenné vált, elöregedett lakóépületek felújítása, fejlesztése.

Van még hely, ahol 30 ezer felett van a gázszámla?

Ablakfelújítás – Van még hely, ahol 30 ezer felett van a gázszámla?

A téli szezonban átlagosan 23 ezer forint felett költenek fűtésre a családok – olvasható a Fundamenta nemrégiben közreadott reprezentatív kutatásában.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...