energiamegtakarítás

Jön a meleg: miért előnyös az alumínium redőny?

Ablakfelújíítás – Jön a meleg: miért előnyös az alumínium redőny?

Ahogy közeledik a meleg idő, egyre inkább fontossá válik a nyílászárók védelme. Bár számos megoldás létezik, még mindig a legjobb választás egy redőny lehet, amely ár és érték arányában is megfelelő lehetőséget nyújt. A különböző típusú redőnyök közül a faredőny és műanyag redőny lassan kikopik a köztudatból, ugyanis az alumínium redőny sokkal előnyösebb megoldást kínál a fa- és műanyag redőnyökkel szemben.

Boltíves ablakot is felújítunk!

Ablakfelújíítás – Boltíves ablakot is felújítunk!

Sokan panaszkodnak, hogy más cégek nem vállalják az íves nyílászárók felújítását, ami már az árajánlatkéréskor kiderül. Például egy adott háromszárnyas ablak esetében csak a nyílászáró alsó felét cserélték volna ki hőszigetelt üvegre, a fölsőt meg csak simán 4 mm-es üvegre, legalábbis ez volt a megrendelő által kapott ajánlatban.

Hogyan eszi meg a hőhíd a festéket?

Ablakfelújíítás – Hogyan eszi meg a hőhíd a festéket?

Az ablakok hőhídproblémája sok régi épületben előfordul, hiszen korábban nem került akkora hangsúly a hőszigetelésre, mint manapság. Azonban a hőhíd nem csak esztétikai probléma, hanem komoly energiaveszteséget is okozhat, ami a fűtésszámlán is meglátszik. Ezért érdemes odafigyelni a hőszigetelésre, és ha lehetőség van rá, akkor érdemes korszerűbb, hőszigetelt ablakokra cserélni a régieket.

Hogyan lehet egy régi ablakot időjárásállóvá tenni?

Ablakfelújíítás – Hogyan lehet egy régi ablakot időjárásállóvá tenni?

Az ablakfelújítás sokkal többet jelent, mint pusztán a hőszigetelésre és az energiamegtakarításra való fókuszálás. Sok ablakfelújító cég figyelmen kívül hagyja a nyílászáró időjárásállóságának fontosságát. Az időjárás viszontagságai nagy kihívást jelentenek az ablakok és ajtók számára, és ha nem megfelelően kezeljük a problémát, akkor az ablakok és ajtók élettartama rövid lehet.

Hogyan törhet el az ablaküveg?

ablakfelújíítás – Hogyan törhet el az ablaküveg?

Egy alkalommal, amikor kimentem felmérni a munkát, a megrendelő azonnal odavitt az ablak elé, és mutatta, hogy mi a problémája: az ablakszárnyon az alsó rész teljesen elrohadt. Amúgy az ablak egy régi Sofa-típusú, hőszigetelt üvegezésű nyílászáró volt, ami funkcióit tekintve elég jól működött, azaz a bukó-nyíló funkciója rendben volt.

Megkeressük a rejtett hibákat is

Ablakfelújíítás –Megkeressük a rejtett hibákat is

Felméréskor nem biztos, hogy azonnal pontosan és mindenre kiterjedően látszik az állapota egy nyílászárónak. Rejtett hibák sajnos előkerülhetnek a felújítási munkák során is. Az itt látható fotó egy ilyen ablakról készült.

A szárnyaszegett ajtó

Ablakfelújíítás – A szárnyaszegett ajtó

Megrendelőnk ezúttal egy régi belvárosi lakásba hívott bennünket Szegeden. Eddig lakásának bejárati ajtaja egy kétszárnyas, középen nyíló ajtó volt. A tulajdonos egy megújult, de még mindig kétszárnyas bejárati ajtót szeretett volna kapni tőlünk a felújítás végén – természetesen tokbontás nélkül.

Modern külsővel született újra a bejárati ajtó

Ablakfelújítás – Modern külsővel született újra a bejárati ajtó

Az e cikk melletti, bejárati ajtóról készült fotónkon látszik, hogy a nyílászárót eredetileg a nyolcvanas években rakták a helyére. A vastagságáról ítélve csak inkább beltéri ajtóként funkcionált volna hivatalosan. 

Miért kevés az üvegcsere?

Ablakfelújítás – Miért kevés az üvegcsere?

Egy régi belvárosi házban legtöbbször az erkélyajtó alsó fele megy tönkre a leggyorsabban. Ez a tény cáfolja azt a nagyon elterjedt tévhitet, hogy elég csak az ablaküveget kicserélni, és máris megkapjuk a modern ablakot.

Leteszteltek – megfeleltünk

Ablakfelújíítás – Leteszteltek: megfeleltünk

A cikk mellett látható képen egy felújított ablakot lehet látni. Körülbelül két évvel ezelőtt tisztelt meg azzal bennünket a tulajdonosa, hogy beengedett a lakásába, és kért arra, hogy javítsuk meg a konyhaablakát.