energiamegtakarítás

Nem kell a régi tokot kidobni, be tudjuk építeni az új nyílászárókat

Ablakfelújítás – Nem kell a régi tokot kidobni

Néhány helyen előfordul, hogy az ablakot nem lehet csere nélkül felújítani, vagy egyéb esztétikai, illetve praktikus ok miatt (például rossz felé nyílik, nem nyitható bukóra, vagy mert egyszerűen megunta) javasoljuk az ablak kicserélését.

5 tipp a sikeres lakásfelújításhoz

Ablakfelújítás – 5 tipp a sikeres lakásfelújításhoz

A vírushullám végén, a jó idő kezdetével egyre többen gondolkodnak el lakásuk felújításán. Hogy ez a folyamat mindig az igényeinknek és pénzügyi lehetőségeinek megfelelően alakuljon, fontos előre átgondolni a legfontosabb lépéseket.

Alig rontott a járvány a lakás-felújítási kilátásokon

Ablakfelújítás – Alig rontott a járvány a lakás-felújítási kilátásokon

Egy éven belül mintegy 450 ezer lakáson végezhetnek kisebb-nagyobb munkálatokat.

Redőnyét ablaka fölé építették fa tokkal? Mi felújítjuk!

Ablakfelújítás – Redőnyét ablaka fölé építették fa tokkal? Mi felújítjuk!

Belvárosban, műemléki épületben, vagy a régebbi építésű családi házakban igen könnyű megtalálni az ablak fölé beépített faredőny tokját. Ezek a tokok megőrizhetők, felújíthatók – hasonlóan a fa ablakokhoz.

Lényeges információk, mielőtt zsaluziát venne

Ablakfelújítás – Lényeges információk, mielőtt zsaluziát venne

A kültéri árnyékolók olyan jelentős fejlődésen mentek keresztül az elmúlt években, így akár kifejezetten jó döntést is hozhat, aki zsaluziát vásárol otthonára. Vásárlás előtt azonban nem árt tisztában lenni néhány fontosabb alapszabállyal. Lássuk is ezek közül a legfontosabbakat!

Milyen világ jöhet a vírus után? II.

Ablakfelújítás – Milyen világ jöhet a vírus után? II.

Talán egyre kevésbé kérdés, hogy a járványveszély megváltoztatja a cégek, nagyvállalatok működését. A bevétel és a profit mellett a fenntarthatóság és a kockázatkezelés is kiemelt figyelmet fog kapni. Cikksorozatunkban átnézzük, milyen lehet néhány év múlva a klímavédelem helyzete. Az első részben azt néztük meg, általánosságban mi változik, ebben a cikkben már egy konkrét példára is kitérünk.

Milyen világ jöhet a vírus után? I.

Ablakfelújítás – Milyen világ jöhet a vírus után? I.

Talán egyre kevésbé kérdés, hogy a járványveszély megváltoztatja a cégek, nagyvállalatok működését. A bevétel és a profit mellett a fenntarthatóság és a kockázatkezelés is kiemelt figyelmet fog kapni. Cikksorozatunkban átnézzük, milyen lehet néhány év múlva a klímavédelem helyzete.

Lehetne zöldebb az újrakezdés?

Ablakfelújítás – Lehetne zöldebb az újrakezdés?

A koronavírus-járvány gazdasági visszaesést jelent – az országok várhatóan rengeteg pénzt fognak költeni a nemzeti gazdaságok felélesztésére. Az persze nem mindegy, hogy szempont lesz-e a klímabarátság e pénzek elköltése során.

Már az ablakunk is okos – de mitől az?

Ablakfelújítás – Már az ablakunk is okos – de mitől az?

Manapság mindenünk okos, a telefonunk, az autónk, otthonunk. Mitől lesz valami okos? Érdemes kicsiben elkezdeni? Alapvetően igaz, hogy egyre inkább érdemes elgondolkodunk az okos megoldásokról otthonunkban.

Lehet támogatni a szükséges felújításokat?

Ablakfelújítás – Lehet támogatni a szükséges felújításokat?

Az elszegényedő falvakban a legtöbben se fával, se gázzal nem tudnak fűteni, nekik marad az olcsó, de alacsony hatékonyságú, rossz minőségű lignit vagy épp a családonkénti egy köbméter szociális tűzifa. Még mindig van, aki falopással próbálja átvészelni a telet, de fűtenek műanyaggal, gumiabronccsal, rongyokkal is, ami miatt a kémények kormosak, rendszeresen el is dugulnak, a visszaáramló füst pedig akár életveszélyes is lehet. Milyen megoldást lehet nyújtani erre a helyzetre?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...