energiamegtakarítás

Öntisztító ablak? Mire jó az?

Ablakfelujitas – Öntisztító ablak? Mire jó az?

Városaink levegőjét kipufogógázból és az ipari kibocsájtásból származó nitrogénoxidok szennyezik. Ezek elsősorban légzőszervi panaszokat okoznak, de még az épületeket is károsítják. Meglepő lehet, de igaz: már léteznek olyan termékek, ahol a megfelelő módon bevont felület képes a káros gázok több mint 85 százalékának a szétbontására is.

Néha apróságokon is múlik a penészesedés otthon

Néha apróságokon is múlik a penészesedés otthon

Télen nem elég nem fázni, az is kérdés, miért fontos lakásunkban a különböző helyisége szigetelése és hogyan lehet megfelelően szellőztetni ezeket. Ennek jártunk utána.

Hogyan ne fázzunk télen a fürdőszobában?

Ablakfelújítás – Hogyan ne fázzunk télen a fürdőszobában?

Sokan érdeklődnek az iránt, hogy hogyan oldható meg a fürdőszoba fűtése télen. Azt gondoljuk, hogy az elektromos fűtési rendszer egyszerűen és gyorsan kiépíthető.

Ezért nem kell kidobni a szabálytalan ablakot sem!

Ablakfelújítás: Ezért nem kell kidobni a szabálytalan ablakot sem!

Gyakran felmerül a kérdés ügyfeleinkben, hogy ha nem hagyományos alakú, formájú az ablakuk, azaz például furcsa, különleges ívek vannak benne, akkor vajon meg kell-e tőle válniuk a felújítás során. Sokszor nem egyértelmű a tulajdonosoknak, hogy javítható-e az ilyen ablak, kell-e cserélni vagy felújítható. Erről lesz szó cikkünkben. 

Télen lehet ablakot renoválni?

Ablakfelújítás: Télen lehet ablakot renoválni?

Sokszor kérdezik meg a lakástulajdonosok tőlünk, hogy ha megérkezik a téli, hideg idő, akkor lehetséges-e a felújítás, és mikor tudjuk vállalni. Sokan arra gondolnak, hogy mindenképpen meg kell várni a tavaszt, hiszen ha hideg van, akkor már nem tudjuk vállalni felújítást. Szerencsére ez nincs így, télen is lehet ablakot felújítani.

Panellakás felújítása: mire figyeljünk, ha korszerűsítenénk? I.

Ablakfelújítás: Panellakás felújítása: mire figyeljünk, ha korszerűsítenénk? I.

Az elmúlt század emblematikus panelépületei több mint 60 éve kezdtek el gombamód kinőni a földből. Vajon átalakíthatók a mai igényeknek megfelelően ezek a lakások? Erről szeretnénk néhány gondolatot megosztani. Az ablakok sorsával cikkünk második része foglalkozik.

Panellakás felújítása: mire figyeljünk, ha korszerűsítenénk? II.

Ablakfelújítás: Panellakás felújítása: mire figyeljünk, ha korszerűsítenénk? II.

Az elmúlt század emblematikus panelépületei több mint 60 éve kezdtek el gombamód kinőni a földből. Vajon átalakíthatók a mai igényeknek megfelelően ezek a lakások? Erről szóló cikkünk második részét olvashatja.

Lehet használni a klímát fűtésre télen?

Ablakfelújítás – Lehet használni a klímát fűtésre télen?

Egyre több az olyan háztartás, családi otthon, ahol klímaberendezéssel biztosítják a megfelelő hőmérsékletet nyáron. A légkondiról nyilván a hűtés, a kellemes levegő jut eszünkbe elsőre, azonban egyre többen jönnek rá arra is, hogy az eszköz nemcsak a forróságban, hanem a téli hidegekben is jó szolgálatot tehet. A rövid válasz tehát: igen, lehet fűteni klímával.

Nyaralók téliesítése I.

ablakfelújítás – Nyaralók téliesítése I.

Az alábbiakban egy olyan vállalás menetét próbáljuk felvázolni, amelyet nem biztos, hogy mindenkinek feltétlen jó szívvel ajánlható. Könnyen lehet, hogy végül drágább lesz a leves, mint a hús. A nyaralók, víkendházak téliesítéséről lesz szó.

Nyaralók téliesítése II.

Ablakfelújítás – Nyaralók téliesítése II.

Az alábbiakban egy olyan vállalás menetét próbáljuk felvázolni, amelyet nem biztos, hogy mindenkinek feltétlen jó szívvel ajánlható. Könnyen lehet, hogy végül drágább lesz a leves, mint a hús. A nyaralók, víkendházak téliesítéséről lesz szó. A cikk első részét itt olvashatja el.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...