energiamegtakarítás

Az iparkamarával tanultunk tanítani

Ablakfelújítás – Az iparkamarával tanultunk tanítani

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a gyakorlati képzőhelyek, illetve a leendő gyakorlati képzőhelyek részére, azaz az olyan vállalkozások számára, mint a Rácz Ablakfelújító Kft. jogi és pénzügyi ismeretek tartalommal ingyenes felkészítést szervezett, ahol felkészítettek minket a tanulók hivatalos fogadására.

Mire elég a résszellőző funkció az ablakban?

Ablakfelújítás – Mire elég a résszellőző funkció az ablakban?

Napjainkban a résszellőző már a legtöbb megvásárolható ablakban megtalálható. Ennek ellenére sokan mégsem tudnak róla, illetve nem ismerik pontosan, hogy hogyan működik és mire használható. Pedig egy olyan funkcióról beszélünk, ami kifejezetten jó szolgálatot tehet bármelyik háztartásban.

De mi az ára? Messziről sajnos nem tudjuk…

Ablakfelújítás – De mi az ára? Messziről sajnos nem tudjuk…

Sokszor előfordul, hogy telefonon, emailben érdeklődnek az ingatlantulajdonosok az árainkkal kapcsolatban. Mindig meglepődnek, ha azt feleljük, távolról, látatlanban nem tudunk válaszolni. Miért fontos a helyszíni felmérés? Erről írtunk néhány gondolatot. 

Ablakfelújítás egy műemlékben?

Ablakfelújítás – Ablakfelújítás egy műemlékben?

A múlt értékeinek megóvása és felújítása mindig nagyon megtisztelő feladat a mesterembereknek. Szakmailag óriási kihívás is, mely óriási precizitást és gondosságot igényel. De pontosan mire kell odafigyelnie egy műemléki épületet felújítani szándékozó tulajdonosnak? Cikkünk néhány szempontot mutat be e hatalmas feladatból.

Van, amikor energiapazarlóvá válik egy beruházás

Ablakfelújítás – Van, amikor energiapazarlóvá válik egy beruházás

Könnyen a visszájára sülhet el az energiahatékonysági célú nyílászárócsere, ha nem gondoskodunk a megfelelő szellőzésről, derült ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vizsgálatából. Az új, jól szigetelő nyílászárókkal ugyanis megszűnik a lakás természetes szellőzése, melynek egyenes következménye, hogy megnő a páratartalom, egészségtelen, rossz lesz a levegő. Viszont a rendszeres szellőztetés sem megoldás, mert kiszökik a megtakarított energia jelentős része. Mit lehet akkor tenni?

Miért nehéz felújítani a panellakások ablakát?

ablakfelújítás – Miért nehéz felújítani a panellakások ablakát?

Sokszor mutatnak nekem panellakásokban ablakokat, amelyeket fel kellene újítani. Sajnos ez a munka sok esetben közel annyiba kerül, mint egy új műanyag nyílászáró beépítése,ezért ezeket a feladatokat abban esetben vállaljuk el, ha az ügyfél ragaszkodik a felújításhoz. Erről szól a mai cikkünk.

A családi házak hőszigeteléséről

Ablakfelújítás – A családi házak hőszigeteléséről

Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogyan lehetne csökkenteni a családi ház fűtéséhez szükséges hőenergia költségét. Régi mondás, de igaz: „a legolcsóbb energia az, amit nem használunk el”. De tényleg így van?

Nem mindig ártalmas az, ha lélegzik az ablakrés

Ablakfelújítás – Nem mindig ártalmas az, ha lélegzik az ablakrés

Egyetlen előnye mégis volt a régi, mai fogalmaink szerint már rosszul záródó ablakoknak: akár egy óra alatt teljesen kicserélődik rajtuk keresztül a lakás levegője. A friss levegőnek persze az az ára, hogy eközben az utcát fűtjük. A túlszigetelt lakásokban azonban előfordulhat, hogy nincs elég friss levegő. Fejfájás, szén-monoxidmérgezés, vagy penész is lehet a vége, ha nem figyelünk oda.

Legyen olcsóbb, ami zöld

Ablakfelújítás – Legyen olcsóbb, ami zöld

Egyre nagyobb az érdeklődés a klímabarát korszerűsítést támogató kölcsönök iránt, egyre több magyar ügyfél keresi tudatosan az etikusnak nevezett bankokat, biztosítókat, befektetési lehetőségeket. Ezek olyan pénzügyi szolgáltatásokat nyújtanak, amelyek a szűkebb-tágabb közösség céljait is szolgálják, többek között a környezetvédelmet. Lakossági felmérések szerint sokaknál fontos szempont, hogy több hasonló árú, s jellemzőkkel bíró pénzügyi termék közül a klímabarát szolgáltatást válassza.

Ablakszellőző

Ablakfelújítás – Ablakszellőző

Sok lakástulajdonosnak problémája keletkezik azzal, hogy a ház eredeti építésekor nem gondoltak arra, hogy szükséges lesz a szellőző berendezésre szolgáló csőrendszer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...