energiamegtakarítás

Van, amikor energiapazarlóvá válik egy beruházás

Ablakfelújítás – Van, amikor energiapazarlóvá válik egy beruházás

Könnyen a visszájára sülhet el az energiahatékonysági célú nyílászárócsere, ha nem gondoskodunk a megfelelő szellőzésről, derült ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vizsgálatából. Az új, jól szigetelő nyílászárókkal ugyanis megszűnik a lakás természetes szellőzése, melynek egyenes következménye, hogy megnő a páratartalom, egészségtelen, rossz lesz a levegő. Viszont a rendszeres szellőztetés sem megoldás, mert kiszökik a megtakarított energia jelentős része. Mit lehet akkor tenni?

Miért nehéz felújítani a panellakások ablakát?

ablakfelújítás – Miért nehéz felújítani a panellakások ablakát?

Sokszor mutatnak nekem panellakásokban ablakokat, amelyeket fel kellene újítani. Sajnos ez a munka sok esetben közel annyiba kerül, mint egy új műanyag nyílászáró beépítése,ezért ezeket a feladatokat abban esetben vállaljuk el, ha az ügyfél ragaszkodik a felújításhoz. Erről szól a mai cikkünk.

A családi házak hőszigeteléséről

Ablakfelújítás – A családi házak hőszigeteléséről

Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogyan lehetne csökkenteni a családi ház fűtéséhez szükséges hőenergia költségét. Régi mondás, de igaz: „a legolcsóbb energia az, amit nem használunk el”. De tényleg így van?

Nem mindig ártalmas az, ha lélegzik az ablakrés

Ablakfelújítás – Nem mindig ártalmas az, ha lélegzik az ablakrés

Egyetlen előnye mégis volt a régi, mai fogalmaink szerint már rosszul záródó ablakoknak: akár egy óra alatt teljesen kicserélődik rajtuk keresztül a lakás levegője. A friss levegőnek persze az az ára, hogy eközben az utcát fűtjük. A túlszigetelt lakásokban azonban előfordulhat, hogy nincs elég friss levegő. Fejfájás, szén-monoxidmérgezés, vagy penész is lehet a vége, ha nem figyelünk oda.

Legyen olcsóbb, ami zöld

Ablakfelújítás – Legyen olcsóbb, ami zöld

Egyre nagyobb az érdeklődés a klímabarát korszerűsítést támogató kölcsönök iránt, egyre több magyar ügyfél keresi tudatosan az etikusnak nevezett bankokat, biztosítókat, befektetési lehetőségeket. Ezek olyan pénzügyi szolgáltatásokat nyújtanak, amelyek a szűkebb-tágabb közösség céljait is szolgálják, többek között a környezetvédelmet. Lakossági felmérések szerint sokaknál fontos szempont, hogy több hasonló árú, s jellemzőkkel bíró pénzügyi termék közül a klímabarát szolgáltatást válassza.

Ablakszellőző

Ablakfelújítás – Ablakszellőző

Sok lakástulajdonosnak problémája keletkezik azzal, hogy a ház eredeti építésekor nem gondoltak arra, hogy szükséges lesz a szellőző berendezésre szolgáló csőrendszer!

Mitől bio a biofesték?

Ablakfelújítás – Mitől bio a biofesték?

Előző cikkünkben az ökológiai lábnyomról és a környezetbarát építkezésről írtunk. Egyre több embernek fontos, hogy ne kerüljön be lakásába szennyező vagy a környezetre ártalmas anyag. Nekünk is követnünk kell ezeket az igényeket. A fa ablakok felújításánál például sok esetben használunk biofestéket.

Lehet ökologikus az építészet?

Ablakfelújítás – Lehet ökologikus az építészet?

Előző cikkünkben az ökológiai lábnyomról, és arról írtunk, hogy a fa ablak ebből a szempontól mindenképpen nyerésre áll. Szerencsére egyre több embernek fontos szempont a fenntarthatóság és az, hogy a későbbi generációk is élhető világban élhessenek.

Érdekli a klímaváltozás? Legyen fából az ablaka!

Ablakfelújítás – Érdekli a klímaváltozás? Legyen fából az ablaka!

Sokan hallottak már a klímaváltozásról, ennek kapcsán pedig az emberiség ökológiai lábnyomáról. A kifejezés azt fejezi ki, hogy adott technológiai fejlettség mellett egy emberi társadalomnak milyen mennyiségű földre és vízre van szüksége önmaga fenntartásához és a megtermelt hulladék elnyeléséhez. Ez az érték kiszámítható egyes emberekre, csoportokra, régiókra, országokra vagy vállalkozásokra is.

Befektetők újítják fel a lakásokat

Ablakfelújítás – Befektetők újítják fel a lakásokat

Feltűnően megnőtt a kiváló állapotú eladó ingatlanok aránya az országban. Egyes fővárosi kerületekben már a kínálat felét-harmadát a korszerűsített lakások alkotják, miután igazi iparággá vált a kiugró hozamot adó, szervezett lakásfelújítás.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...