energiamegtakarítás

Párásodik ablaka? Így akadályozza meg!

Nagyon bosszantó, mikor a kocsi ablaka annyira párás, hogy hosszú percekig tart, míg megszabadulunk tőle, hogy indulhassunk. Ugyanilyen zavaró, ha zuhanyzás után nem látjuk magunkat a bepárásodott tükörben, vagy a lakás ablakain folyik a pára. Van azonban néhány olyan házi praktika, amelyekkel megelőzhetjük az üvegfelületek párásodását.

Lehet otthon jó levegő?

Napi legalább 8-10 órát töltünk a lakásunkban, és sokszor ide menekülünk a légszennyezés elől is. De arra nem gondolunk, ha elhanyagoljuk a lakás szellőzését, bent rosszabb minőségű levegőnk lesz, mint akár odakint.

Blokkházak ablakaink korszerűsítéséről és felújításáról

Ablakfelújítás – Blokkházak ablakaink korszerűsítéséről és felújításáról

Sok megkeresés érkezik hozzánk azzal a kérdéssel, hogy a panel vagy téglablokkos ablakokat érdemes-e felújítani. Mielőtt rámondanánk, hogy igen vagy nem, előtte tudnunk kell, hogy milyen típusú nyílászáróról beszélünk. Cikkünkben összefoglaljuk, milyen típusú nyílászárók vannak a panelházakban.

Itt szökik ki a meleg a házból!

Fontos, hogy ismerjük meg az okot, és azt is, mit tehetünk azért, hogy orvosoljuk a problémát. A legtöbben nem is sejtik, milyen sok energia vész kárba azáltal, hogy a komoly költségek árán létrehozott meleg levegő kiszökik a lakásból, aminek leggyakoribb oka a nem megfelelő szigetelésben vagy épp a nyílászárók hiányosságaiban rejlik.

8 tévhit a szigetelésről

Minden beruházásról érvek és ellenérvek mellett döntünk. Arról már nálunk is rengeteget olvashatott, hogy miért érdemes szigetelni az otthonunkat, de folyton jönnek szembe ezzel ellentétes vélemények. Nos, szinte mindegyik tévhit, mutatjuk is a leggyakoribbakat.

Üzletkötő munkatársat keresünk

A Rácz Ablakfelújító Kft. munkatársat keres üzletkötői munkakörbe. Ha érzed magadban a képességet, hogy egy fiatalos gondolkodású, rugalmas csapatban dolgozz, jelentkezz!

Műanyag ablakok cseréje: de hogyan?

Ablakfelújítás – Műanyag ablakok cseréje: de hogyan?

Közeleg a tavasz, és egyre többen terveznek felújítást, lakáskorszerűsítést. A felújítások közül pedig egyértelműen az energia megtakarítást célzó projektek a legnépszerűbbek. Most a nyílászáró cserét vesszük közülük górcső alá.

Milyet válasszunk?

Rengetegen elégedetlenek végül a cserével, főleg azzal a részével, hogy mekkora bontási felfordulással jár. Sokan azt mondják, ha tudták volna, mekkora felfordulással jár, bele sem kezdtek volna. Van erről egy tanulságos videói is:

Megérheti az energetikai felújítás szinte bármely nyílászárón

Ablakfelújítás – energetikai felújítás

Ma már egyértelműen alapvető az a követelmény, hogy a nyílászárók jól zárjanak, ezzel pedig járjon együtt a fűtésszámla csökkentése. Általános tapasztalatunk azonban az sajnos, hogy ezt a legtöbbször a meglévő nyílászárók cseréjével akarják elérni akkor is, ha az már többkamrás műanyag vagy alumínium profilból készült. Ez sokszor hiba.

A régi ablakok korszerű hőszigeteléséről

Ablakfelújítás – A régi ablakok korszerű hőszigeteléséről

Kapcsolt gerébtokos ablak utólagos üvegcseréje

A kétezres évek elején merült fel a szakiparban, hogy hogyan lehetne a régi kapcsolt gerébtokos ablakban üveget korszerűsíteni. Legelső megoldás a hőszigetelt üveg cseréje. Ez úgy történt, hogy a helyet az ablak külső szárnyán ki kellett alakítani. Itt a régi ablakszárnynak a gittes részét le kellett mélyíteni, hogy bele lehessen rakni a 20 milliméteres hőszigetelt üveget (4 mm üveg – 12 mm – 4mm).

Asztalos csapattagot keresünk!

A Rácz Ablakfelújító Kft. asztalos szakmunkás munkatársat keres ablakjavítási munkálatokra. Ha érzed magadban azt a képességet, hogy egy fiatalos gondolkodású, rugalmas csapatban dolgozz, mindenképpen jelentkezz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...