energiamegtakarítás

Lehet támogatni a szükséges felújításokat?

Ablakfelújítás – Lehet támogatni a szükséges felújításokat?

Az elszegényedő falvakban a legtöbben se fával, se gázzal nem tudnak fűteni, nekik marad az olcsó, de alacsony hatékonyságú, rossz minőségű lignit vagy épp a családonkénti egy köbméter szociális tűzifa. Még mindig van, aki falopással próbálja átvészelni a telet, de fűtenek műanyaggal, gumiabronccsal, rongyokkal is, ami miatt a kémények kormosak, rendszeresen el is dugulnak, a visszaáramló füst pedig akár életveszélyes is lehet. Milyen megoldást lehet nyújtani erre a helyzetre?

Lesújtó eredmények: bizony közrejátszik a rossz szigetelés a klímaváltozásban

Ablakfelújítás –  közrejátszik a rossz szigetelés a klímaváltozásban

Magyarországon 10-ből csak 2 családi ház hőszigetelése megfelelő, míg 80%-uk, vagyis 1,8 millió lakóépület nem vagy nem megfelelően hőszigetelt. A szigeteléssel több üvegházhatású gáztól menthetjük meg a Föld légkörét.

Lehet Magyarország klímasemleges?

Ablakfelújítás – Lehet Magyarország klímasemleges?

Több feltétel teljesítésével Magyarország nem esélytelen a klímasemlegesség elérésére már 2050-re – jelentette ki nemrégiben a köztársasági elnök.

Hogyan tesz csodát a jól hőszigetelt üveg? I.

Ablakfelújítás – Hogyan tesz csodát a jól hőszigetelt üveg? I.

Az energiaárak folyamatos emelkedése miatt mind fontosabb szerepe van az elavult nyílászárók modern nyílászárókra való felújításának, szükség esetén cseréjének. Érthető, hogy évről évre egyre kelendőbbek az argongázzal töltött, speciális bevonatos hőszigetelt üvegek. Cikkünk második részét itt találja.

Hogyan tesz csodát a jól hőszigetelt üveg? II.

Ablakfelújítás – Hogyan tesz csodát a jól hőszigetelt üveg? II.

Az energiaárak folyamatos emelkedése miatt mind fontosabb szerepe van az elavult nyílászárók modern nyílászárókra való felújításának, szükség esetén cseréjének. Érthető, hogy évről évre egyre kelendőbbek az argongázzal töltött, speciális bevonatos hőszigetelt üvegek. A technológiáról ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Lakásépítés vagy inkább felújítás?

Ablakfelújítás – Lakásépítés vagy inkább felújítás?

Harminc százalékot is meghaladó mértékű áremelést hajtottak végre a szerelt technológiájú házakat építő cégek, így már a készházak esetén is több mint 400 ezres négyzetméterárral érdemes számolni. De mit jelent ez a mindennapokban? Cikkünk erre keres választ.

Segíthetik robotok az asztalosok munkáját? I.

Ablakfelújítás – Segíthetik robotok az asztalosok munkáját? I.

A robot szó először 1920-ban, Čapek cseh író egyik színdarabjában jelenik meg. A szerző így nevezte azokat a gépeket, amelyek az emberek helyett álltak munkába – a szó maga egyébként a szláv robota = munka szóból származik. De tényleg vannak már olyan gépek, amelyek felgyorsítják az asztalosműhelyekben a munkát?

Segíthetik robotok az asztalosok munkáját? II.

Ablakfelújítás – Segíthetik robotok az asztalosok munkáját? II.

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy a robotikának milyen lehetőségei vannak az üzemekben. Kiderült, hogy az asztalosok rengeteg eszközt használnak a munkájuk során, így felkészülhetnek, hogy ipari robotok is beköltöznek majd a műhelyeikbe.

Dráguló felújítások jönnek?

Ablakfelújítás – Dráguló felújítások jönnek?

Egy épület energiaigényét az összesített energetikai jellemző méretezett értékéhez viszonyítva legalább 25%-os mennyiségben olyan megújuló energiaforrásból kell biztosítani, amely az épületben keletkezik, az ingatlanról származik vagy a közelben előállított – fogalmaz egy tavaly kiadott a minisztériumi rendelet. De mit is jelent ez a gyakorlatban? Mennyivel drágul meg majd az építkezés? Lesznek kibúvók, kiskapuk?

Melyik a leggazdaságosabb tüzelő?

Ablakfelújítás – Melyik a leggazdaságosabb tüzelő?

Ha valaki vegyes tüzelésű kazánnal fűt, és választhat a gáz mellé más tüzelőt, télen érdemes megfontolni, melyik anyaggal jár jobban. Cikkünk e kérdésbe nyújt betekintést.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...