energiamegtakarítás

Hogyan hőszigeteljük az otthonunkat?

Ablakfelújítás – Hogyan hőszigeteljük az otthonunkat?

Egy lakásban nemcsak arra kell ügyelni, hogy megfelelően be tudjuk fűteni, hanem arra is, hogy próbáljuk minél hatékonyabban bent tartani a meleget.

Rosszabb a levegő az osztályban, mint odakint

Ablakfelújítás – Rosszabb a levegő az osztályban, mint odakint

Valamikor a hetes feladata volt a szünetekben az ablakok nyitása a tantermekben, de ma is van iskola, ahol egyáltalán nem szellőztetnek. Emiatt gombák, baktériumok tanyáznak az osztályokban, ahol a kinti szén-dioxid- mennyiség többszöröse gyűlik össze.

Szmogos helyen él? Lehet, hogy közel a megoldás!

Ablakfelújítás – Szmogos helyen él? Lehet, hogy közel a megoldás!

A Tiszta Levegőt Európának! kezdeményezés szerint a felmérések alapján hazánk Európa egyik legszennyezettebb levegőjű térsége. Ahhoz, hogy fellélegezhessünk, változtatnunk kell. Kinek-kinek felelőssége szerint. Egy példa erre a kínai kutatók fejlesztése, az általuk összeszerelt ablakok kiszűrik a káros anyagokat a levegőből.

Mi az a relatív páratartalom?

Ablakfelújítás – Mi az a relatív páratartalom?

Tömören: a relatív páratartalom az a százalékos viszonyszám, amely leírja, milyen erősen telített a levegő, és milyen közel van a levegő állapota a telítettségi vonalhoz

Energiatakarékosság: már otthon el kell kezdeni

Ablakfelújítás – Energiatakarékosság: már otthon el kell kezdeni

A környezetvédelem egyik legfontosabb eleme az energiatakarékosság. Az égők, a fűtés, a komplett ház is lehet már energiatakarékos. De mit is jelent ez utóbbi pontosan?

Fájt már a kéménye miatt a feje?

Ablakfelújítás – Fájt már a kéménye miatt a feje?

Az év elején szén-monoxid jelenlétét mutatták ki a műszerek több családi házban is. Az ilyenkor bejelentésre kiérkező tűzoltók mindig méréseket végeznek. A segítségül hívott szakemberek több esetben voltak kénytelenek megállapítani, hogy a kémény vagy a fűtőberendezések javításra szorulnak.

Nagy változás jöhet a fűtésnél

Ablakfelújítás – Nagy változás jöhet a fűtésnél

Ahogy fejlődik a technológia és egyre hatékonyabbak a szigetelések, úgy csökken az épületek fűtési igénye. A napelemek gyors terjedésének köszönhetően egyre természetesebb igénnyé válik az elektromos fűtés, mely kitűnő kiváltója lehet a gáznak számos ingatlan esetében. Annak ellenére is, hogy jelenleg az áram ára - egységnyi energiára vetítve - magasabb a földgázénál.

Miért lett szigorúbb a kazánokkal a hatóság?

Ablakfelújítás – Miért lett szigorúbb a kazánokkal a hatóság?

Tovább szigorodtak a gázkazánok üzemeltetésére vonatkozó szabályok. Szeptember végétől az újonnan beszerelt berendezések nitrogénoxid-kibocsátását is jelentősen korlátozták. Hogy miért? Kiderül a cikkből. 

Miért érdemes természetes anyagokból építkezni?

Ablakfelújítás – Miért érdemes természetes anyagokból építkezni?

Ma nagyon pörgős az ingatlanpiac: a nagy kereslet és a megemelkedett munkaköltségek miatt a kivitelezők sokszor az olcsóbb megoldásokhoz folyamodnak, aminek később isszák meg a vevők a levét.

Bárcsak melegebb lenne itthon – nem lehetetlen!

Ablakfelújítás – Bárcsak melegebb lenne itthon – nem lehetetlen!

A korábbi napok jelentős részében a hőmérő higanyszála nem nagyon mászott a pozitív tartományba, még a déli, legmelegebb órákban is maximum 3-4 fokra lehetett számítani. Vagyis hazaérve érdemes feljebb tekerni a fűtést, ha nem akarunk fagyoskodni, viszont a fűtésszámla komoly kiadást jelenthet így. Mutatunk néhány trükköt, amelyek segítségével meleg lehet anélkül, hogy az a rezsin meglátszódna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...