energiamegtakarítás

Műanyag ablakok cseréje: de hogyan?

Ablakfelújítás – Műanyag ablakok cseréje: de hogyan?

Közeleg a tavasz, és egyre többen terveznek felújítást, lakáskorszerűsítést. A felújítások közül pedig egyértelműen az energia megtakarítást célzó projektek a legnépszerűbbek. Most a nyílászáró cserét vesszük közülük górcső alá.

Milyet válasszunk?

Rengetegen elégedetlenek végül a cserével, főleg azzal a részével, hogy mekkora bontási felfordulással jár. Sokan azt mondják, ha tudták volna, mekkora felfordulással jár, bele sem kezdtek volna. Van erről egy tanulságos videói is:

Megérheti az energetikai felújítás szinte bármely nyílászárón

Ablakfelújítás – energetikai felújítás

Ma már egyértelműen alapvető az a követelmény, hogy a nyílászárók jól zárjanak, ezzel pedig járjon együtt a fűtésszámla csökkentése. Általános tapasztalatunk azonban az sajnos, hogy ezt a legtöbbször a meglévő nyílászárók cseréjével akarják elérni akkor is, ha az már többkamrás műanyag vagy alumínium profilból készült. Ez sokszor hiba.

A régi ablakok korszerű hőszigeteléséről

Ablakfelújítás – A régi ablakok korszerű hőszigeteléséről

Kapcsolt gerébtokos ablak utólagos üvegcseréje

A kétezres évek elején merült fel a szakiparban, hogy hogyan lehetne a régi kapcsolt gerébtokos ablakban üveget korszerűsíteni. Legelső megoldás a hőszigetelt üveg cseréje. Ez úgy történt, hogy a helyet az ablak külső szárnyán ki kellett alakítani. Itt a régi ablakszárnynak a gittes részét le kellett mélyíteni, hogy bele lehessen rakni a 20 milliméteres hőszigetelt üveget (4 mm üveg – 12 mm – 4mm).

Asztalos csapattagot keresünk!

A Rácz Ablakfelújító Kft. asztalos szakmunkás munkatársat keres ablakjavítási munkálatokra. Ha érzed magadban azt a képességet, hogy egy fiatalos gondolkodású, rugalmas csapatban dolgozz, mindenképpen jelentkezz!

Meg lehet javítani a régi hőszigetelt üvegezésű ablakokat?

Ablakfelújítás – Meg lehet javítani a régi hőszigetelt üvegezésű ablakokat?

Sokan azt gondolják, hogy az utólagos gáztöltés mindent megold a régi hőszigetelt üvegű ablakok esetén. Pedig ez kicsit másként van.

Milyen hibát követhet el ablakvásárláskor? II.

Ablakot választani nem könnyű, hiszen évtizedes döntést hozunk meg rövid idő alatt. Vannak olyan típushibák, amelyek elkerülésével sokkal nagyobb valószínűséggel mondhatja el, hogy jól döntött és hosszú évekig használhatja elégedetten ablakát. Melyek ezek a típushibák? Erről szól a cikkem, amelynek első részét itt olvashatja.

Milyen hibát követhet el ablakvásárláskor? I.

Ablakot választani nem könnyű, hiszen évtizedes döntést hozunk meg rövid idő alatt. Vannak olyan típushibák, amelyek elkerülésével sokkal nagyobb valószínűséggel mondhatja el, hogy jól döntött és hosszú évekig használhatja elégedetten ablakát. Melyek ezek a típushibák? Erről szól a cikkem.

Az északnyugati fekvésű ablakokkal kezdje a felújítást

Ablakfelújítás – Az északnyugati fekvésű ablakokkal kezdje a felújítást

Sokszor merül fel az a gond, hogy egyszerre nem áll rendelkezésre annyi pénz, hogy a lakás minden ablakát egyszerre újítassuk fel. Ez érthető. Jogos kérdés, hogy ha nem tudja egyszerre az összes ablakát korszerűsíttetni, akkor melyikkel érdemes kezdeni a szigeteltetést? A helyszíni felmérés során meg tudom mondani, hogy melyik ablak van a legrosszabb állapotban. Magyarországon azt is meg lehet jósolni, hogy melyik nyílászáró lehet a leghuzatosabb.

Van betartandó sorrendje a felújításoknak?

Ma mindenki három szót ismételget: ablakfelújítás, hőszigetelés és gépészeti felújítás. A legtöbbször egyenként hangzik el, hiszen nem minden ingatlantulajdonos teheti meg, hogy egyszerre végezze el a feladatokat. Inkább egy-egy részfeladatra összpontosít mindenki. Van jelentősége ezek sorrendjének?

Ön tudja, hogyan érdemes fűteni?

Ablakfelújítás – Ön tudja, hogyan érdemes fűteni?

A hidegebb napok közeledtével természetes módon megsűrűsödnek a fűtési jótanácsokról szóló tippgyűjtemények. Fordítsunk egyet a dolgon, és most ne a szokásos jótanácsokat vegyük sorra, hanem azokat a tévhiteket, amelyek a legszívósabban tartják magukat a köztudatban a fűtéssel kapcsolatban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...