fa vagy műanyag?

Ablakfelújítás a-tól z-ig

ablakfelújítás – Ablakfelújítás a-tól z-ig

Mostanában azt tapasztalom, hogy egyre többen tartják magukat ablakfelújítónak. Úgy értem ezt, hogy olyan ablakokhoz hívnak, amelyek már átestek az üvegcserén, de aztán a lakók arra panaszkodnak, hogy nem erre számítottak és nem elégedettek az eredménnyel. Nem is lehetnek, hiszen szinte mindenki csak az üvegcserét és a gumitömítést vállalja el, mert az a legtisztább munka és leggyorsabb bevételi forrás. Elmarad a tokozat utólagos púrhabbal való szigetelése, a redőnytok utólagos szigetelése és az ablakszárnyak  megfelelő passzítása. A vasalatok átnézése híján nehezen is csukódik az ablak. Egy jó ablakfelújító cégnél már az árnyékolástechnika sem jelent gondot. Ilyenkor szoktam elmondani, hogy az üvegcsere önmagában nem ablakfelújítás, hanem csak egy része. A teljes képhez még több munkafázis tartozik, amelyet mi mindig komplexen végzünk el.

Hasznos útmutató a fa ablakokhoz

Ablakfelújítás – Hasznos útmutató a fa ablakokhoz

Az utóbbi évtized folyamán a fa ablakok gyártási eljárásában hatalmas változás zajlott le. Ennek köszönhetően ma már olyan előnyökkel is rendelkeznek ezek az ablakok, amelyekkel korábban nem számolhattunk a fa nyílászárók esetében. Eme előnyök közé tartozik például az energiahatékonyság, a környezetbarát alapanyagok és előállítás, a javíthatóság, valamint a fa nyílászárók hosszú jótállási időszaka.

Merre, hogyan nyíljon az ablak?

Ablakfelújítás – Merre, hogyan nyíljon az ablak?

Az épület homlokzatába beépített ablakok fontos szerepet töltenek be otthonunkban, emiatt nagyon fontos, hogy odafigyeljünk rájuk. A beépített ablak a biztonságon kívül hőszigetelési feladatot is ellát.

Műanyag ablaka van? Lehet, hogy valamit elhallgatott a szerelő…

Ablakfelújítás – Műanyag ablaka van? Lehet, hogy valamit elhallgatott a szerelő…

Egy évtizede még ősszel mindenki párnákat tett az ablakokba, ezzel próbálták javítani a szigetelést. Mióta korszerű ablakok vannak, felújítás vagy ablakcsere után már nem kell ezen aggódnunk. A lakásban kellemes lesz a hőmérséklet, a meleg pedig nem szökik ki a nyílászárón.

Gond van az ablakkal? Ne halassza a felújítást az utolsó percre!

Ablakfelújítás – Gond van az ablakkal? Ne halassza a felújítást az utolsó percre

Az ember már csak olyan, hogy a legtöbb dolgot az utolsó pillanatra halasztja. Fogorvoshoz csak akkor megyünk, ha már aludni sem bírunk a fájdalomtól, a gázkazánt az ősz végén nézetjük át, a csöpögő csapot akkor cseréltetjük ki, mikor a vízszámlán szereplő jókora összeget már nem tudjuk kimagyarázni magunk előtt sem azzal, hogy biztos sokat ment a mosógép. És a huzatos vagy éppen a falból már csaknem kieső ablakot is akkor cseréltetjük ki, amikor már nyakunkon a tél.

Hogyan készülnek a fa ablakok?

Ablakfelújítás – Hogyan készülnek a fa ablakok?

A köztudatban már elterjedt, hogy a jobb nyílászáró-gyártók hossztoldott anyagokat használnak. Azt viszont kevesebben tudják, hogy emellett még rétegragasztást is alkalmaznak. Csekély súly, kis keresztmetszetek, nagy fesztávok – három lényeges érv, melyeknek köszönhetően a ragasztott fa mint építőanyag rendkívül népszerű. Hogyan készül és miért nem vetemedik az ilyen alapanyag? Cikkünkben ezt a kérdést járjuk most körül.

Az olcsó műanyag ablak veszélyei

Ablakfelújítás – Az olcsó műanyag ablak veszélyei

Az elején, amikor a műanyag nyílászárók gyártása még újdonság volt, a gyárak minőségre törekedtek, ebből adódóan áraik a maiakhoz képest sokkal magasabbak voltak. Sok gyártó tönkre is ment a hőskor óta, jellemzően azok, amelyek nem voltak hajlandóak a minőség rovására változtatni a technológián. Ezúttal arra keressük a választ, miért ne számítson semmi jóra, aki feltűnően olcsó ablakot vásárol?

50 év – ennyi egy jó fa ablak minimális várható élettartama

Ablakfelújítás – 50 év – ennyi egy jó fa ablak minimális várható élettartama

Eleinte voltak a fa nyílászárók. Aztán a huszadik század utolsó éveiben nálunk is egyre nagyobb hangsúlyt fektettek az építők a lakások, házak hőháztartására. Ekkor jöttek be a PVC, vagy alumíniumkeretes termopán ablakok. Ez azonban sokak számára túl rideg – ráadásul komoly veszélyeket is rejthet.

Mit tehet az őszi penész ellen?

Ablakfelújítás – Mit tehet az őszi penész ellen?

Ősszel a hűvösebb levegő miatt egyre kevesebbet nyitunk ajtót-ablakot, és a nedves levegő könnyen megrekedhet lakásunkban. A hőmérsékletcsökkenés egyik kellemetlen, sőt veszélyes velejárója a penész, amely sajnos az új lakásokat és házakat sem kíméli.

Virágkorukat élik a rusztikus ajtók és ablakok

Ablakfelújítás – Virágkorukat élik a rusztikus ajtók és ablakok

Az ország kis falvainak felújított házai többségükben megőrizték a hagyományokat. A külső szemlélőnek az tűnik fel, hogy a fa nyílászárók virágkorukat élik, hiszen ezek köszönnek rá a kíváncsiskodó járókelőkre.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...