fa vagy műanyag?

Ablakfelújítás a-tól z-ig

Ablakfelújítás a-tól z-ig

Mostanában azt tapasztalom, hogy egyre többen tartják magukat ablakfelújítónak. Úgy értem ezt, hogy olyan ablakokhoz hívnak, amelyek már átestek az üvegcserén, de aztán a lakók arra panaszkodnak, hogy nem erre számítottak és nem elégedettek az eredménnyel. Nem is lehetnek, hiszen szinte mindenki csak az üvegcserét és a gumitömítést vállalja el, mert az a legtisztább munka és leggyorsabb bevételi forrás. Elmarad a tokozat utólagos púrhabbal való szigetelése, a redőnytok utólagos szigetelése és az ablakszárnyak  megfelelő passzítása. A vasalatok átnézése híján nehezen is csukódik az ablak. Egy jó ablakfelújító cégnél már az árnyékolástechnika sem jelent gondot. Ilyenkor szoktam elmondani, hogy az üvegcsere önmagában nem ablakfelújítás, hanem csak egy része. A teljes képhez még több munkafázis tartozik, amelyet mi mindig komplexen végzünk el.

Ezzel az ablakkal nem lehet randizni

Ablakfelújítás –  Ezzel az ablakkal nem lehet randizni

Ezt mondta csapatunknak a lakásában állva a megrendelőnk, egy fiatal férfi, aki most keresi álmai hölgyét. Hozzátette, csak sötétben tudja megmutatni otthonát a kiválasztott hölgynek, annyira rémisztően néz ki a műanyag ablaka. Azonnal átéreztük az ablakot látva a problémáját.

Hogyan válassza ki a megfelelő nyílászárókat otthonába? I.

Ablakfelújítás –  Hogyan válassza ki a megfelelő nyílászárókat otthonába? I.

A megfelelő nyílászáró kiválasztásához sok szempontot érdemes figyelembe venni. Fontos az ablak, ajtó funkciója, mérete, elhelyezkedése, stílusa, a hang- és hőszigetelő képessége vagy a gyártó által vállalt garancia.

Hogyan válassza ki a megfelelő nyílászárókat otthonába? II.

Ablakfelújítás –  Hogyan válassza ki a megfelelő nyílászárókat otthonába? II.

A megfelelő nyílászáró kiválasztásához több szempontot is érdemes figyelembe venni. Fontos az ablak, ajtó funkciója, mérete, elhelyezkedése, stílusa, a hang- és hőszigetelő képessége vagy a gyártó által vállalt garancia. A cikk első részét itt találja meg.

Ablakok védelme a napfény és az időjárás ellen

Ablakfelújítás –  Ablakok védelme a napfény és az időjárás ellen

Ebben a cikkünkben a fa ablakok megfelelő védelmének kialakítási lehetőségét mutatjuk be. Talán már mindenki számára ismert, hogy ablakainkat elsősorban az időjárás viszontagságai és az UV fény ellen kell óvni. Ennek a ma ismert legjobb védelmi megoldása az alumínium profillal felszerelt szárnytakaró.

Szép, de nem korszerű az ajtóm. Mit lehet tenni?

Ablakfelújítás – Szép, de nem korszerű az ajtóm. Mit lehet tenni?

Nemrégiben keresett meg egy olyan ügyfél, aki egy szép, polgári építésű bérházban lakik. Azért hívott bennünket, hogy mondjunk véleményt arról, meg lehet-e menteni régi ajtóját. Ez az egyszárnyas ajtó (képünkön) régebben cselédbejárat volt.

Higiénikus nyílászárók nyilvános épületekhez

Ablakfelújítás – Higiénikus nyílászárók nyilvános épületekhez

Az elmúlt időszakban kiemelt fókuszba került a higiénia, valamint az ehhez kapcsolódó megelőző intézkedések. Az emberek maximális védelme érdekében különleges óvintézkedéseket kellett bevezetni legfőképpen olyan helyeken, ahol tömegre lehet számítani. Ide tartoznak például az iskolák, egészségügyi létesítmények, szállodák, irodák és közigazgatási épületek.

Miből készülhet ablak? Van különbség?

Ablakfelújítás – Miből készülhet ablak? Van különbség?

Érdemes az ablakok kiválasztására több időt fordítani annál, mint amennyit szoktunk. Ha megtesszük, akkor gondoskodtunk arról, hogy ne fűtsük az utcát ablakunkon, ajtónkon keresztül. Ha pici időt szánunk az alapanyagok megismerésére, akkor az ablakprofilt nem csak úgy választjuk ki, hogy melyik tetszik, hanem más, többféle szempontot is be tudunk választásunkba kalkulálni. Az anyaghasználatnak komoly szerepe van az ablak szigetelőképességében is. A jól kiválasztott nyílászárókkal tehát rengeteg energiát takaríthatunk meg, ami akár rezsiköltségeken is látszódhat.

Minden ablak megérdemel még egy esélyt

Ablakfelújítás – Minden ablak megérdemel még egy esélyt

Ügyfeleinknek nem meglepő már a tény, hogy a nem hőszigetelt, rossz minőségű ablakokon keresztül igen sok energia távozik a laskából, azaz a rossz ablakkal az utcát fűtjük.

Szép és természetes: miért jó a fa ablak?

Ablakfelújítás – Szép és természetes: miért jó a fa ablak?

A legtöbben azért választják a klasszikus, fából készült ajtókat és ablakokat, mert természetes anyaguknak köszönhetően meleg, otthonos hangulatot teremtenek. Döntés előtt érdemes mérlegelni a fa nyílászárók előnyeit és hátrányait is.