fa vagy műanyag?

Ablakfelújítás a-tól z-ig

ablakfelújítás – Ablakfelújítás a-tól z-ig

Mostanában azt tapasztalom, hogy egyre többen tartják magukat ablakfelújítónak. Úgy értem ezt, hogy olyan ablakokhoz hívnak, amelyek már átestek az üvegcserén, de aztán a lakók arra panaszkodnak, hogy nem erre számítottak és nem elégedettek az eredménnyel. Nem is lehetnek, hiszen szinte mindenki csak az üvegcserét és a gumitömítést vállalja el, mert az a legtisztább munka és leggyorsabb bevételi forrás. Elmarad a tokozat utólagos púrhabbal való szigetelése, a redőnytok utólagos szigetelése és az ablakszárnyak  megfelelő passzítása. A vasalatok átnézése híján nehezen is csukódik az ablak. Egy jó ablakfelújító cégnél már az árnyékolástechnika sem jelent gondot. Ilyenkor szoktam elmondani, hogy az üvegcsere önmagában nem ablakfelújítás, hanem csak egy része. A teljes képhez még több munkafázis tartozik, amelyet mi mindig komplexen végzünk el.

Halálos is lehet a rezsicsökkentő módszer?

Ablakfelújítás – Halálos is lehet a rezsicsökkentő módszer?

A 21. század egyik fontos célkitűzése a racionális energiafelhasználás megvalósítása. De nem mindegy, hogy ezt milyen módon visszük végbe. Szakértők szerint az, hogy körülbelül 10-15 éve elterjedt az ötlet, miszerint elemi fontosságú oly módon szigetelni a házakat, hogy a hagyományos nyílászárókat fokozott légzárású műanyagokra cseréljük, komoly károkat okozott. 

Miért érdemes nyílászárót cserélni?

Ablakfelújítás – Miért érdemes nyílászárót cserélni?

Ma már talán senki számára nem kétséges a tény, hogy megfelelő, jó állapotú nyílászárókkal jelentősen csökkenthető a házak, lakások hőleadása. Akik szeretnének sokat spórolni, gondolkodjanak el ezen a lehetőségen. Elmondjuk, miért.

Korhű ablakok a belvárosban

Ablakfelújítás – Korhű ablakok a belvárosban

Cseréljek ablakot? Újítsam fel a régit? Jó lesz az még a mai követelmények szerint? Van, amikor ezt a kérdést nem tehetjük fel, mert például műemlékvédelmi okokból nincs lehetőségünk műanyagra cserélni a nyílászárókat. De ebben a cikkben azt mutatom meg, hogy ilyenkor sincs semmi probléma.

Hasznos útmutató a fa ablakokhoz

Ablakfelújítás – Hasznos útmutató a fa ablakokhoz

Az utóbbi évtized folyamán a fa ablakok gyártási eljárásában hatalmas változás zajlott le. Ennek köszönhetően ma már olyan előnyökkel is rendelkeznek ezek az ablakok, amelyekkel korábban nem számolhattunk a fa nyílászárók esetében. Eme előnyök közé tartozik például az energiahatékonyság, a környezetbarát alapanyagok és előállítás, a javíthatóság, valamint a fa nyílászárók hosszú jótállási időszaka.

Merre, hogyan nyíljon az ablak?

Ablakfelújítás – Merre, hogyan nyíljon az ablak?

Az épület homlokzatába beépített ablakok fontos szerepet töltenek be otthonunkban, emiatt nagyon fontos, hogy odafigyeljünk rájuk. A beépített ablak a biztonságon kívül hőszigetelési feladatot is ellát.

Műanyag ablaka van? Lehet, hogy valamit elhallgatott a szerelő…

Ablakfelújítás – Műanyag ablaka van? Lehet, hogy valamit elhallgatott a szerelő…

Egy évtizede még ősszel mindenki párnákat tett az ablakokba, ezzel próbálták javítani a szigetelést. Mióta korszerű ablakok vannak, felújítás vagy ablakcsere után már nem kell ezen aggódnunk. A lakásban kellemes lesz a hőmérséklet, a meleg pedig nem szökik ki a nyílászárón.

Gond van az ablakkal? Ne halassza a felújítást az utolsó percre!

Ablakfelújítás – Gond van az ablakkal? Ne halassza a felújítást az utolsó percre

Az ember már csak olyan, hogy a legtöbb dolgot az utolsó pillanatra halasztja. Fogorvoshoz csak akkor megyünk, ha már aludni sem bírunk a fájdalomtól, a gázkazánt az ősz végén nézetjük át, a csöpögő csapot akkor cseréltetjük ki, mikor a vízszámlán szereplő jókora összeget már nem tudjuk kimagyarázni magunk előtt sem azzal, hogy biztos sokat ment a mosógép. És a huzatos vagy éppen a falból már csaknem kieső ablakot is akkor cseréltetjük ki, amikor már nyakunkon a tél.

Hogyan készülnek a fa ablakok?

Ablakfelújítás – Hogyan készülnek a fa ablakok?

A köztudatban már elterjedt, hogy a jobb nyílászáró-gyártók hossztoldott anyagokat használnak. Azt viszont kevesebben tudják, hogy emellett még rétegragasztást is alkalmaznak. Csekély súly, kis keresztmetszetek, nagy fesztávok – három lényeges érv, melyeknek köszönhetően a ragasztott fa mint építőanyag rendkívül népszerű. Hogyan készül és miért nem vetemedik az ilyen alapanyag? Cikkünkben ezt a kérdést járjuk most körül.

Az olcsó műanyag ablak veszélyei

Ablakfelújítás – Az olcsó műanyag ablak veszélyei

Az elején, amikor a műanyag nyílászárók gyártása még újdonság volt, a gyárak minőségre törekedtek, ebből adódóan áraik a maiakhoz képest sokkal magasabbak voltak. Sok gyártó tönkre is ment a hőskor óta, jellemzően azok, amelyek nem voltak hajlandóak a minőség rovására változtatni a technológián. Ezúttal arra keressük a választ, miért ne számítson semmi jóra, aki feltűnően olcsó ablakot vásárol?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...