hogyan spóroljak?

Festés, ablakcsere az álom: közel kétmilliót szánunk lakásfelújításra

Ablakfelújítás – Festés, ablakcsere az álom: közel kétmilliót szánunk rá

A festés és tapétázás ma a leggyakoribb lakásfelújítási cél, a lakosság átlagosan 1,8 millió forintot szán lakásfelújításra – derül ki a Fundamenta országos reprezentatív kutatásából.

Lélegeztetőgépre kerülnek az épületek

Ablakfelújítás – Lélegeztetőgépre kerülnek az épületek

Két év múlva a középületekbe, négy év múlva meg már az új építésű lakásokba is kötelező lesz beépíteni szellőzőrendszert, ami az egészséget és a megtermelt energiát is őrizni hivatott.

A jó szakmunkás aranyat ér!

Ablakfelújítás – A jó szakmunkás aranyat ér!

Változnak az idők, megértük azt az időt is, hogy nincs becsülete a szakmunkának. Ránk tört a világválság, amely az építőipart is bőven megérintette. Mivel a kereskedelmet kevésbé sújtotta, nagyon sok szaki átképezte magát a könnyebb fizikai munkára, hogy legalább legyen munkahelye. E tendencia változásnak indult világszerte. A beruházások ismét megnőttek, az emberek pedig a befektetéseiket hamarabb fektetik ingatlanba.

Ha nem vigyázunk, elfogyhat a levegő…

A jól szigetelő ablak bent tartja a hőt, de kint tarthatja az oxigént. Van foganatja a szén-monoxid-mérgezés veszélyére felhívó kampányoknak, de még mindig nem eléggé. A kéményseprők tapasztalatai szerint a problémát inkább az okozza, hogy az emberek a régen berögzült szokásokon, állapotokon nem akarnak megváltoztatni. Vagyis, ha a kéményseprő valamilyen műszaki módosítást javasol, az a válasz, hogy az már tíz éve úgy van…

Miért fontos a valóban jó üvegezés?

Ablakfelújítás – Miért fontos a jó üvegezés?

A legtöbb otthon hőveszteségének kb. 30% a nyílászárókon múlik. A hő nagyja az üvegfelületeken, a többi a tokon és a hézagokon távozik el. A régi ablakok, bejárati ajtók szigetelőképességének javítása azonban nem csak ablak lecserélésével oldható meg. Sok pénzt megtakaríthat, ha az egyébként jó állapotú fa ablakot, ajtót felújítja.

Takarékos az, aki felújítja ablakát?

Ablakfelújítás – Takarékos az, aki felújítja ablakát?

A felújítás szóról ritkán a takarékosság jut eszünkbe. Első körben inkább az, hogy mennyi plusz kiadással jár. Ha jól sikerül, gondolunk a szépségére, ha jól működik, akkor arra, hogy mennyire praktikus. De abba ritkán gondolunk bele, hogy kereshetünk is vele. Ma minden felújítást elsősorban a várható költségek miatti aggodalom fűszerez. A felújítás természetesen pénzkérdés is, és tagadhatatlan, hogy a kitűzött cél függvényében akár jelentős beruházást is igényelhet.

Régi ablakával még mindig többnyire az utcát fűti?

Ablakfelújítás – Régi ablakával még mindig az utcát fűti?

Fűtési időszakban sokat spórolhatunk energiaszámláinkon a ház különböző szerkezeti elemeinek megfelelő hőszigetelésével, a legjelentősebb hőnyereséget a nyílászárók megfelelő, komplex felújításával érhetjük el. Hiába szigeteljük ugyanis vastagon falainkat, ha a többi lehűlő felületről megfeledkezünk, és hagyjuk, hogy a hő azokon keresztül eltávozzon, akkor továbbra is csak az utcát fűtjük!

Szeretne kevesebb rezsit fizetni? Mondom a tippeket! II.

Ablakfelújítás – Szeretne kevesebb rezsit fizetni? Mondom a tippeket! II.

Közeledik a fűtési szezon, az elkövetkező hónapokban kisebb vagyont költenek arra a magyar családok, hogy a kinti hideg ellenére is kellemes hőmérséklet legyen az otthonukban és ilyenkor a többi rezsikiadás is meg szokott szaladni. Ezen azonban könnyen lehet változtatni. Ehhez szedtem össze cikksorozatomban néhány tippet az olcsótól a költségekkel járókig.

Szeretne kevesebb rezsit fizetni? Mondom a tippeket! I.

Ablakfelújítás – Szeretne kevesebb rezsit fizetni? Mondom a tippeket! I.

Közeledik a fűtési szezon, az elkövetkező hónapokban kisebb vagyont költenek arra a magyar családok, hogy a kinti hideg ellenére is kellemes hőmérséklet legyen az otthonukban, és ilyenkor a többi rezsikiadás is meg szokott szaladni. Ezen azonban könnyen lehet változtatni. Ehhez szedtem össze cikksorozatomban néhány tippet az olcsótól a költségekkel járókig.

Álláslehetőség nálunk: irodai munkatárs

Ablakfelújítás - Álláslehetőség nálunk: irodai munkatárs

A Rácz Ablakfelújító Kft irodai munkára keres gazdasági vagy pénzügyi szakügyintéző végzetséggel munkatársat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...