hogyan spóroljak?

Miért fontos a valóban jó üvegezés?

Ablakfelújítás – Miért fontos a jó üvegezés?

A legtöbb otthon hőveszteségének kb. 30% a nyílászárókon múlik. A hő nagyja az üvegfelületeken, a többi a tokon és a hézagokon távozik el. A régi ablakok, bejárati ajtók szigetelőképességének javítása azonban nem csak ablak lecserélésével oldható meg. Sok pénzt megtakaríthat, ha az egyébként jó állapotú fa ablakot, ajtót felújítja.

Takarékos az, aki felújítja ablakát?

Ablakfelújítás – Takarékos az, aki felújítja ablakát?

A felújítás szóról ritkán a takarékosság jut eszünkbe. Első körben inkább az, hogy mennyi plusz kiadással jár. Ha jól sikerül, gondolunk a szépségére, ha jól működik, akkor arra, hogy mennyire praktikus. De abba ritkán gondolunk bele, hogy kereshetünk is vele. Ma minden felújítást elsősorban a várható költségek miatti aggodalom fűszerez. A felújítás természetesen pénzkérdés is, és tagadhatatlan, hogy a kitűzött cél függvényében akár jelentős beruházást is igényelhet.

Régi ablakával még mindig többnyire az utcát fűti?

Ablakfelújítás – Régi ablakával még mindig az utcát fűti?

Fűtési időszakban sokat spórolhatunk energiaszámláinkon a ház különböző szerkezeti elemeinek megfelelő hőszigetelésével, a legjelentősebb hőnyereséget a nyílászárók megfelelő, komplex felújításával érhetjük el. Hiába szigeteljük ugyanis vastagon falainkat, ha a többi lehűlő felületről megfeledkezünk, és hagyjuk, hogy a hő azokon keresztül eltávozzon, akkor továbbra is csak az utcát fűtjük!

Szeretne kevesebb rezsit fizetni? Mondom a tippeket! II.

Ablakfelújítás – Szeretne kevesebb rezsit fizetni? Mondom a tippeket! II.

Közeledik a fűtési szezon, az elkövetkező hónapokban kisebb vagyont költenek arra a magyar családok, hogy a kinti hideg ellenére is kellemes hőmérséklet legyen az otthonukban és ilyenkor a többi rezsikiadás is meg szokott szaladni. Ezen azonban könnyen lehet változtatni. Ehhez szedtem össze cikksorozatomban néhány tippet az olcsótól a költségekkel járókig.

Szeretne kevesebb rezsit fizetni? Mondom a tippeket! I.

Ablakfelújítás – Szeretne kevesebb rezsit fizetni? Mondom a tippeket! I.

Közeledik a fűtési szezon, az elkövetkező hónapokban kisebb vagyont költenek arra a magyar családok, hogy a kinti hideg ellenére is kellemes hőmérséklet legyen az otthonukban, és ilyenkor a többi rezsikiadás is meg szokott szaladni. Ezen azonban könnyen lehet változtatni. Ehhez szedtem össze cikksorozatomban néhány tippet az olcsótól a költségekkel járókig.

Álláslehetőség nálunk: irodai munkatárs

Ablakfelújítás - Álláslehetőség nálunk: irodai munkatárs

A Rácz Ablakfelújító Kft irodai munkára keres gazdasági vagy pénzügyi szakügyintéző végzetséggel munkatársat.

Spórolni szeretnék otthon. Hogyan kezdjem?

Ablakfelújítás – Spórolni szeretnék otthon. Hogyan kezdjem?

Nap mint nap halljuk a figyelmeztetést, csökkentsük az energiafogyasztásunkat. A bőrünkön érezzük ennek igazságát, hiszen a legtöbb sárga csekket otthonunk fűtésére (nyáron a hűtésére) fizetjük be. Ötletet is kapunk számosat: legyen takarékosabb a kazánunk, szigeteljük a falakat. Nagyon jelentős megtakarítást érhetünk el, ha korszerű, jó technológiájú nyílászáróink vannak. Nagy kérdés persze, felújítsuk-e a régit, vagy tokostól cseréljünk az egészet. Ha a csere mellett szólnak az érvek, milyen anyagból legyen a nyílászáró: fából, fémből vagy műanyagból?

Tényleg sötétebb lesz a szoba egy új ablakkal?

Egyre többen tartják szem előtt a szlogent: „ne dobjon ki pénzt az ablakán”. Sokan szeretnének korszerűbb, energiatakarékosabb, jó hőszigetelésű nyílászárót. Sajnos, előfordul azonban, hogy a felújítók figyelmen kívül hagynak egy, a mindennapokban nagyon fontos szempontot: mégpedig a fényt. A hőszigetelő ablakok ugyanis a két-, háromrétegű üvegezés miatt némileg kevesebb fényt engednek át. Egy ablakcsere után rendszerint mindig kisebb üvegfelületünk marad. Ésszerű tehát, ha megpróbáljuk a meglévő faablakot felújítani, hogy kevésbé változzon a rendelkezésünkre álló üvegfelület nagysága.

Miért nem tudom jó szívvel ajánlani a műanyagot? II.

Miért nem tudom jó szívvel ajánlani a műanyagot? II.

Azok az ügyfelek, akik belevágnak az ablakfelújításba (mert szökik a meleg otthonukból, mert hosszú távú, biztosan megtérülő befektetést választanak, és mert kevesebbet akarnak fizetni havonta az energiaszolgáltatónak), hamar dilemma előtt állnak. Megtartsák-e régi fa ablakukat,vagy cseréljék a modernnek mondott, minden szempontból kifogástalannak tartott műanyagra? Ha a régi ablakot nem lehet megőrizni, vajon fából, vagy műanyagból vegyenek újat? Ezt a dilemmát szeretném eldönteni érvek és ellenérvek felsorakoztatásával. Cikkem az első, műanyagokról szóló része után a második felvonásban a fa ablakok felújítása mellett érvel.

Miért nem tudom jó szívvel ajánlani a műanyagot? I

Ablakfelújítás – Miért nem tudom jó szívvel ajánlani a műanyagot? I.

Azok az ügyfelek, akik belevágnak az ablakfelújításba (mert szökik a meleg otthonukból, mert hosszú távú, biztosan megtérülő befektetést választanak, és mert kevesebbet akarnak fizetni havonta az energiaszolgáltatónak), hamar dilemma előtt állnak. Megtartsák-e régi fa ablakukat,vagy cseréljék a modernnek mondott, minden szempontból kifogástalannak tartott műanyagra? Ha a régi ablakot nem lehet megőrizni, vajon fából, vagy műanyagból vegyenek újat? Ezt a dilemmát szeretném eldönteni érvek és ellenérvek felsorakoztatásával.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...