hogyan spóroljak?

Egyre népszerűbb a lakásfelújítás

Ablakfelújítás – Egyre népszerűbb a lakásfelújítás

Hazánkban az átlagos otthonok 80 négyzetméteresek. A lakások mintegy 7 százaléka, az önkormányzati lakások több mint egynegyede, a nagycsaládosok lakásainak 38 százaléka túlzsúfolt. Ugyanakkor a legnépszerűbb felújítás a nyílászáró csere. Egyebek mellett ez derült ki egy KSH felmérésből.

Hogyan csökkentheti hatékonyan a fűtésszámláját?

Ablakfelújítás – Hogyan csökkentheti hatékonyan a fűtésszámláját?

Magyarországon a szállópor egyik fő előidézője a belsőégésű motorok mellett az, hogy a családiház-állomány 80 százaléka, azaz mintegy 2,1 millió lakóépület egyáltalán nem, vagy nem megfelelően hőszigetelt. Mintegy 800 ezerre tehető azon háztartások száma, amelyek fával, szénnel, alacsony fűtőértékű lignittel, de gyakran hulladékok – köztük műanyag hulladék – elégetésével fűtik energiapazarló ingatlanjaikat.

Ne az utcát melegítse, tartsa bent a hőt!

Mindent megtesz, hogy csökkentse a fűtésszámláját, mégis úgy érzi, az utcát fűti? Mutatjuk, hol csípheti nyakon a meleget. Ma már sokféle egyszerű vagy komplex szigetelési eljárás létezik, amelyek ráadásul milliókba sem kerülnek, mégis nagy segítséget jelentenek abban, hogy a zimankós időszakokban otthonunk melegebb, a rezsink pedig alacsonyabb legyen.

Miért kellenek a többrétegű üvegek a nyílászárókba?

Ablakfelújítás – Miért kellenek a többrétegű üvegek a nyílászárókba

Nem is gondolnánk, hogy mennyi levegő, és ezzel hő szökik ki állandóan a nem megfelelő nyílászáróink miatt. Ez a jelenség némi plusz ráfordítással tökéletesen kiküszöbölhető lehet.

Egyik legnépszerűbb hitelcél a lakásfelújítás

Ablakfelújítás – Egyik legnépszerűbb hitelcél a lakásfelújítás

Az egyik hitelintézet országos reprezentatív kutatása szerint a magyarok költései nem csupán két csúcsidőszakra – nyaralás és karácsonyi ajándékozás – koncentrálódnak, hanem több hullámra oszlanak el éves szinten. Ugyan a többségnek (62%) volt vagy lesz idén nyáron valamilyen nagyobb kiadása, de az év eleji fűtési, a tavaszi lakásfelújítási és az őszi iskolakezdési szezonokkal is ugyanúgy számolni kell a családoknak.

Fontos kérdések minden felújítás előtt

Ablakfelújítás – Fontos kérdések minden felújítás előtt

Az építkezéshez és a költözéshez hasonlóan egy otthon felújítása sem lehetséges valamennyi stressz és anyagi terhek nélkül. Érdemes ezért nagyon alaposan átgondolni a legfontosabb kérdéseket, mielőtt belevágunk: idegrendszerünk és pénztárcánk megkímélése mellett így a végeredménnyel is elégedettebbek leszünk.

Így biztos, hogy könnyebb lesz a lakásfelújítás

Ablakfelújítás – Így biztos, hogy könnyebb lesz a lakásfelújítás

Itt a nyár, az otthonok és nyaralók szépítésének időszaka. Sok időt és energiát spórolhatunk magunknak, ha a beszerzés során a bizonytalan nézelődés helyett felkészülten, konkrét elképzelésekkel fogunk hozzá. Íme néhány tanács, amelyek megfogadásával könnyebb lesz a döntés.

Vannak buktatói a felújításnak?

Ablakfelújítás – Vannak buktatói a felújításnak?

Nyakunkon a lakásfelújítás: nyáron soka terveznek ablakfelújítást, festést, tapétázást, járólapozást vagy radiátorcserét. De milyen szakemberre bízzuk a munkát? Hol és hogyan érdemes mestert keresni? Milyen munkafázisokhoz kell külön engedély? Erről írunk most.

Festés, ablakcsere az álom: közel kétmilliót szánunk lakásfelújításra

Ablakfelújítás – Festés, ablakcsere az álom: közel kétmilliót szánunk rá

A festés és tapétázás ma a leggyakoribb lakásfelújítási cél, a lakosság átlagosan 1,8 millió forintot szán lakásfelújításra – derül ki a Fundamenta országos reprezentatív kutatásából.

Lélegeztetőgépre kerülnek az épületek

Ablakfelújítás – Lélegeztetőgépre kerülnek az épületek

Két év múlva a középületekbe, négy év múlva meg már az új építésű lakásokba is kötelező lesz beépíteni szellőzőrendszert, ami az egészséget és a megtermelt energiát is őrizni hivatott.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...