tippek, trükkök otthon

Hogyan lehet megőrizve felújítani?

Ablakfelújíítás – Hogyan lehet megőrizve felújítani?

A képen egy régi városi ajtótokot látunk, amibe új nyílászáró lett beleépítve. Mielőtt beleépítettük, a panasz arra volt a megrendelő felől, hogy ő nem szeretné kidobni a nyílászárót, de már érzi azt, hogy a meglévő nyílászáró nagyon vékony és gyorsan áthűl. Előtte egy vastag függönyt rakott a tok elé, és azzal csillapította a beáramló hideget.

Az apró részletek fontossága

Ablakfelújíítás – Az apró részletek fontossága

Sokszor tapasztaljuk azt, hogy egyes ablakfelújítást végző cégek nem figyelnek oda az apró részletekre. Ugyanis megrendelőnk eddig nem kapott választ arra a fontos kérdésére, felújítás után mi történik a képen is látható, patinás kilincsével? 

Régi küszöb újjávarázsolása

ablakfelújíítás – Régi küszöb újjávarázsolása

Sokszor a kiegészítő munkák a legszórakoztatóbbak. Legutóbb például az történt, hogy az ablakfelújítás után még egy küszöböt kellett helyre rakni.

Amit más nem vállalt: egy vízvezető felújítása

Ablakfelújíítás – Amit más nem vállalt: egy vízvezető felújítása

Bele merünk fogni olyan munkába, amibe más nem? Ha tudjuk a megoldást, akkor bátran. Egy vízelvezető megújításának története.

Retróélmény a pallótokos ablakon

Ablakfelújíítás – Retróélmény a pallótokos ablakon

A fotón egy régi nyílászárót, egy kifelé nyíló kapcsolt gerébtokos ablakot, sőt, ha nagyon pontos szeretnék lenni: egy pallótokos ablakot látunk. És érkezik vele egy kis retró szúnyoghálós élmény is.

Faramuci helyzet a hálóban

Ablakfelújítás – Faramuci helyzet a hálóban

Egy funkcióvesztett ablakot kellett megmentenünk Budapesten. A cikkből kiderült, hogyan sikerült.

Felnyársalni a betolakodót?

Ablakfelújíítás – Felnyársalni a betolakodót?

A fővárosban jártam felmérésen, ahol kiderült, hogy egy ingatlan előző tulaja a filmgyárban volt karbantartó, és igen különleges megoldást alkalmazott arra, hogy a világítóudvarból se lehessen bejutni a lakásba.

Annyira spártai megoldásnak látszott az ablaknyílás védelmére, hogy készítettem róla fotókat. Az is látható, hogy szúrós alkalmatosságokat szerelt még a vasrács tetejére is, hogy az a betolakodót felnyársalja.

Egy apró részlet a mázolásról

Ablakfelújíítás – Egy apró részlet a mázolásról

A faszerkezeteket különböző külső behatások (légköri, mechanikai, bioló­giai, korrózió stb.) ellen, az adott igénybevételnek megfelelő festék bevonat­rendszerrel védik és ezt mázolásnak nevezik. A fa mázolásának védelmet biztosító és esztétikai szerepe van. A megfelelően kiválasztott bevonat mindkét funkciót egyaránt képes kielégíteni.

Miért váltson környezetbarát tisztítószerekre?

Ablakfelújíítás – Miért váltson környezetbarát tisztítószerekre?

A környezetvédelem már az élet egyre több területén teret követel magának, ami alól a háztartás sem kivétel. Ebben a cikkben olyan érveket sorakoztatunk fel a „zöld”, magunk készítette tisztítószerek használata mellett, melyek a környezetbarát összetevőkön túl számos más előnnyel is rendelkeznek.

Hogy lehet pénzt fogni a felújításon?

Ablakfelújítás –  Hogy lehet pénzt fogni a felújításon?

Ahány ingatlan, annyiféle felújítás – de ami fix: szeretnénk megkímélni a pénztárcánkat. Kőbe vésett törvények ugyan nincsenek, de hozunk most néhány tippet, mellyel érdemben csökkenthetők a költségek.