tippek, trükkök otthon

Menjen vagy maradjon a vasrács az ajtón?

Ablakfelújítás – Menjen vagy maradjon a vasrács az ajtón?

Régi polgári ajtóknál sokszor kerül elő a kérdés: menjen vagy maradjon a régi vasrács. Cikkünk néhány szempontot ajánl a döntéshez.

Megőrizhetők a patinás díszek az ablak körül?

Ablakfelújítás –  Megőrizhetők a patinás díszek az ablak körül?

Egy kapcsolt gerébtokos ablak felújítására hívtak egy olyan lakásba, ahol korábban az ablakok alatt parapet díszítés volt található – olyan, mint a képünkön. Meg lehet őrizni, illetve vissza lehet-e állítani a polgári lakások díszeit?

Milyen egy cicabarát ablak?

Ablakfelújítás –  Milyen egy cicabarát ablak?

A cím ellenére persze nem arról van szó, hogy új ablaktípust találtunk volna fel. Viszont egyik megrendelőnk kérésére kitaláltuk, hogyan nem tud házikedvence többé elszökni otthonról.

Új magyar létra és a régi jugoszláv ablak találkozása

Ablakfelújítás –  Új magyar létra és a régi jugoszláv ablak találkozása

Mi magunk is sok apró praktikát és trükköt vetünk be, hogy megrendelőink érdekében minél gyorsabban, praktikusabban végezhessük el a munkánkat. Képen is mutatjuk, mire gondolunk.

Ablakszárnyak profi védelme: a szárnytakaró profilok

Ablakfelújítás –  Ablakszárnyak profi védelme: a szárnytakaró profil

Minden, ami fa, szép, természetes. De minden, ami fa, törődést, odafigyelést, időközönkénti karbantartást igényel. Illetve van még egy tippünk: védjük az ablak vízvetőjét alumínium profillal. Ezeket a profilokat a felújított, illetve az új ablakoknál használjuk.

Ki készítette ezt? Meg lehet őrizni?

Ablakfelújítás –  Ki készítette ezt? Meg lehet őrizni?

Egyre ritkábban, de még találkozni olyan használati tárgyakkal, amelyekhez a mester büszkén adta a nevét. Ilyenkor felmerül, hogy meg lehet-e valahogy őrizni ezeket a régi mester-aláírásokat.

Miért párásodik az ablak? Milyen drága lehet a megoldás?

Ablakfelújítás –  Miért párásodik az ablak? Milyen drága lehet a megoldás?

Több oka is lehet annak, hogy otthonunkban nagyon sok pára keletkezik. Az újonnan épített ház esetén a legtöbbször az a gond, hogy a szerkezetekbe bevitt építési víz (a vakolat vagy a beton által) még nem távozott el, azaz még nem száradt ki rendesen a fal. Ha viszont rendszeresen az üvegtáblák között észleljük a párásodást, az rossz minőségű üvegkialakításra utal.

Így hűtheti le a lakást, ha nincs klímája

Ablakfelújítás –  Így hűtheti le a lakást, ha nincs klímája

Mutatunk néhány jól bevált praktikát, amivel a hőségben is hűteni tud a lakás levegőjén – akár klímaberendezés nélkül.

Ne adjon esélyt a tolvajoknak!

Ablakfelújítás –  Ne adjon esélyt a tolvajoknak!

Nyáron akadnak, akik elhagyják – akár több hétre is – az otthonuk pihenni. A kikapcsolódást azonban könnyen rémálommá teheti a távollétünkben egy betörés, de egy lakatlan, éppen felújítás alatt lévő lakóház vagy egy üresen álló nyaraló is könnyen a tolvajok célpontjává válhat. Érdemes ezért felkészülni a baj megelőzésére.

Tippek arra, hogyan rendszerezzük dolgainkat költözéskor I.

Ablakfelújítás –  Tippek arra, hogyan rendszerezzük dolgainkat költözéskor I.

Jól átgondolt és szervezett pakolással nemcsak a tárgyaink épségét és a költözést könnyíthetjük meg, hanem a kipakolásánál is hálásak leszünk majd magunknak.