tippek, trükkök otthon

Tényleg fárasztó a fülledt, fullasztó levegő?

Ablakfelújítás – Tényleg fárasztó a fülledt, fullasztó levegő?

Sok ember kellemetlenül, kényelmetlenül érzi magát a szűk termekben, ahol még a fűtés is fel van tekerve. Ilyenkor ablakot szokás nyitni és oxigént engedünk be. De ez tényleg felfrissíti az agyunkat? Véget vet a fáradtságnak?

Csak az autópálya moraját lehet tompítani üveggel?

Ablakfelújítás – Csak az autópálya moraját lehet tompítani üveggel?

Hanggátló üveget sokszor látni autópályák mellett zajvédelemi falként. De nem csak ott lehet jelentősége: az állandó zajterhelés ugyanis nehezíti a koncentrációt, így a munkavégzést. Akadályozza a pihenést, feladataink gondos elvégzését, elviselhetetlenné teszi a mindennapokat.

A nyitva hagyott ajtó szinte hívogatja a betörőt

Ablakfelújítás – A nyitva hagyott ajtó szinte hívogatja a betörőt

Itt a strandidő, az iskolák bezártak, a családok nyaralnak vagy készülnek erre. A rendőrség idén is hasznos tanácsokkal látta el a lakosságot a betöréses lopások megelőzésére.

Merre nyíljon az ajtó? Meg lehet ezt fordítani?

Ablakfelújítás – Merre nyíljon az ajtó? Meg lehet ezt fordítani?

Felújításkor, építkezéskor látszólag ez a legkisebb probléma, de valójában nem is annyira kicsi: új ajtók beszerzésekor és beépítésekor, főként pedig teljesen új lakótér kialakítások azt is végig kell gondolnunk, merre nyíljanak az ajtók. 

Légbevezető utólagos beépítése nyílászáróba

Ablakfelújítás – Légbevezető utólagos beépítése nyílászáróba

Egy jó légbevezető utólagos beépítése elősegítheti otthonunk megfelelő és szüntelen levegőellátását. Ezzel a megoldással ráadásul csökkenthető a belső légtér páratartalma, valamint megvalósítható az egyenletes szellőzés is. Eltüntethető ezzel többek között a páralecsapódás, penészesedés is.

Kényelmünk mellett biztonsági okokból a nyílt égésterű gázkészülékekhez is javasolt a biztonságos és egyenletes ablakszellőzés. A modern nyílászárók tömítettsége, légzárása olyan magas fokú, hogy a nyitott égésterű gázkészülékek működtetése esetén (átfolyós, nyílt égésterű vízmelegítő, gáztűzhely stb.) szükségessé válik a lakás megfelelő légcseréjének biztosítása. Magyarán szólva, mesterségesen kell pótolni a belső levegő elhasznált oxigénjét, hogy a baleseteket elkerüljük.

Kiváló tippek, ha nyáron is hűvösben szeretne lenni II.

Ablakfelújítás – Kiváló tippek, ha nyáron is hűvösben szeretne lenni II.

Kikészítik ezek a meleg nyári napok? Nem tud vagy nem akar klímát venni? Sebaj, most néhány egyszerű tippel abban segítünk, hogyan tudja hűteni a lakást nyaranta egyszerűen, gyorsan és könnyedén.

Kiváló tippek, ha nyáron is hűvösben szeretne lenni I.

Ablakfelújítás – Kiváló tippek, ha nyáron is hűvösben szeretne lenni I.

Kikészítik ezek a meleg nyári napok? Nem tud vagy nem akar klímát venni? Sebaj, most néhány egyszerű tippel abban segítünk, hogyan tudja hűteni a lakást nyaranta egyszerűen, gyorsan és könnyedén.

Kell vasrács a bejárati ajtóra?

Ablakfelújítás –Kell vasrács a bejárati ajtóra?

Sokan kérdezik tőlem, amikor a bejárati ajtójukat úgy újítom fel, hogy rákerül egy több ponton záródó, biztonsági zár is, hogy vajon ez nyújt-e akkora védelmet, hogy ne kelljen visszarakni a rácsot. Magyarul, vajon mennyit véd a betörők ellen a vasrács az ajtón?

Így újítsuk fel a régi ajtó- és ablakrácsot

Ablakfelújítás – Így újítsuk fel a régi ajtó- és ablakrácsot

A régi házak bejárati ajtóin, ablakain látható kovácsoltvas rácsok egyrészt hozzátartoznak az épület és az utca, illetve a település arculatához. Másrészt pedig a lakásokat, lakóházakat védik meg az illetéktelen behatolástól. A jól karbantartott, erős rácsozat megfelelő mechanikai védelmet nyújt a betörések ellen.

Tegye egyszerűbbé a tavaszi nagytakarítást!

Ablakfelújítás – Tegye egyszerűbbé a tavaszi nagytakarítást!

Legyen kicsit leleményes, hogy ne legyen lehangoló kötelesség a tavaszi nagytakarítás. Hogy megkönnyítsük önnek, adunk egy pici segítséget. Ahhoz, hogy a tavaszi nagytakarítás ne nyúljon el hetekig, fogadja meg a következő egyszerű tippeket. Takarítson gyorsan, hatékonyan, és csillogó, tiszta otthon lesz a jutalma!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...