tippek, trükkök otthon

5 tanács betörők ellen: így csökkenthetjük a kockázatot

Ablakfelújítás – 5 tanács betörők ellen: így csökkenthetjük a kockázatot

Mit tehetünk, hogy megóvjuk lakhelyünket az illetéktelen behatolóktól? Írásunk öt tippet ad a betörések kockázatának minimalizálására.

Máshogyan működnek otthon az északi és a déli ablakok

Ablakfelújítás – Máshogyan működnek otthon az északi és a déli ablakok

Attól függően, hogy merre néz az ablaka, több vagy kevesebb fény jut be a lakásba. Bár a déli építésű házak általánosságban véve naposabbak, ezzel az is együtt jár, hogy nyaranta könnyen felmelegszenek a sokablakos szobák, nehezebb kinn tartani a hőséget. Míg északra éppen az ellenkezője igaz – ezek a helyiségek nyáron kellemesen hűvösek, télen viszont nehezebben melegszenek át.

Hogyan spóroljunk a fűtésszámlán?

Ablakfelújítás – Hogyan spóroljunk a fűtésszámlán?

A fűtésen úgy lehet a leginkább spórolni, ha passzívházat építünk, ám ez az információ cseppet segít azokon, akik már meglévő, nem épp korszerű házuk, lakásuk fűtésszámláját szeretnék lejjebb tornázni. Minden esetben igaz, hogy a legnagyobb javulást mindig a nagyberuházás hozza, vagyis a külső szigetelés, a tetőszigetelés, az ablakok felújítása, végső esetben cseréje és a jobb kazán.

Újszerű árnyékolás a lakásban: divatban a raffroló

Ablakfelújítás – Újszerű árnyékolás a lakásban: divatban a raffroló

Manapság szinte minden lakberendezési magazinban találkozhatunk raffrolós ablakokkal. De vajon milyen helyeken érdemes ilyen megoldást alkalmazni?

A nyári hőségben így aludjunk

Ablakfelújítás – A nyári hőségben így aludjunk

A nyári hőségben a meleg miatt sokan küzdenek alvásproblémákkal, hiszen az átmelegedett levegőjű hálószobában szinte lehetetlenné válik a pihenés. Vannak, akik anyagi, mások környezetvédelmi okokból nem szereltetnek be légkondicionálót, de az alábbi tanácsok nekik is segítséget nyújthatnak.

Hasznos tanácsok a tiszta függönyökhöz

Ablakfelújítás – Hasznos tanácsok a tiszta függönyökhöz

Minden alapos háziasszony tudja, hogy a függönyöket három-, de legalább hathavonta ki érdemes mosni, hogy a lakásban szálló por ne tudjon mélyen a szálak közé beülni. Ez különösen fontos a hófehér és nagyon világos színű, fényáteresztő függönyök esetében. A függönymosást legtöbbször össze szokták kötni az ablakok megtisztításával, de ez persze nincs kőbe vésve.

Minőségi, betörőálló ajtóval, ablakkal növelhetjük otthonunk biztonságát

Ablakfelújítás – Minőségi, betörőálló ajtóval, ablakkal növelhetjük biztonságunk

A jó idő beköszöntével megnövekszik a lakásbetörések száma, azonban a többség mégsem tesz meg mindent otthona védelme érdekében. A legfrissebb felmérés rávilágított, hogy a biztonsági ajtó használatán kívül nem nagyon teszünk más óvintézkedéseket.

Milliókat számít néhány trükk a lakás eladásakor

Ablakfelújítás – Milliókat számít néhány trükk a lakás eladásakor

Az eladásra szánt ingatlant érdemes felújítani és átrendezni, hiszen minimális befektetéssel is nagy változás érhető el. Arról írunk most, hogy hogyan dobják piacra a lakásokat az igazán szemfüles eladók: van olyan tipp, ami semmibe sem kerül.

Így tisztítsa hatékonyan a redőnyöket

Ablakfelújítás – Így tisztítsa hatékonyan a redőnyöket

A redőnyre rakódott por és egyéb szennyeződések a legmakacsabb foltok hírében állnak. Elmondjuk, mit tehet, hogy sokáig makulátlan lehessen az árnyékolója.

Apró trükkök, amelyek fénnyel árasztják el otthonunkat

Ablakfelújítás – Apró trükkök, amelyek fénnyel árasztják el otthonunkat

Bár a nagy melegben igyekszünk inkább sötétíteni, hogy minél kevésbé melegedjen fel a lakás, azok számára, akik sötét, ugyanakkor vastag falazatú, hűvös lakásokban élnek, külön kihívás, hogy egy kis fényt engedjenek otthonukba. Mindenki tudja, hogy a világos színek, a légies bútorok és a tükrök segítenek abban, hogy világosabbá tegyünk egy helyiséget, de van még néhány pofon egyszerű trükk, amit érdemes kipróbálni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...