tippek, trükkök otthon

Így hűtheti le a lakást, ha nincs klímája

Ablakfelújítás –  Így hűtheti le a lakást, ha nincs klímája

Mutatunk néhány jól bevált praktikát, amivel a hőségben is hűteni tud a lakás levegőjén – akár klímaberendezés nélkül.

Ne adjon esélyt a tolvajoknak!

Ablakfelújítás –  Ne adjon esélyt a tolvajoknak!

Nyáron akadnak, akik elhagyják – akár több hétre is – az otthonuk pihenni. A kikapcsolódást azonban könnyen rémálommá teheti a távollétünkben egy betörés, de egy lakatlan, éppen felújítás alatt lévő lakóház vagy egy üresen álló nyaraló is könnyen a tolvajok célpontjává válhat. Érdemes ezért felkészülni a baj megelőzésére.

Tippek arra, hogyan rendszerezzük dolgainkat költözéskor I.

Ablakfelújítás –  Tippek arra, hogyan rendszerezzük dolgainkat költözéskor I.

Jól átgondolt és szervezett pakolással nemcsak a tárgyaink épségét és a költözést könnyíthetjük meg, hanem a kipakolásánál is hálásak leszünk majd magunknak.

Tippek arra, hogyan rendszerezzük dolgainkat költözéskor II.

Ablakfelújítás –  Tippek arra, hogyan rendszerezzük dolgainkat költözéskor II.

Jól átgondolt és szervezett pakolással nemcsak a tárgyaink épségét és a költözést könnyíthetjük meg, hanem a kipakolásánál is hálásak leszünk majd magunknak.

Mit tehet gyerekei nyugodt alvásáért? I.

Ablakfelújítás – Mit tehet gyerekei nyugodt alvásáért? I.

Ha a gyermekek biztonságáról és kényelméről van szó, általában senki nem sokallja a befektetett erőfeszítést vagy a költségeket. Amikor az ő szobájukat alakítjuk ki vagy újítjuk fel, sokat tehetünk nyugalmukért egy megfelelő ablakválasztással. 

Mit tehet gyerekei nyugodt alvásáért? II.

Ablakfelújítás – Mit tehet gyerekei nyugodt alvásáért? II.

Ha a gyermekeink biztonságáról és kényelméről van szó, általában senki nem sokallja a befektetett erőfeszítést vagy a költségeket. Amikor az ő szobájukat alakítjuk ki vagy újítjuk fel, sokat tehetünk nyugalmukért egy megfelelő ablakválasztással. 

Lakásfelújítás után: hogyan távolítsuk el a festékcseppeket?

A száradás és a lecsepegtetett anyag függvénye,hogyan szabadulhatunk meg a festékfoltoktól. Megosztunk néhány tippet ehhez.

Vannak buktatói egy ablakcserének?

Ablakfelújítás –  Vannak buktatói egy ablakcserének?

Sajnos hiába veszünk egy minőségi nyílászárót, ha azt valamiért rosszul építtetjük be, akkor nem takarítunk meg energiát, ráadásul hamarabb kell cserélni, így aztán a garancia is elvész. 

Indul a szúnyoghálószezon!

Ablakfelújítás –  Indul a szúnyoghálószezon!

Egyre több a szúnyog, ne várjon a szúnyogháló felszerelésével tovább. Cikkünkben azoknak is mutatunk egy megoldást, akik eddig helyhiány miatt akadtak el a megfelelő védelem megteremtésével.

Érvek az alumíniumredőny mellett

Ablakfelújítás – Érvek az alumíniumredőny mellett

Magyarországon a legelterjedtebb a műanyagból készült redőny, kedvező árának köszönhetően. Csakhogy redőny vásárlásakor nem lesz jó a döntés, ha az ár az első számú szempont. Az olcsóbb műanyag redőnyök nem alkalmasak hosszú távú használatra, de még a jobb minőségűek sem tudják biztosítani az alumínium redőny nyújtotta előnyöket. A cikkben összegyűjtöttük, hogy miért érdemes inkább alumínium redőnyt választani!