Csak az autópálya moraját lehet tompítani üveggel?

Ablakfelújítás – Csak az autópálya moraját lehet tompítani üveggel?

Hanggátló üveget sokszor látni autópályák mellett zajvédelemi falként. De nem csak ott lehet jelentősége: az állandó zajterhelés ugyanis nehezíti a koncentrációt, így a munkavégzést. Akadályozza a pihenést, feladataink gondos elvégzését, elviselhetetlenné teszi a mindennapokat.

A zajárnyékoló üvegpanelnek két fő típusa van: keret nélküli, illetve keretes megoldás. Az üvegszerkezetes panelek a szabványok szerinti B3-as hanggátlási követelményeknek felelnek meg, azaz a rétegek vastagságának függvényében minimum 36 dB léghanggátlással és 5B ütésállósággal rendelkeznek. Az edzett, biztonsági, laminált üvegpanelek általában 5, illetve 6 milliméteres üvegekből készülnek. A két réteg között legtöbb esetben még madárőr vonalazás is található. 

A zajvédő több területen is alkalmazhatók:

  • A lakás falainak hangszigetelésére
  • Autópályák mellett
  • Vasutak mentén
  • Épületeken belül, vagy akár kívül a visszhangok terjedésének gátlására
  • Zajos gépészeti terek hangszigetelésére
  • Koncerttermek, klubok, zene stúdiók hangszigetelésére
  • Építkezések esetén akár ideiglenes falakként

A termék láthatóan sokoldalú, de minden esetben a hangszigetelés a közös cél. A szabványoknak megfelelő, csendes életterek kialakítása tekintetében mindig a funkcionalitás, a megrendelői elképzelések és az esztétikai igények alakítják a végső megoldást, melyben erre szakosodott tervező cégek adnak megbízható támogatást.

Összetett szerkezetek

Az akusztikában alkalmazott zajvédő felületek általában több termékből álló összetett szerkezetek, melyek esetében nagyon sok múlik a rögzítési technológián. A használt termékek sűrűsége, illetve vastagsága szintén döntően befolyásolja a végső sikert. Egy jól működő hangszigetelő fal esetén ahhoz, hogy a funkcióját maradéktalanul betöltse, mindenképpen javasolt a precíz tervezés és különösen sok múlik a kivitelezés minőségén.

A legjobb ár-érték arányú megoldás, a kivitelezésből adódó konfliktusok elkerülése érdekében javasoljuk, hogy egy csendesítő ablakfelújítás keressen fel bennünket, kérje a segítségünket!

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...