Egyre népszerűbb az alumínium szúnyogháló

Ablakfelújítás – Egyre népszerűbb az alumínium szúnyogháló

Amikor elkezdtem az asztalosmunkát, a megrendelések 100%-a fa szúnyogháló volt. Ma egyre kevesebb rendelés van fa szúnyoghálóból. Mi lehet ennek az oka?

Bármennyire is elkötelezettek vagyunk a fa alapanyagokért, a szúnyogháló területén még a műanyaggal is tettünk egy próbát. Ennek oka az, hogy a fa szúnyoghálóval annyi munka van (csapozás, egyedi felületkezelés stb.), hogy nagyon nem volt költséghatékony vele dolgozni. A műanyagoktól persze hamar megváltunk, mert szerkezetében annyira nyegle, gyenge volt, hogy csak a gondot okozta.

A szúnyoghálók alapanyagává így vált az alumínium. Eleinte ez drágább volt, mint a fa, de idővel azonos árszínvonalra jutottak – az alumínium előnyeivel együtt pedig verhetetlenné vált. 

Az alumínium szúnyogháló könnyű, a gyárban, egy kemencében kerül rá a festék, így nem kell felületkezelni. Ugyanakkor időtálló, nem rozsdáll el. Az is fontos, hogy az alumínium szúnyoghálóval szebb felületeket lehet képezni, mint a fával. Beszerelése, kezelése praktikus, a hálót, amelynek anyaga nem változott, egy profilba lehet beletenni. Létezik toknélküli és tokos változat, utóbbi a jobb, mert így lehet tökéletes a záródása.

Mi jön be a szúnyoghálón?

A szúnyoghálókhoz szorosan hozzátartozik a téma: a szúnyogháló csakis a szúnyogokat tartja távol. Mégis sokan panaszkodnak, hogy a szúnyoghálón keresztül bejut a poloska. Egy egyszerű nyitható szúnyogháló esetében az lenne csoda, ha nem jönne be. Ha azt szeretnénk, hogy minden rovart tartson távol a háló, akkor ezt egy jóval bonyolultabb szerkezettel tudjuk elérni. Szükség van a fal megfelelő kiképzésére, a tok jó gumitömítésére a megfelelő záródáshoz. Egy ilyen háló kialakítása szinte annyira összetett folyamat, mint egy ablaké.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...