Elrohadt az ablakom: ki kell újra cserélni vagy fel lehet még újítani?

Ablakfelújítás – Végét járja az ablakom: ki kell újra cserélni vagy fel lehet mé

Sokan azt gondolják, az elrohadt állapotban lévő ablakot egyből ki kell dobni és újra kell cserélni. Egyelőre kevés ember keres meg azzal a kérdéssel: nem lehet valamit mégis kezdeni valamit ezzel? A jó hír az, hogy nem minden esetben kell kihajítani az ablakot.

Tény: ha már annyira elrohadt a nyílászáró, hogy a helyreállítási költsége többe fájna, mint egy új nyílászáró, akkor nem szabad belekezdeni a felújításba. Ilyenkor lehet opció a felfordulás nélküli ablakcsere. Ezeknek az ablakoknak a felmérését csakis a helyszínen tudjuk vállalni, ott viszont biztos tanácsot adunk.

Még a penész is rajta ül…

Sokszor merül fel ez is: régi, rossz már az ablakom, lepörgött róla a festék, penész van rajta. Ugye ki kell dobni? Pedig azért, mert egy régi nyílászárón külsőleg látszik az idő foga, nem feltétlenül van vége. Még az igazán rossz állapotú nyílászárókat is újjá lehet varázsolni. Ahhoz, hogy tökéletes legyen a felújítás, javasoljuk az ablak üveg cseréjét hőszigetelő üvegre, melyet egy speciálisan kialakított profilba építünk be, és az ablakszárny utólagos nútmarásos gumiszigetelését. Ez által jelentősen növeljük az ablak hő- és zajszigetelő értékét. Fontos, azonban megvizsgálni a zárszerkezeteket, hogy javításra vagy cserére szorulnak-e – hiszen egy jó hőszigeteléshez elengedhetetlen, hogy az ablakok jól zárhatóak legyenek. További részletekről tájékozódhat itt.

Ablakfelújítás - penész

Hogy a régi ablak újra időtálló legyen, és megszűnjön a kipotyogós gitt, lécváz kerül beépítésre, amely masszívvá teszi az ablakszárnyat. Minden esetben cserélni kell a vízelvezető lécet és a külső takaró lécet is. Ez az alap felújítás lépéseihez tartozik. A felújítást tovább is lehet specializálni, akár a hő, a hang vagy a biztonság irányba.

Felmérés házilag?

Hogy fel lehet-e újítani nyílászáróját vagy egyáltalán érdemes-e belekezdeni, azt házilag is meg lehet vizsgálni egy csavarhúzó segítségével. A csavarhúzó hegyével a nagyon elfáradtnak látszó részt meg kell szúrni és ha a csavarhúzót be lehet könnyen nyomni, akkor azt a farészt cserélni kell. Ha sok helyen be lehet nyomni a csavarhúzót, akkor a felújítás már lehet, hogy nem kifizetődő. 

Ablakfelújítás - kuka

Ha további információra van szüksége, facebookos oldalamon is érdemes körülnézni.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...