Ezek a mai fiatalok! Ezek pedig a munkáik

Ablakfelújítás – Ezek a mai fiatalok! Ezek pedig a munkáik

Mint arról már írtunk, a szakképzett munkaerő hiánya évtizedes probléma a fa- és bútoripar területén, és mára égetővé vált. Mi ez ellen mi az utánpótlás-neveléssel küzdünk, egy tanulói programmal. Fontos emellett a hagyományos munkaerőkeresés is természetesen a számunkra, de az utánpótlás nevelésre egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk. 

Ahogyan arról már hírt adtunk, cégünk együttműködésben áll a Szegedi SZC Móravárosi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája képzési centrummal, e partnerség okán tehát adottak a feltételek nálunk, hogy rendszeresen asztalos tanulókat tudjunk fogadni. Cégünk számára nagyon fontos prioritás, hogy odafigyeljünk szakmánk ezen, nehézségekkel küzdő területére, és magunk is aktívan tegyünk az utánpótlás-nevelésért.

Számukra már nem kérdéses, hogy az asztalos fő feladatköre faipari termékek (különböző rendeltetésű és szerkezetű nyílászárók és belsőépítészeti munkák) készítése, szerelése, karbantartása, javítása és felújítása. Tevékenységi körébe beletartozik az adott termék előállításához szükséges eszközök és anyagok beszerzése, a gyártási műveletek, kapcsolódó adminisztráció, és a befejező feladatok elvégzése.

Engedjék meg, hogy néhány képen keresztül bemutassuk, mivel foglalkoznak tanulóink a gyakorlaton, munka közben.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.