Felújítások: ezt gondolja végig, mielőtt belefogna!

Ablakfelújítás – Felújítások: ezt gondolja végig, mielőtt belefogna!

Közeledik a tavasz, a felújítások időszaka. Aki pedig a húsvétot már egy felújított házban szeretné ünnepelni anélkül, hogy a munkásokat kellene kerülgetnie, annak nem árt már most hozzáfogni a tervezéshez.

Egy festés, egy burkolatcsere vagy egy terasz építés nem tűnik annyira nagy munkának, hogy különösebb tervezésbe fogjunk előtte. Pedig egy kisebb felújítás során is számtalan olyan rejtett hibájára bukkanhatunk az ingatlannak, melyet korábban egyáltalán nem gondoltunk volna, a nagyobb, tavasztól-őszig tartó munkálatokról már nem is beszélve. Nézzük hát, melyek azok a lépések, amiket meg kell tennie, mielőtt hozzáfogna!

Ellenőrizze az ingatlan állapotát!

Nagyobb munkálatok előtt, melyek a fal vagy a tetőszerkezet megbontásával járnak, illetve érintik a víz- és elektromos hálózatot, mindenképp keressen fel egy szakembert, aki felméri az ingatlan állapotát. Így megtudhatja, ha az épületnek komoly statikai, szigetelési, esetleg egyéb problémája van, melyet mindenképp orvosolni kell még a munkálatok megkezdése előtt.

De kisebb felújításnál, például egy egyszerű festésnél vagy burkolatcserénél sem szabad legyinteni, ha például penészedik a lakás. A festékekbe keverhető penészgátlók csak tünetileg kezelik a problémát, és hatásuk nem tart hosszútávon. A végleges megoldáshoz a probléma, azaz a páralecsapódás okát kell megszüntetni.

Járjon utána az építésügyi szabályoknak!

Ha hozzáépítene a házhoz, vagy egy melléképületet húzna fel, esetleg olyan átalakítást végezne, mely érinti az épület homlokzatát, mindenképp járjon utána a helyi építésügyi szabályoknak, és csak ezután kezdjen el tervezni.

Keressen fel több kivitelezőt és kérjen árajánlatot!

Ha egyedül nem megy, ne kössön szerződést az első útjába akadó kivitelezővel. Keressen fel több szakembert, kérjen tőlük árajánlatot, ne féljen kérdéseket feltenni a kivitelezés menetével kapcsolatban, és ne az ár legyen a legfőbb tényező a választásnál!

Készítsen pontos költség- és időtervet!

Amennyiben úgy érzi, mégiscsak egyedül, esetleg családi, baráti segítséggel vág neki a munkának, akkor is készítsen pontos költség- és időtervet. Ehhez először írja össze, milyen anyagokra lesz szüksége és mennyiért tudja beszerezni őket. Majd készítsen pontos tervet a kivitelezést illetően, így az idővel is tud kalkulálni. Költség- és időkeret számításnál pedig mindig kerekítsen felfelé, így elkerülhetők a kellemetlen meglepetéseket!

Ha további információkra is kíváncsi, nézzen szét facebookos oldalamon is.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...