Filléres ablaktisztító a csíkmentes üveghez

Ablakfelújítás – Filléres ablaktisztító a csíkmentes üveghez

Egyetlen különlegesebb összetevő a titka a tökéletes házi készítésű ablaktisztítónak. Sok minden működhet persze otthoni ablaktisztítóként, de sok szereknek akad akár kellemetlen mellékhatásai. Kíváncsi, mivel lesz csíkmentes húsvét előtt az üvege? Eláruljuk!

Az ecet például rendesen eltávolítja a port és a víznyomokat, de a ragacsos, makacsabb szennyeződésekkel már nem bánik el. A denaturált szesz jól tisztít, de nem túl kíméletesen, és erős a szaga. Így lesz az összetevők megfelelő arányú kombinációja a szuper házi készítésű üvegtisztító titka. A házi készítésű tisztítószerek nagy előnye, hogy pontosan tudja, mi van bennük, ráadásul a pénztárcához is kíméletesek, és még az ablakok is ugyanolyan tiszták lesznek tőlük. 

Környezetkímélő is

Az is fontos szempont, hogy ha csak egyetlen szórófejes flakont használ újra meg újra, akkor a rengeteg szemétbe dobott, elhasznált, műanyag tisztítószeres flakon nem növeli az ökológiai lábnyomot, így a környezetnek is jót tesz vele. 

A tökéletes ablaktisztító receptje

Ahhoz, hogy otthon ablaktisztítót tudjon keverni, nem kell más, csak egy üres szórófejes flakon, illetve néhány hozzávaló, ami könnyedén beszerezhető bármelyik boltból.

Hozzávalók:

  • 1/2 liter víz
  • 250 ml ecet
  • 250 ml denaturált szesz
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő

Igen, kukoricakeményítő, amelynek a szemcsék finom súrolóhatásához van köze. Az elegy elkészítése végtelenül egyszerű. Mindössze bele kell önteni a hozzávalókat a szórófejes flakonba, majd jól össze kell keverni, rázni, és már indulhat is a takarítás.

Használat közben csupán két dologra kell odafigyelni. Rázza fel az üveget, mielőtt spriccel, hogy ne üljön le az aljára a kukoricakeményítő, majd addig sikálja az ablakot, amíg nem marad rajta semmi a keverékből, mert, ha nem szedi le rendesen, a keményítő letapadhat az üvegre.

Ha az ablak már tiszta, közvetlenül utána érdemes megtisztogatni az ablakkeretet is, különös tekintettel a tetejére, ahol a legjobban megül a por, ugyanis ez is egyike azoknak a területeknek, melyeket az emberek többsége ritkán takarít.

Ha további információkra van szüksége, facebookos oldalamon is érdemes olvasgatnia.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...