Fontos kérdések minden felújítás előtt

Ablakfelújítás – Fontos kérdések minden felújítás előtt

Az építkezéshez és a költözéshez hasonlóan egy otthon felújítása sem lehetséges valamennyi stressz és anyagi terhek nélkül. Érdemes ezért nagyon alaposan átgondolni a legfontosabb kérdéseket, mielőtt belevágunk: idegrendszerünk és pénztárcánk megkímélése mellett így a végeredménnyel is elégedettebbek leszünk.

Valójában mekkora összeg áll rendelkezésünkre?

Fontos kérdés ez a felújítás előtt. Nézzük meg, hogy mindent tartalmaznak-e az előzetes számítások. Szakértők, tervezők, engedélyezés, plusz elektromos készülékek? Gondolt arra, hogy nagyobb felújításnál egy rövid időre majd valószínűleg ki kell költöznie az otthonából? Ezeket a tételeket is érdemes számításba venni.

Funkcionalitás

A pénzügyi vonatkozásokon túl sem lehet kizárólag csak esztétikai szempontokra hagyatkozni. Fontos válaszolni a következő kérdésekre is: kik fogják használni az adott helységet? Mi lesz a szerepe a mindennapjainkban? Egészen máshogy néz ki egy olyan konyha, amely a családi élet központja és egy olyan, amely a „séf” kizárólagos birodalma. Amennyiben hosszútávra tervezünk, számoljunk azzal, hogy idővel egyre nehezebb lesz a mozgás, érdemes néhány praktikus megoldással akadálymentessé is tenni a lakást.

Milyen anyagokat szeretnénk magunk körül?

Akár az olyan sima és fényes felületeket kedveljük, mint az üveg vagy a lakk, akár a finom és matt anyagokat, ennek nagy befolyása lesz majd az egész enteriőrre. Fa, fém vagy műanyag ablak lesz? Nagyon nem mindegy. Az ablakok mellett a padló is egy olyan elem, amely kihat az egész szoba hangulatára. Ez lehet parketta, kő, szőnyegpadló, fa, de akár csempe is. A konyhában és a fürdőszobában is választani kell a kövek közül: gránit, kvarc, márvány? Mérlegeljük a lehetőségeket, mielőtt belevágunk.

Mi lesz a stílusa?

A modern, a kortárs, vagy az egészen tradicionális dolgokat kedveljük? Nézzen körül sűrűn az interneten, és találja meg azt a dizájnt, amely a legközelebb áll a szívéhez. Emellett csekkolja le a kivitelezőket is a hálózaton. A felújítás során komoly szerepe lesz még a színeknek is. Milyenek közt érezné jól magát? Élénk és vidám, vagy inkább a visszafogottabb árnyalatokat választ? Meghagyná a bútoroknak a főszerepet, esetleg a falak is eltérhetnek a klasszikus fehér és törtfehér változatoktól? Ezek kulcsfontosságú kérdések, ha jó hangulatú otthont szeretne a felújítás után.

Ha további információra van szüksége, facebookos oldalamon is elérhet.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...