Galambriasztás ablakpárkányról

Ablakfelújítás – Galambriasztás ablakpárkányról

Főleg társasházak szoktak azzal küzdeni, hogy a galambok szinte elűzhetetlenek a különféle felületekről. A madarak folyton az ablakba járnak, és mindent összepiszkolnak. Ha önnek is ismerős ez a gond, akkor lehet, hogy eljött az ideje, hogy egy egyszerű megoldással száműzze a galambokat a külső ablakpárkányokról.

A madárriasztó tüske a legalkalmasabb és legelterjedtebb módszer a galambok és más madarak távoltartására. A madártüske a környezeti hatásokkal szemben rendkívül ellenálló, így aztán aligha igényel utólagos fenntartást, anyagi ráfordítást. 

A galambtüske emellett abszolút megfizethető áron érhető el, a módszere pedig száz százalékosan megbízható. A tüskék maguk egyszerűen felszerelhetők bármilyen felületre (fém, műanyag, fa, kő, beton, márvány stb.). Kis szakértelemmel voltaképpen bármilyen kiugró vagy besüllyedő felületen, ablakpárkányon, tetőn, korláton, stb. alkalmazható. Előnye, hogy a már odaszokott galambok is kényelmesen távol tarthatók ezzel.

Van még előnye?

 

Nem csak párkányra, minden kiugró részre érdemes lehet tenni. A tüske kíméletesen, de rendkívül hatékonyan tartja távol a madarakat az épületektől. Nem sebzi meg az állatokat, viszont meggátolja a madarakat a leszállásban, fészekrakásban, s közben esztétikailag sem csúfítják el az épületet, mivel szinte észrevétlenek. 

A madárriasztó tüske az egyik leghatékonyabb módszer a madarak távoltartására keskeny, kiugró felületek esetén!

Van más módszer?

Akadnak, de például szakemberek szerint az akusztikus védelmi rendszerek többnyire nem hatásosak hosszú távon, mivel a galambok gyorsan hozzászoknak a zajokhoz, így ez a védelem egy idő után mit sem ér. 

A hatásosság fenntartásához folyamatosan variálni kell a dallamot vagy kutyaugatást, ragadozómadár-kiáltást vagy hangos durranásokat használni, amelyek csak véletlenszerűségükben hatásosak. Elképzelhető azonban, hogy a szomszédok nem fogják értékelni ezeket a zajokat, és a védelem gyorsan zajártalommá minősül. Próbálkozni azért kell, néha akár párhuzamosan is, mert kirakhatatlan galamb nincs.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...