Hagyományos redőny

A külsőtokos hagyományos műanyag redőny a legkeresettebb redőnytípus, mivel ára igen alacsony és sok előnnyel rendelkezik. Könnyen felszerelhető és könnyen működtethető, teljes sötétítésre is használható, bármilyen tokrendszerbe alkalmazható.

Hagyományos redőny kupakos ütközővel

A hagyományos redőnynél a tengely műanyag, valamint tengely forgása egyszerű csapszeges megoldású. Ezért javasoljuk a széles, magas redőnyöknél a fém henger beépítését. Az oldalpofa szintén lemeztokból van. A lefutós sín pedig nem gumiágyas, ezért viharban a redőny lécek leengedett állapotban kicsit zajos lehet. De ez az egyszerűbb redőny átlagos mérettartományban, valamint rendeltetésszerű használat esetén rendkívül kedvező a vásárlók körében.
A leengedett redőny védi az ablakunkat portól-zajtól, tekintetektől, külső behatolástól. Télen komoly hőszigetelő tulajdonsága miatt a fűtési számlán is spórolhatunk. Családi házakban, körfolyosós házak lakásaiban egyre gyakoribb a rácsot biztonsági redőnnyel helyettesíteni. A hagyományos redőny a geréb tokos nyílászárók ideális redőnyrendszere.

A redőny acéltokkal, műanyag lefutó sínnel van készítve. Legegyszerűbb típus, működtetés 8 mm-es hevederrel, esetleg 5 mm-es zsinórral.