Hogyan lehet patyolattiszta ablaka?

Ablakfelújítás – Hogyan lehet patyolattiszta ablaka?

Az ön ablaka is csíkmentes és ragyogó lehet egy házilag készült folyadékkal. A jó idővel együtt eljön a tavaszi ablaktisztítás ideje is, ám nem kell feltétlenül drága ablakmosókhoz nyúlni, ha tiszta üvegen át szeretné élvezni a napfényt.

Készíthet házilag is ablakmosó folyadékot, amelyet egy spriccelős flakon és mikroszálas rongy vagy pamutrongy segítségével alkalmazhat. A következő házi keverék receptje azt a rendkívül kiábrándító helyzetet is segít elkerülni, hogy a fárasztó munka végeztével azt kelljen látnia, az egész ablak csupa csík maradt. A csíkmentes ablakmosó receptje nem bonyolult, és semmi sem szükséges hozzá, ami ne lenne otthon, és nem is tartalmaz drága összetevőket.

Hozzávalók:

  • 2 bögre víz
  • 1/4 bögre ecet
  • 2 teáskanál mosogatószer

Fontos, hogy az ecet hagyományos ecet legyen. Az almaecet nem lehet jó helyettesítője, mivel az ablak csíkos lesz tőle. Az is fontos, hogy olyan mosogatószert válasszon, amelyik áttetsző és nem balzsamos. A balzsamos ugyanis ugyancsak foltosabbá teheti az ablak felületét.

Keverje össze a hozzávalókat, és töltse egy virágpermetező flakonba. Ha ilyen nincs kéznél, egy kiürült spriccelőfejes flakont is kiöblíthet és újra használhat erre a célra. Néhány fújásnyi folyadékot spricceljen az ablakra, majd ronggyal törölje át. Újságpapírt ne használjon, mivel a festékanyaga és maga a papír is oldódhat, ami csíkosan hagyhatja a felületet.

Az ablakmosó folyadék nem csak a por, de a szmog miatt lerakódó szürkésbarna réteg eltávolítására is alkalmas, illetve bármilyen más szennyeződéssel is elbánik, legyen az madárpiszok vagy zsíros tenyérnyomok.

Plusz tipp: nézze meg az időjárás-jelentést, mielőtt lemosná az ablakot, és ne szeles napra időzítse a dolgot, hiszen a szél miatt a kelleténél hamarabb száradhat a nedves ablaküveg, és ez még a legklasszabb ablakmosó folyadék esetében is csíkos felületet eredményezhet.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.

 

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...