Hogyan védjük meg hőszigetelt ablakainkat? II.

Ablakfelújítás – Hogyan védjük meg hőszigetelt ablakainkat?

Cikksorozatunk második részében azt járom körbe, hogy miért érdemes szárnytakaró alumínium profilt tetetni a hőszigetelt fa nyílászárókra akár újonnan, akár utólag is.

Lássuk, milyen problémák lehetnek hosszútávon!

A rohadás kialakulása a hőszigetelt fa nyílászárókon sokéves elhanyagolás eredménye. A képen is látható, hogy a gond az ablak alján jelentkezik.

Takaróléc

A probléma alattomos, a hiba nagysága sokszor észrevehetetlen, mert külsőleg először nem is látszik, csak ha megkaparjuk.

Itt az üveg mellett elengedett a szilikon tömítés is, emiatt pedig befolyik a víz a lakásba. A jelenséget sajnos sokan nem ismerik fel, pedig ez egy gyorsan javítható probléma lenne, ám ha nem ismerjük fel, akkor igen nagy gond származhat belőle!

Ezen a képen az látszik, hogy az üveg és a fa szárny között hosszú éveken keresztül befolyt a víz. Elrohasztotta a fa részt. Erre is a szárnytakaró profil a legjobb védelem, mert a plusz szilikon miatt biztosabb kötés van az üveg és a szárny között.

Még az új ablakoknál is érdemes és kell is utólag pótolni a szárnytakaró profilt, melyet az ablakok vízszintes, fekvő részére kell felhelyezni. A jó profil anyaga tartós alumínium, így ellenáll a napsütés és a víz viszontagságainak.

Ezt a 15 éve beépített ablakot azért fotóztam le, mert jól látszik, mennyit jelet a szárnytakaró profil. Az ablakot 7 éve festették le, szépen látszik, mennyi védelmet nyújt a szárnytakaró profil.

Ha további kérdése lenne, facebookos oldalamon szívesen válaszolok.

Szárnytakaró profilra weblapunkon is kérhet árajánlatot, ezen az űrlapon keresztül.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...