Így biztos, hogy könnyebb lesz a lakásfelújítás

Ablakfelújítás – Így biztos, hogy könnyebb lesz a lakásfelújítás

Itt a nyár, az otthonok és nyaralók szépítésének időszaka. Sok időt és energiát spórolhatunk magunknak, ha a beszerzés során a bizonytalan nézelődés helyett felkészülten, konkrét elképzelésekkel fogunk hozzá. Íme néhány tanács, amelyek megfogadásával könnyebb lesz a döntés.

Tervezzünk

Lakberendezési magazinokat, weboldalakat böngészve keressünk ötleteket, illetve olyan megvalósításokat, amelyeket mi is szívesen látnánk a környezetünkben. Ha jól megfigyeljük a részleteket, könnyebb lesz a választás az áruházakban.

Mérjünk, számoljunk

Vegyünk magunkhoz egy alaprajzot, majd mérjük le a felületeinket ott, ahol ablakot, padlót, szőnyeget, tapétát, függönyt szeretnénk elhelyezni vagy cserélni. Így tudni fogjuk, milyen mennyiségekre és méretekre lesz szükségünk. Ha mindehhez kalkulációt vagy költségkeretet társítunk, behatárolhatjuk a választható termékek árkategóriáit is.

Figyeljünk a garanciára

A termékekre biztosított garanciát figyelmesen tudakoljuk meg, és hogy ezeket milyen feltételek teljesülése során érhetjük el. Laminált padló vásárlása esetén bizonyos termékekre akár 30 év garanciát is kaphatunk, amit teljes padlórendszer (párafékező fólia, alátét, laminált padló) egyidejű vásárlása és lerakása esetén érvényesíthetünk.

Kérjünk mintadarabot!

Ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes lehessen, fontos, hogy minden passzoljon egymáshoz. Érdemes ezért vásárlás előtt például a burkolóanyagokból, textíliákból mintadarabot kérni, hogy a színeket, stílusokat egymáshoz igazíthassuk.

Végezzünk saját kezűleg

A gyártók napjainkban egyre inkább arra törekednek, hogy a burkolóanyagok, festékek és egyéb alapanyagok egyszerűen felvihetőek, rögzíthetőek legyenek. Ne féljünk tehát belevágni a saját kezűleg végzett felújításba, amivel jelentős összegeket spórolhatunk.

Hasznosítsunk újra!

Ha otthonunkban bármi feleslegessé válik, ne dobjuk azonnal a kukába. Próbáljunk például úgy új helyet találni ezeknek, hogy kicsit átszabjuk, átfestjük a különböző darabokat.

Ha további információt szeretne a témában, facebookos oldalamat is ajánlom!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...