Így lesz csíkmentes és ragyogó az ablaka

Ablakfelújítás – Így lesz csíkmentes és ragyogó az ablaka

Nemcsak környezetünket védjük, hanem pénztárcánkat is megkíméljük, ha a lakásunk tisztaságához természetes anyagokat használunk. A citrom és a szódabikarbóna fehérít, az ecet fertőtlenít, a só pedig remek folteltávolító. De nem csak ezekkel a szerekkel teheti fényessé és tisztává az ablakokat.

Bár kétségtelen, hogy a különféle bolti ablakmosó szerek igen hatékonyak, nem véletlenül választanak egyre többen környezetkímélő, alternatív megoldásokat. Nagymamáink szerei, a jól bevált házi praktikák ugyanis jelentősen olcsóbban kivitelezhetők és ugyanolyan hatásfokkal tisztítanak, mint a drága szerek.

Jobb, mint az ecet?

Ahogy arról korábban is írtunk, mi szívesen ajánljuk az ecetet az ablakpucolás terén. Létezik azonban még ennél is pénztárcakímélőbb módszer, mellyel csíkmentessé, tisztává és ragyogóvá teheti az üveget, legyen szó az otthoni nyílászárókról vagy épp egy tükörről.

Mindehhez nincs szükség másra, mint néhány darab krumplira, mely a burgonya kilónkénti árát tekintve sem kerül önmagában 40–50 forintnál többe. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy magát a krumplit később el is használhatjuk, a művelethez ugyanis csak a héjára van szükség.

Hogyan tisztít?

Egy marék burgonyahéjat kell egy liter vízzel leforrázni, majd, miután langyosra hűlt, ezzel a vízzel lemosni az ablakot. Végül töröljük tisztára a felületet, amit mikroszálas törlőkendővel, pelenkatextillel vagy akár selyempapírral is megtehetünk. Ha kis felületről, például egy tükörről van szó, egy félbevágott krumplival dörzsöljük is át az üveget, majd öblítsük le tiszta vízzel, és töröljük ismét szárazra a korábban említett módon. Garantáltan tiszta és csíkmentes lesz az üveg

Ha további információkra van szüksége, ajánlom, nézzen körül facebookos oldalamon is.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...