Így lesz csíkmentes és tiszta az ablak

Ablakfelújítás – Így lesz csíkmentes és tiszta az ablak

Ahhoz, hogy ablakok tökéletesen tiszták és csillogóak legyenek, számos jó tanácsot érdemes megfogadni, legyen szó az ecet alkalmazásáról a bolti szer helyett vagy épp a mikroszálas törlőkendő és a selyempapír bevetéséről.

A csíkmentesség érdekében fontos betartani a szabályt, miszerint az ablakpucolást sosem szabad verőfényes napsütésben végezni, így ugyanis sokkal gyorsabban szárad, és nem lesz tökéletes az eredmény, mint ahogy arra is érdemes ügyelni, milyen mozdulatokkal végezzük a műveletet.

A tökéletes csíkmentesség érdekében érdemes kétirányú, illetve körkörös mozdulatokkal dolgozni, ahhoz pedig, hogy meg tudjuk állapítani, az ablak külső vagy belső felén maradt-e csík, némi különbséget is érdemes tenni közöttük előbbi tekintetben. A sokak által ismert jó tanács szerint a külső felületet pucoljuk felülről lefelé haladva, főként ilyen irányú mozdulatokkal, míg a belsőt oldalazva, vízszintesen, így nagyon könnyű lesz felismerni, hol van még dolgunk.

A legjobb az ablaktisztítás terén, ha évente legalább kétszer nekiállunk az ablakpucolási procedúrának. A legtöbb háztartásban ez a két időpont a húsvét és a karácsony közelébe esik.

Ha ennél kevesebbszer tisztítjuk meg ablakainkat, az rossz, ha többször, az nem árthat. Utóbbira akkor lehet szükség, ha az ablak utcafrontra néz az első vagy második emeletről. Ilyenkor a porosodás ugyanis erőteljesebben érinti az ablakokat.

Vannak persze foltok, amelyektől érdemes azonnal megszabadulni egy gyors törléssel. Ilyen a gyerekek tenyérlenyomata, a rovarok hagyta pacák.

Ablaktisztítási fortély: Legjobb a citromsav!

A citromsav extrém hatékonyan szabadítja meg az üveget a zsíros és egyéb makacs szennyeződésektől. Másik nagy előnye, hogy nem büdös. Gyorsan hat, és mázgamentesen szárad a benne található alkohol révén. Valamint természetes eredetű citromos illatanyag is található benne, így az ablak körül citrus illata fogad majd minket. Citromos házi ablaktisztítót házilag is készíthetünk: töltsünk meg vízzel egy szórófejes flakont, majd adjunk mellé egy evőkanál citromlevet, és rázzuk össze. A mix vegyszermentes, abszolút egészséges. Így az ablaktisztítás is kevésbé káros tevékenység a bőrünkre nézve.

Ha további tippekre van szüksége, facebookos oldalamon is érdemes szétnéznie.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...