Indul a szúnyoghálószezon!

Ablakfelújítás –  Indul a szúnyoghálószezon!

Egyre több a szúnyog, ne várjon a szúnyogháló felszerelésével tovább. Cikkünkben azoknak is mutatunk egy megoldást, akik eddig helyhiány miatt akadtak el a megfelelő védelem megteremtésével.

Az esős napok, majd a ránk törő hőség az álmoskönyvek szerint is szúnyoginváziót jósol. Ezen, a cikkünk mellett nagyban is megnyitható fotón egy oldalra eltolható, pliszé szúnyoghálót nézhet meg. 

Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy kis helyen elfér, így ha már a lehúzhatós vagy a nyíló szúnyoghálót helyhiány nem lehet felrakni, ezzel a módszerrel akkor is lehet próbálkozni, így a nyílás nem marad védelem nélkül. Ráadásul a pliszé talán ma a legmodernebb és a legszebb szúnyogháló valamennyi elérhető típus közül.

Milyen előnye van még?

Legtöbbször éppen a jó helykihasználása miatt az ajtókra szoktuk pliszét rakni. A pliszének ráadásul tulajdonsága, hogy ennek a legnagyobb a méretkorlátja, ami azt jelenti a gyakorlatban, hogy a nagy méreteket is lehet biztonságos működtetéssel használni. Szintén előnye, hogy a rovarbiztonsága jobb, mint a lehúzhatós szúnyoghálónak, hiszen a pliszé oldalán nem tud bebújni a rovar.

Ez a szúnyogháló igazán dekoratív, és akár ferde kivitelben is felszerelhető. Pliszés szerkezete miatt nagy sikert arathat vele vendégei körében, mivel igazán rafinált és csinos összhatást kelt. Ezt a típust különösen akkor ajánljuk, ha kisgyereke vagy macskája van. Ha egy kifeszített szúnyoghálónak óvatlanul nekidőlnek, az könnyen kiszakadhat. A pliszé szúnyogháló viszont remekül bírja a gyűrődést, és túléli, ha nekimennek.

Miben lehet még gondolkodni?

Előnyös lehet még a mobil típusú szúnyoghálók használata, amelyet így akár évszakhoz köthetően is tudunk alkalmazhatni. Mit jelent ezt? Éppen azt, amire gondol: a szúnyoghálót télen egyszerűen elhúzza az ablakok elől, így azok nem sötétítenek – nyáron pedig az eredeti funkciója szerint tudjuk használni.

Ha redőny mögé szereljük akkor könnyen lehet takarítani a redőnylécet egyéb szerelés nélkül.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.