Itt a tavaszi felújítás ideje: önnek milyen állapotban vannak a nyílászárói?

Ablakfelújítás – Itt a tavaszi felújítás ideje: önnek milyenek az ablakai

Ha lakásfelújításról van szó, a legtöbben szeretnek vele tavasszal foglalatoskodni, amikor már vége van a hideg, fagyos télnek.

Ilyenkor gyakran esik a választás a nyílászárók felújítására, renoválására, ha úgy van, a cseréjére, amely esztétikai okokon túl az energiatakarékosság szempontjából is igen fontos lehet. A tapasztalatok szerint a régi fa nyílászárók felújítása vagy új nyílászárók beépíttetése után jelentős fűtésszámla csökkenést észlelhetünk, főleg akkor, ha már nagyon öreg, nagyon régi ablakaink és ajtóink voltak.

De vajon honnan lehet tudni, mikor jön el valóban az idő arra, hogy lecseréljük a régi nyílászáróinkat? Erre érdemes áldozni! Egy szakember helyszíni felmérésével valós képet kaphatunk arról, hogy milyen állapotban van a nyílászáró! Ennek, igaz, van költségvonzata.

Érdemes áldozni erre, mert képet kaphatunk, hogy a döntés tényleg átgondolt legyen. Nálunk, ha megrendeli a felmérést, akkor ha végül kéri a munkát, a felmérési díjat levonjuk a végösszegből!

Mi történik, ha elavultak a nyílászáróink?

A régi építésű házak és lakások esetében sok problémát jelenthetnek a régi, elavult ajtók és ablakok. Ezeknek a negatívumai leginkább a hideg téli hónapokban észlelhetők, hiszen sokan csak ilyenkor szembesülnek azzal, hogy hiába fűtenek egész nap, valahogy mégsem lesz olyan jó meleg a lakásban, hiszen a régi ablakokon és ajtókon keresztül egyszerűen elszökik a benti hő.

Ilyenkor természetesen megugrik a fűtésszámla, így megnövekszik a téli rezsiköltségünk. Ha azt tapasztaltuk, hogy ezen a télen is hiába fűtöttünk, sosem volt igazán meleg a lakásban, érdemes lehet elgondolkozni, a nyílászárók felújításán.

Befúj a szél, az utcát fűti?

Ha nagyon elavultak az ablakok, és az ajtók, akkor könnyen észrevehető az is, hogy szinte befúj a kinti hideg szél, hiszen ezek a nyílászárók már egyáltalán nem rendelkeznek megfelelő szigeteléssel.

Lehet szó ilyenkor természetesen a szigetelőgumik vagy esetleg a hőszigetelő üvegezés hiányosságairól is, amely a régi típusú ablakoknál és ajtóknál igen sűrűn fordul elő.

Ha azt tapasztaljuk, hogy az ajtók és az ablakok igen nehezen csukódnak, nem záródnak megfelelően, mindenképpen előnyben kell részesíteni a nyílászáró alapos felújításának, menthetetlenség esetén pedig a cseréjének ötletét, hiszen ilyenkor hiába csukjuk be az ablakokat, szó szerint az utcát fogjuk fűteni.

Sok ember manapság már a nyári időszakot is csak klímaberendezés használatával tudja elképzelni, hiszen a rossz minőségű ablakokon keresztül csak úgy tódul be a forróság a lakásunkba, ennek is a nem megfelelő hőszigetelés lehet az oka. Erre is megoldást nyújthat a régi ablakok felújítása. Az állapot néha csalóka is lehet, mert attól, hogy ránézésre jó állapotúnak tűnik, nem biztos, hogy jó hőszigetelésű is az ablak!

Ha további információkra van szüksége, megtalál facebookos oldalunkon is.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...