A jó nyílászáró ára néhány éven belül megtérül

Ablakfelújítás – A jó nyílászáró ára néhány éven belül megtérül

Egy energiahatékony otthon kialakítása sokszor egyszerűbb, mint azt gondolnánk. Már akár néhány éven belül is megtérülhet az a plusz összeg, amit egy-egy energiahatékonyabb megoldásba fektetünk.

Sok kicsi sokra megy

Minden olyan új építésű háznak, amely jövő év júniusa után kerül használatba, meg kell felelnie a közel nulla energiaigényű követelményszintnek. Ez a szabályozás első olvasatra meglehetősen szigorúnak tűnhet, ám ha körülnézünk a piacon, már most is rengeteg energiahatékony megoldás közül választhatunk. Nem mindegy azonban, hogy melyik mellett döntünk, mert így komoly összeget spórolhatunk meg a rezsin hosszú távon.

Sokan azt gondolhatják, hogy egy új otthon esetén kevésbé kell már odafigyelnünk a választásainkra, hiszen az épületek a szabályozás miatt mindenképpen energiahatékonyak lesznek. Ám egy valóban minőségi ablak választása esetén ez esetben is elérhetünk akár 7 százalékos energetikai javulást.

Egy csepp hő sem szivároghat ki

Az otthonok hőveszteségének jelentős része ugyanis a nyílászárókon keletkezik, ezért a nyílászárót, illetve a szigetelést érintő fejlesztések kiváló befektetési lehetőséget jelentenek.

A modern megoldások egyre jobb képességeket kínálnak ezen a téren is. Az új, modern, de akár a megfelelően felújított ablakszárnyak stabil és alacsony hőátbocsátási tulajdonságokat biztosítanak. A mostani sokkal mutatósabb, karcsúbb profilok képesek ugyanolyan energiahatékonyságot biztosítani, mint a korábbi vaskosabbak. A megfelelő üveg használatával ráadásul olyan ablakok is kialakíthatók, amelyek akár a passzív házakkal szemben támasztott szigetelési elvárásoknak is eleget tesznek.

Nem megy a szépség rovására

Azt gondolhatnánk, hogy ami ennyire nagyszerű az energiahatékonyságban, annak biztosan vaskos és ormótlan a megjelenése. Azonban nem kell ilyen kompromisszumot kötni: a legtöbb mai modern profil karcsú, minimalista, megjelenése mégis eleganciát sugároz, keskeny, szögletes formája pedig tökéletesen illeszkedik a fal síkjába. A választékban pedig mindenki megtalálhatja a saját kedvencét. Ehhez persze elengedhetetlen, hogy egyeztessünk egy jó szakemberrel. Mi mindig az ön rendelkezésére állunk.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.