Kell rács az üveg elé?

Ablakfelújítás –  Kell rács az üveg elé?

Sajnos korunkban egyre jobban elszaporodtak a vagyon elleni bűncselekmények, így mindenki próbál ez ellen védekezni. Ennek egyik módja lehet, ha biztonsági rácsot helyezünk el nyílászáróinkra.

Ma elsősorban bérházaknál találkozunk betörés ellen rácsokkal az ablakok előtt. Ha jól szerelik fel ezeket, akkor jól képes betölteni szerepét.

Hogyan szerelik fel?

A biztonsági rács esetén legtöbbször a falban rögzítenek egy fém fület, majd erre heggesztik rá a rácsot úgy, hogy ahhoz kívülről ne lehessen hozzáférni. A helyesen felszerelt vasrács hatásosan húzza el a betörés idejét, így megléte elég ahhoz, hogy más célpontot keressen a betörő.

Van hátránya?

Egyértelmű hátránya, hogy a rácsok látványa sokaknál fokozza a bezártság érzését. Nekik a vasrácsok helyettesítésére biztonsági üveget szoktunk felajánlani. Ez úgy működik, hogy a két üveglap közé a gyártáskor biztonsági fóliát szerelnek be. Így, ha betörik az üveg, akkor az üvegtábla mégis egyben marad, csak nyúlik.

Kell másra is figyelni?

Biztonsági üveg esetén kockázatot jelenthet, ha a zárszerkezet gyenge, hiszen akkor annak befeszítésével is be lehet jutni a helyiségbe. Ezért fontos, hogy ilyen esetben megnézzük, hogy valójában mennyire erős a zár, majd annak megerősítésére is szükséges hangsúlyt fektetni a felújítás során.

Ha önnek is olyan ablaka, amelyet érdemes lehet rácsokkal vagy biztonsági üveggel megvédeni, hívjon vagy írjon elérhetőségeinkre, szívesen megnézzük, mit tehetünk a megoldás érdekében.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.