Kiakadt az ablakom! Mi a teendő?

Ablakfelújítás – Kiakadt az ablakom! Mi a teendő?

Sajnos előfordulhat, hogy egy ablak nyitás közben kiakad. Sokan bizonytalanok, mit tegyenek ebben a helyzetben, tudják-e maguk orvosolni a gondot vagy inkább érdemes szakemberhez fordulni. Cikkünk ebben igyekszik most segíteni.

A legfontosabb, hogy ne ijedjen meg, ha véletlenül kiakad az ablaka nyitás közben. A bukó–nyíló ablakok esetében például sajnos gyakran fordul elő ez a probléma. Amennyiben ez a gond jelentkezik, őrizze meg higgadtságát, nem akkora a baj, mint amekkorának érzi, például egészen biztos, hogy nem fog az ablak kiesni a helyéről.

Van hibásműködés-gátló?

Amennyiben ablaka rendelkezik hibásműködtetés-gátlóval, és az ablak kiakadt, a következő módon orvosolható a probléma: nyissa ki az ablakot, tekerje el a kilincset bukó állásba, vagyis a kilincs felfele álljon, ezután az ablakkilinccsel ellentétes oldalon, felül nyomja be az ablak sarkát, majd fordítsa nyíló, azaz vízszintes állásba a kilincset. Ha továbbra is kijön az ablak felső sarka, akkor ebben az esetben vagy beállításra lesz szükség vagy az a baj, hogy a vasalat bukó ollójánál a kopás jelentős mértékű. Ebben az esetben házilagos módszerrel nem tud segíteni a beteg ablakon.

Nincs ilyen eszköze a nyílászárón?

Akkor sincs gond, ha nincs ilyen eszköze vagy épp nem is bukó–nyíló az ablaka: akkor fogja meg és csukja vissza az ablakot, forgassa körbe a kilincset. Az esetek nagy többségében ilyenkor a kilincs visszaakad, és a probléma nem jelentkezik újra. Azért ilyenkor érdemes felkeresnie egy szakembert – különösen pedig abban az esetben, ha esetleg mégsem akad vissza –, mert előfordulhat, hogy a vasalatnak lehetnek problémái, ami megérdemli, hogy ellenőrizzük.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...