Kiváló tippek, ha nyáron is hűvösben szeretne lenni I.

Ablakfelújítás – Kiváló tippek, ha nyáron is hűvösben szeretne lenni I.

Kikészítik ezek a meleg nyári napok? Nem tud vagy nem akar klímát venni? Sebaj, most néhány egyszerű tippel abban segítünk, hogyan tudja hűteni a lakást nyaranta egyszerűen, gyorsan és könnyedén.

Az elmúlt napokban tapasztalt hőhullámok alkalmat adhattak arra, hogy végigvegye azokat a jól ismert módszereket, melyekkel hűteni lehet a lakást. De biztos abban, hogy bevetett minden trükköt? Nézze végig a listánkat, mit tehet még a hőség elviselése érdekében!

Ventilátor, de okosan! 

Nem kell más ehhez, csak egy vízszóró és egy ventilátor hozzá. A hideg vízpermetet akár magára is fújhatja, de még jobb érzést ad, ha a ventilátor felé irányítja a szórófejes flakont, ami visszafújja a permetet. Plusz egy ötlet: ha egy tál jeget a ventilátor elé tesz, akkor hasonló eredményt érhet el, mint a klímával.

Hideg vizes felmosás

A lakás hűtésére a hideg vízzel való gyakori felmosást is sokan, sok helyen javasolják. A magyarázat minderre az, hogy a párolgás hőt von el az adott felületről, így hűti azt. Egy próbát megér!

Szellőztessen éjszaka

Az egyik bevált módszer az éjszakai szellőztetés. Mivel napközben érdemes zárva tartani a nyílászárókat, éjszaka ajánlott tehát kinyitni az ablakokat és az ajtókat. Egyrészt kellemes levegő járja át a házat, másrészt a huzat kiviszi az állott levegőt.

Külső árnyékolás

Egy napárnyékoló vagy egy zsalugáter is sokat segíthet a benti hőmérséklet mérséklésében: akár 60–70 százalékkal csökkentheti az ablakon bejövő hősugárzást. Érdemes beruházni rá!

Elektronikai eszközök

Ha már megtett mindent: éjszaka szellőztet, csukva van az összes ajtó és ablak, besötétített, akkor érdemes a lakásban is körülnézni, és figyelni néhány apróságra, például az elektronikai eszközökre. Ne használjon napközben olyan eszközöket, melyek hőt bocsátanak ki, például ne menjen feleslegesen a tévé vagy a hajszárító!

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is. Ha bővebben is érdekli a téma, olvassa el cikkünk folytatását.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...