Közelít a tél és a rettegett fűtésszámla

Közelít a tél és a rettegett fűtésszámla

Egyre hűvösebbek a reggelek, és lassan a nappalok is. Közelít a tél, készülhetünk a téli sportokra, a karácsonyra, a forralt borozásokra – és a fűtésszámlára is. Vannak, akik már felújított ablak mellett, nyugodtan várják a telet, mások még a rezsi miatt szorongva. Önnek sem kell többet fizetnie, mint másoknak, fontolja meg még most, hogy régi, elöregedett ablakát gyorsan, por- és piszokmentesen felújítja.

A tél elkerülhetetlen velejáróra, hogy az utcára rendesen felöltözünk, meleg ruhát veszünk, viszünk a munkahelyünkre egy tartalék kardigánt. Az azonban elkerülhető, hogy otthon is fázzunk. Akik már felújították nyílászáróikat, örömmel tudnak arról beszámolni a kedvező fűtési díjukról, és arról, milyen kellemes meleg fogadja azokat, akik betérnek otthonukba.

Nem kell, hogy a tél egyenlő legyen magas fűtésszámlával

Ez csak akkor van így, ha ablakaink szigetelése már nem a régi, ezért a hideggel nemcsak az utcán, hanem otthonunkban is szembesülnünk kell – illetve kellene, ha nem csavarnánk még feljebb a fűtést. Ha azt tapasztaljuk, hogy az utóbbi években a fűtésszámlánk lényegesen magasabb volt, mint régebben, nyílászáróink szigetelése valószínűleg elöregedett. Az ablakok nem zárnak tökéletesen, így nem csak a zaj és a por jön be az utcáról, hanem a hideg is. A megfelelő klíma eléréséhez ezért sokkal több energiára van szükség.

Amikor a munka után fáradtan hazamegyünk, nem vágyunk másra, mint otthonunk nyugalmára. Ha viszont zajos környéken lakunk, és az utcáról beszűrődik a lárma, nem tudunk pihenni; az állandó huzattól pedig megfájdul a fejünk. Ha mindig ezekkel kell szembesülnünk otthon, hiába csukjuk be az ablakot, nem biztos, hogy mi vagyunk különösen érzékenyek, könnyen lehet, hogy a nyílászárókkal nincs minden rendben. Főként, ha azt tapasztaljuk, hogy hiába csavarjuk fel a fűtést, a szobában hidegebb van, mint kellene, vagy épp ellenkezőleg, nyáron hiába megy a klíma, nem hűti le úgy a lakást, mint az kellemes lenne. Ha esik, az ablak beázik, vizes lesz alatta a fal, lemállik a tapéta; a párás levegőtől pedig nem tudnak megszáradni a ruhák. Ha ezeket a tüneteket mind tapasztaljuk, szinte biztos, hogy ablakaink szigetelése elöregedett, így hiába csukjuk be őket, nem zárnak rendesen.

Megtérülő befektetést ajánlok

Ilyenkor érdemes végeznünk egy gyors fejszámolást, mennyit spórolhatnánk, ha a folyamatos horribilis gázszámlák kiegyenlítése helyett egyetlen nagyobb kiadást kellene vállalnunk, mégpedig az ablakok szigetelésének felújítását. Nem kell sokáig számolgatnunk ahhoz, hogy lássuk, a beruházás alaposan megtérülne.
A szigetelés felújításának előnyeit ráadásul nemcsak télen, hanem nyáron is élvezhetnénk. Előzze meg a téllel járó bosszúságokat, ellenőriztesse szakemberrel ablakai állapotát! Kérjen a mestertől árajánlatot, hogy számszerűen láthassa a költségeket, és meggyőződhessen arról, hogy valójában nem kell annyira hatalmas összeget számolnia, ráadásul ez a befektetés gyorsan megtérül, hiszen a fűtésszámla emberi mértékűre csökken.

Ha további segítségre van szüksége, facebookos oldalamon kérdezhet.