Lakásfelújítás előtt állnak? Januártól a gyermekes családoknak segít az állam

Ablakfelújítás – Lakásfelújítás előtt állnak? Segít az állam

Otthonfelújítási programot indít a kormány 2021. január 1-jétől, melynek keretében azoknak a családoknak, ahol van legalább egy gyermek, valamint 2021. január elseje után felújítják a lakásukat, a költségek felét átvállalja az állam, legfeljebb hárommillió forintig. A támogatás vonatkozik az anyagbeszerzésre és a munkaerőköltségre is.

Ablakra is költhető

Bármilyen felújítást tervez a család, a kormány támogatja; legyen szó energetikai korszerűsítésről, ablakfelújításról vagy a fürdőszoba, illetve a konyha felújításáról. A miniszter példája szerint egy hatmillió forintos otthonfelújításnál hárommillió forintot spórolhat meg minden gyermekes család.

Az otthonfelújítási program felülről nyitott lesz, a forrásokat az igényekhez igazítják – ígérte Novák Katalin, aki a részletszabályok kidolgozásáig türelmet kért, néhány héten belülre ígérve azok elkészültét. 

Érdemes máris szakemberhez fordulni 

Azt is elmondta a miniszter, hogy már érdemes most megállapodni a felújítást vállaló szakemberekkel, mivel feltehetően sokan kívánnak majd élni a lehetőséggel. Cégünk nyitott minden felújítás tervező család irányába, keressenek meg minket terveikkel, elképzeléseikkel az ablakok megújításával kapcsolatban! 

A 2015-ben indított otthonteremtési program új elemének igénylésének nem feltétele a CSOK igénylése. A kormány célja, hogy Magyarországon minden gyereket váró vagy nevelő családnak legyen biztos tető a feje felett, és azt szeretnék, ha mindenkinek könnyebb lenne gyermeket vállalni.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...