Lehet-e boltíves ablakot felújítani, korszerűsíteni?

Ablakfelújítás – Lehet-e boltíves ablakot felújítani, korszerűsíteni?

Helyszíni felméréséken többször mondták már el nekem az ablakfelújításra várók, hogy nem lehet a boltíves nyílászárókat felújítani. Amikor kérdezősködtem, kiderült, hogy már több cégnél próbálkoztak, egyik sem vállalta. Tényleg nem lehet ezt a munkát elvégezni? Ennek járok utána cikkemben.

Kétségtelen, hogy ennek a munkának a kivitelezése elég időigényes, szakmai tudást és komoly gépparkot igényel (pl.: az íves beszorító lécek legyártása). Éppen ennek a kapacitásnak a hiánya az a tévhit is, amikor a kapcsolt gerébtok esetén inkább a belső ablakszárnyba ajánlják az üvegcserét, mert az mindig szögletes és a kivitelezése egyszerű.

Miért fontos, hogy az üvegcsere a külső szárnyban történjen?

Ablakfelújítás – Lehet-e boltíves ablakot felújítani, korszerűsíteni?

Ablakfelújítás – Lehet-e boltíves ablakot felújítani, korszerűsíteni?

Az idő viszontagságainak a legjobban a külső ablakszárny van kitéve. Ezáltal, ha a külső szárnyat korszerűsítjük, akkor megszűnik a kipotyogós üvegbeszorító gitt, a helyébe pedig egy időjárásálló fa profilléc kerül, amelyet a gyártása során háromszor átitatunk lenolajkencével. Ez tökéletes és hosszú ideig tartó vízzárást biztosít a fának. Emellett mindig lecseréljük az alsó vízvetőt is, amely mindig az ablak legrosszabb állapotban lévő része. Az így felújított nyílászáróinkkal 10-15 évig nem kell csinálni semmit. Utána is csak felületkezelni, festeni kell. Érdemes tehát olyan szakembert választani, aki teljeskörűen tudja vállalni a régi, akár boltíves nyílászárók felújítását.

Ha további információkra van szüksége, nézzen szét facebookos oldalamon is.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...