Lehet-e, érdemes-e a nagypolgári bejárati ajtót korszerűsíteni vagy szigetelni? I.

Ablakfelújítás – Lehet-e, érdemes-e a nagypolgári bejárati ajtót korszerűsíteni?

Budapesten jártam, nyílászárók felújítását végeztem – általában mindig az ablakok felmérésével szeretek kezdeni, hogy megismerjem a lakás teljes nyílászáróit. A képen látható bejáratiajtó-típussal a régi nagypolgári lakásokban lehet találkozni. Itt azt kell tudni, hogy szerencsére egyre több régi ház műemlékileg vagy helyileg védett. Ezáltal a nyílászárokat vagy egy az egyben lehet cserélni, illetve még felújítani, korszerűsíteni lehet.

Hol készült a nyitókép?

Ez a lakás egy nagypolgári stílusú bérház az V. kerületben. A szobákat felmérve az otthonhoz kapcsolt gerébtokos ablakok párosultak. Mivel 180 m3 lakásról volt szó, ezért itt 2, 3 és 6 szárnyas ablakokkal találkoztam.

Két szárnyas kapcsolt gerébtokos  ablak

Három szárnyas kapcsolt gerébtokos ablak

Hat szárnyas kapcsolt gerébtokos  ablak

Az érdeklődő elsődleges kérése az volt, hogy az összes nyílászárót az eredeti állapotába szeretné megtartani, illetve korszerűsíteni. Részletes lehetőségekről és a felújítás menetét átbeszélve a lakásból kifelé haladva jutottunk a bejárati ajtóhoz.

A következő kérése az volt az érdeklődőnek, hogy a bejárati ajtót hogyan lehet megőrizve korszerűsíteni úgy, hogy ne fújjon be a szél és ne tóduljon be a hideg.

A folytatásban az ajtó történetéről és a megoldási javaslatokról lesz szó. Kattintson ide, ha érdekli!

További híreket, információkat talál a felújításokról facebookos oldalamon is.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...