Lehet padlásajtóból új bejárati ajtó?

Ablakfelújítás – Lehet padlásajtóból új bejárati ajtó?

Nemrégiben egy régi, elöregedett padlásajtót néztünk meg a kollégákkal. Sajnos megmenteni már nem lehetett, ezért mindenképpen új ajtóban gondolkodtunk. Ami csavar volt a történetben: a ház tulajdonosa szerette volna a korábbi padlásfeljárót bejárati ajtóként használni.

Ezen a helyen egy ház átalakításába csöppentünk, ügyfelünknek az volt a gondolata, hogy az átalakítás után a jelenlegi padlásfeljárót bejárati ajtóként szeretné használni. Ennek természetesen nincs semmi akadálya, annyi szoktunk ajánlani, hogy a bejárati ajtó – betörésvédelmi okokból – kifelé nyíljon, hogy a pántokat ne lehessen könnyen levágni.

Merre nyíljon?

Itt a megrendelő – mivel teraszt szeretett volna az ajtó elé, és kellett a hely – a befelé nyíló változatot kérte. Ennek sincs akadálya, viszont ebben az esetben szerintünk érdemes beépíteni egy nyitásérzékelő riasztót. Ez egy alap, biztosan működő mágneses rendszerrel rendelkezik. Ha a kontakt elveszik a mágnesek között, a riasztó megszólal.

És az ablak?

A megrendelő kérése volt, hogy bukó–nyíló ablakot tegyünk a régi helyére. Ez abban az esetben megvalósítható, ha a tok mérete eléri az 50 centit. Ha ennél kisebb, akkor csak nyíló lehet, de ennél az épületnél nem ez volt a helyzet, így be tudtuk tenni a bukó–nyílót. 

Felületkezelés az időjárás ellen

A nyílászárókat természetesen megfelelően felületkezeltük, így mind az ajtó, mind az ablak ellenáll az időjárás viszontagságainak. Reméljük, a ház elé épített terasz még számos örömöt fog szerezni a tulajdonosnak, és elégedett lesz a ház új bejáratával.

Ha önnél is gond van az ablakkal vagy ajtóval, esetleg hasonló házátalakító terveket dédelget, ne habozzon bennünket megkeresni. Írjon vagy hívjon, és megbeszéljük, hogyan tudjuk újjá varázsolni a nyílászárókat az ön otthonában is.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...