Megőrizhetők a patinás díszek az ablak körül?

Ablakfelújítás –  Megőrizhetők a patinás díszek az ablak körül?

Egy kapcsolt gerébtokos ablak felújítására hívtak egy olyan lakásba, ahol korábban az ablakok alatt parapet díszítés volt található – olyan, mint a képünkön. Meg lehet őrizni, illetve vissza lehet-e állítani a polgári lakások díszeit?

A megrendelő lakásában egyetlen helyen maradt meg az ablak alatti díszítés – a többi elemet a gázfűtés kialakítása érdekében a szocializmus idején – barbár módon – eltávolítottak. A kérés az volt, hogy ha lehet, állítsuk vissza a régi megjelenést, amely a többi ablaknál látható.

Mi mintát vettünk és az öt felújítandó ablak esetén újra kialakítottuk ezt a díszítést. Így az ablak helyreállítása mellett új parapet díszítést és szegőlécet készítettünk az ablakokra. 

Emellett természetesen elvégeztük a nyílászárók korszerűsítését, a külső ablakszárnyba korszerű üveget tettünk, és szigeteltük a tokozatot.

Tehát a címbéli kérdésre egyértelmű a válaszunk, a legtöbb korábbi díszítés megőrizhető, és akár vissza is állítható – ahogy ez a képen is látszik.

Ha önnek is van megőrzendő értéke a felújítandó nyílászárok közelében, hívjon vagy írjon elérhetőségeinkre, szívesen megnézzük, mit tehetünk a megoldás érdekében.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.