Mi az a biztonsági fólia? Hogyan működik?

Ablakfelújítás – Mi az a biztonsági fólia? Hogyan működik?

Amikor az ember valamiért több időt tölt el az otthonán kívül, különösen fontossá válik a lakás megfelelő védelme. Ennek az egyik egyszerű eszköze a biztonsági fólia, amely segíthet megakadályozni, hogy az illetéktelen behatoló átjusson az üvegfelületeken.

A biztonsági- vagy betörésvédelmi fóliát különösen a földszinti lakások nyílászáróin vagy üvegablakos bejárati ajtók esetében érdemes bevetni: az ajtó- vagy ablaküvegre ráerősítve megnöveli azok szilárdságát, így azt jóval nehezebb lesz betörni.

Mit nyújt a biztonsági fólia?

Egy hagyományos üvegablakon a betörők könnyűszerrel áthatolnak, így az nem jelent szinte semmilyen tényleges védelmet. A biztonsági fóliával ellátott ablakon lényegesen tovább tart az átjutás: a felvitt réteg olyannyira megnehezíti a betörő dolgát, hogy az sok esetben meg is gondolhatja magát.

A biztonsági fólia ezen kívül megakadályozza azt is, hogy az ablaküveg szilánkosra törjön, és sokáig egyben tartja a táblát akkor is, ha sérülések érték, például bevágja egy vihar. 

Ez a megoldás akkor ideális, ha már nem tervezi meglévő, üveglapos ablaka vagy ajtaja cseréjét. Egy egyszerű fólia segítségével valóban ellenállóvá teheti ezeket a nyílászárókat is.

A régi kilincses ablakokat betörve, azok könnyen nyithatóak, szemben a modern zárakkal, de a fólia ezt is megakadályozza. 

Az sem utolsó szempont, hogy sok biztonsági fóliát kombinálnak hővédővel, esetleg UV-szűrővel, ami szintén kellemes adalék a nyári melegben, de ezen kívül pozitív hatással lehet az ember bankszámlájára is, hiszen mérsékelheti a klíma, télen pedig a fűtés fogyasztását. 

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.

 

 

 

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...