Miből áll össze a mi tanulói programunk?

Ablakfelújítás – Miből áll össze a mi tanulói programunk?

A szakképzett munkaerő hiánya évtizedes probléma a fa- és bútoripar területén, és mára égetővé vált. Mi ez ellen mi az utánpótlás-neveléssel küzdünk, egy tanulói programmal. Fontos emellett a hagyományos munkaerőkeresés is természetesen a számunkra, de az utánpótlás nevelésre egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk. 

Cégünk együttműködésben áll a Szegedi SZC Móravárosi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája képzési centrummal, e partnerség okán tehát adottak a feltételek nálunk, hogy rendszeresen asztalos tanulókat tudjunk fogadni. 

Cégünk számára nagyon fontos prioritás, hogy odafigyeljünk szakmánk ezen, nehézségekkel küzdő területére, és magunk is aktívan tegyünk az utánpótlás-nevelésért. 

A Rácz Ablakfelújító Kft-nél magas szinten biztosítjuk a tanulók szakmai fejlődését. Szakembereink megtanítják őket a szakma fortélyaira és a helyes géphasználatra. Továbbá nagy hangsúlyt fektetünk a korábban megszerzett elméleti tudás gyakorlatba való átültetésére. Fontos számunkra, hogy a tanulók szakmai tisztességet érezzenek abban, amit létrehoznak, és az alkotás öröme mellett megbecsült környezetben lehessenek. 

További prioritásaink között szerepel, hogy a XXI. századi modern eszközök és a fejlett szakmai ismeretek elsajátítása mellett nagy szerepet biztosítunk a finommotorikus mozgások javítására, ahol a hagyományos eszközök használatát és a munka valódiságát szeretnék megtanítani számukra.

Mit kínál a Móravárosi a tanulóknak?

Az asztalos fő feladatköre a faipari termékek készítése, szerelése, karbantartása, javítása és felújítása. Különböző rendeltetésű és szerkezetű bútorok, nyílászárók és belsőépítészeti munkák elkészítését végzi. Tevékenységi köre a termék előállításához szükséges eszközök és anyagok beszerzésén át a gyártási műveletek, kapcsolódó adminisztrációk, valamint a befejező feladatok elvégzéséig terjed.

Asztalos tanfolyam főbb témakörei: 

  • Alapvető tömörfa megmunkálás
  • Asztalosipari szerelés, asztalosipari termékek gyártása
  • Biztonságos munkavégzés, munkahelyi egészség és biztonság
  • Gépkezelés, gyártáselőkészítés feladatok
  • Foglalkoztatás I, II.
  • Tanműhelyi gyakorlat

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.