Miért kellenek a többrétegű üvegek a nyílászárókba?

Ablakfelújítás – Miért kellenek a többrétegű üvegek a nyílászárókba

Nem is gondolnánk, hogy mennyi levegő, és ezzel hő szökik ki állandóan a nem megfelelő nyílászáróink miatt. Ez a jelenség némi plusz ráfordítással tökéletesen kiküszöbölhető lehet.

A kettő és a három rétegű üvegek fontossága

Egyszerűen leküzdhető lehet az ablakok huzatolása, ha minimum kettő réteges üvegű ablakokat alkalmazunk otthonunkban. Több profiltípus is vásárolható kettő vagy akár három rétegű ablaküveggel. A műanyagból készült keretek manapság talán a legelterjedtebbek. Az alumínium ablakok könnyűek és rendkívül ellenállók. A fa nyílászárók pedig tökéletes megoldásnak bizonyulnak a régebbi stílusú házakhoz vagy a természet szerelmeseinek. Igaz sokkal drágábbak és több időt igényel a karbantartásuk, mégis nagyon jól tudnak szigetelni.

A három ablaküveggel szerelt nyílászárók komolyabb, hő- és hangszigetelést biztosítanak a házban, főleg forgalmas és zajos helyen érdemes használni. Nem engedik ki a hőt, így a téli hónapokban fűtés szempontjából örülni fog a pénztárcánk. Évente lényeges összeget takaríthatunk meg az ilyen nyílászáróknak köszönhetően. Szóval a három rétegű üvegezéssel szerelt nyílászárók valószínűleg a kezdetben nagyobb összeg kiadását igénylik tőlünk, viszont hosszútávon mindenképpen megérik és kifizetődnek.

Tudnunk kell, hogy itt nem merül ki az ilyen kialakítású ablakok képessége. A duplán üvegezett ablakok sokkal hatékonyabb hangszigetelést is biztosítanak. Ez rendkívül jól jöhet, ha forgalmas és zajos környéken élünk. Persze ezek a nyílászárók akkor is segítenek, ha pont mi élünk egy kicsit zajosabb életet, hiszen ilyen ablakokkal a szomszédok sem fognak annyit panaszkodni ránk.

Természetesen fontos dolog az is, hogy a dupla üvegezésű nyílászáró egyenlő a dupla védelemmel is. Egy esetleges betörés alkalmával bizony megnehezíthetjük rabló barátunk dolgát. Sokkal biztonságosabbá tehetjük a házat a megfelelő ablaküvegekkel szerelt fa vagy műanyag nyílászárók használatával. Ablakaink vásárlásakor ügyeljünk arra, hogy a gyártó megfelelő idejű garanciát kínáljon.

Azt majdnem elfelejtettük, hogy a jó minőségű, biztonságos és szép nyílászáróknak köszönhetően az ingatlan értéke is lényegesen magasabb lesz. Szóval, ha valami miatt a későbbiekben el szeretné adni a házat, akkor is nagyon jól tud járni. Amennyiben megvásároltuk és beépítették az új, dupla üvegű ablakainkat és a fűtésszámlánk továbbra sem csökkent a kívánt értékre, akkor győződjünk meg arról, hogy rendben van-e a fűtésrendszer a házban. Tegyük háztartásunkat hatékonnyá, energia és pénztárca baráttá!

Ha további információkra van szüksége, nézzen szét facebookos oldalunkon is.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...