Mire érdemes figyelni a lambériával kapcsolatban?

Ablakfelújítás –  Mire érdemes figyelni a lambériával kapcsolatban?

Néhány évtizede még nagyon nagy divat volt a belső terek lambériázása. Mára kevesebben használják, és nem csak amiatt, hogy időközben megemelkedett az alapanyagok ára.

A lambériával, korábban sokan gondolták, hogy adnak egy kis pluszt az otthonunknak, hiszen amúgy nagyon dekoratív belsőépítészeti elem. Elegáns hatást kelt, amennyiben szépen, gondosan rakják fel. 

A lambéria kiválasztásánál nem érdemes az árat nézni, hiszen a fa alapanyag egyre drágább. Legtöbbször ugyanis a minőségi borovi fenyőből lehet a legjobban kivitelezni. A lucfenyős változata bár olcsóbb, de nagyon csomós alapanyag, így az idők során kipotyognak belőle ezek a csomók – ez elsősorban esztétikai problémákat okoz. Éppen ezért sokan fordulnak a műanyagok vagy a préselt fa szerkezetek felé. 

Hogyan kopott ki?

A lambéria divatja mára jórészt kikopott, bár tetőterekben még ma is lehet látni. Ennek a drágasága miatt az is oka, hogy a borítás, ha már letették, állandó – sem a színét, sem a szerkezetét nem lehet frissíteni, átalakítani vagy kombinálni. Ezért egyhangúvá válik az otthon, amit a profilszerkezet megjelenése is erősít.

Ha esetleg mégis lambériában gondolkodik, hívjon vagy írjon elérhetőségeinkre, szívesen megnézzük, mit tehetünk a megoldás érdekében.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.