Mire figyeljünk, amikor lakásfelújítást tervezünk?

Mire figyeljünk, amikor lakásfelújítást tervezünk?

Tavasszal nemcsak a természet újul meg: a legtöbb ember otthonának felújítását is ekkorra időzíti. Egy felújítás azonban sokszor rengeteg időt, pénzt és energiát emészthet fel. Néhány tippel segítünk abban, hogy ne fussunk túl az anyagi kereteinken, és otthonunk pontosan olyan legyen, amilyennek megálmodtuk.

A tervezés

Mint minden nagyobb dolognál, a lakásfelújításnál is nagyon fontos, hogy pontosan megtervezzük, milyen eredményt szeretnénk. Ehhez már nem kell bonyolult program: egyszerűen akár egy Paintben is könnyen megtervezhetjük lakásunk felosztását.Az, hogy legyenek előzetes terveink, nemcsak azért fontos, hogy ne utólag jöjjünk rá, bizonyos bútorok nem illenek oda, ahova vettük őket, hanem azért is, hogy a mesteremberek pontos, mindenre kiterjedő árajánlatot tudjanak adni. Továbbá a munkák időtartamát is szorítsuk határok közé. Ne csak a pénzzel, az idővel is próbáljunk spórolni, hogy a felújítás ne emésszen fel hónapokat.

A mesteremberek

Ha lakásfelújítást tervezünk, érdemes több helyről bekérnünk árajánlatot. Ma már számos oldalon lehet értékelni a szakembereket, így pontosabb képet kapunk arról, milyen minőségű munkát végeznek. Kérdezzünk körbe, hogy a választott szakemberünk milyen munkát végez

Az időzítés

Egyes munkák szezonálisan is megterhelik a mesterembereket, ezért jobb, ha a kevésbé zsúfolt időszakokra időzítjük bizonyos dolgok felújítását. Ha új szigetelést szeretnénk vagy a nyílászárókat cserélnénk le, ne a hideg évszak elején rohamozzuk meg ajánlatért a szakembereket, a légkondicionáló beszerelésére pedig ne a nyár elején gondoljunk először.

A modellek

Az eggyel korábbi szériás, jó minőségű kifutó modellek sokszor bizonyulnak ár/érték arányban a legjobb választásnak. Ezekhez – például egy kádhoz vagy sütőhöz – jelentős kedvezményekkel juthatunk hozzá, hiszen az új termékek megjelenésénél a kereskedőnek érdeke, hogy megszabaduljon az előző árukészlettől. 

Minőségi termékek

Tapasztalataink szerint, ha mindenen megpróbálunk spórolni, akkor igaz lehet a mondás: „Az fizet sokat, aki kétszer fizet”. Egy felújítás során nem biztos, hogy mindenből a legmagasabb minőséget kell vásárolnunk, de egyes termékek árán nem éri meg spórolni, hiszen a kétévenkénti cseréjükkel sokkal rosszabbul járunk. Éppen ezért erősen igénybe vett dolgokból jó minőséget érdemes venni, hiszen ezeket sokat használjuk, így megéri a befektetést.

Ha további információkra van szüksége, jó szívvel ajánljuk facebookos oldalunkat is.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...