Mit tud a hőcserélős szellőztető?

Ablakfelújítás – Mit tud a hőcserélős szellőztető?

Létezik egy új fejlesztésű, teljesen az ablakba integrált hőcserélős szellőzési rendszer, amely mindig szükség szerint látja el friss levegővel a lakást, és a csukott ablakok mellett gondoskodik a folyamatos légcseréről. Csak úgy, mint a jól karbantartott fa ablakok. De azért érdemes ránézni, hol tart ma a technika. 

A készülék telepítésével nincs szükség külön nyílásra a falban, és elszívó ventilátorra sem. Minden folyamat az ablakon keresztül zajlik. A hőcserélő minimálisra csökkenti az energiavesztést, mert az energia-visszanyerés 80-85%-os.

A hőcserélőn áthaladva kilépő meleg levegő felmelegíti a belépő hideg levegőt (télen), illetve nyáron pár fokkal alacsonyabbá válik a belépő friss levegő. Az automatikus, folyamatos szellőző a penészesedést is megakadályozza. Ez eddig az, amit egy százéves, karbantartott felújított fa ablak is biztosan tud. Töredék áron. De nézzük tovább!

A szellőzőrendszer a biztonságot is növeli, mivel az ablak szellőzéskor is zárva marad, így a betörésbiztonság végig fennáll. Kizárja a huzatot, a zavaró zajokat és a rovarokat is. Pollenszűrővel is beépíthető, így az allergiások is használhatják, mert a beépíthető szűrők megakadályozzák a szálló por és a virágporok bejutását. Ezek már olyan pontok, ahol megbicsaklik a fa ablak, őseink még nem gondoltak az allergiásokra. Szerencsére ez mára változott.

A szellőző kezelése kényelmesen, egy az ablakon elhelyezett vezérlőelemmel irányítható. A kapcsolóval a szellőzés be- és kikapcsolható, illetve a szellőzés erőssége szabályozható. Az automatikus működtetés funkció további komfortot nyújt, ilyenkor érzékelők gondoskodnak az optimális beltéri levegőminőségről.

A párás levegő, a kellemetlen szagok és káros anyagok automatikusan cserélődnek ki friss levegőre. A rendszer halk működésű, kis fokozaton – 15 m3/óra mellett – kb. 25 dB, így hálószobákban is alkalmazható. Van olyan ablakba integrál szellőztető is, amely tabletről vagy okostelefonról is irányítható.

A rendszerről én többet nem tudok mondani, de ha a fa ablakok felújításáról, üvegekről érdeklődne, nézzen szét facebookos oldalamon!

 

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...