Mit tudnak a távvezérelt ablakok?

Ablakfelújítás – Mit tudnak a távvezérelt ablakok?

Ablakfelújításra vagy cserére általában csak akkor szánjuk el magunkat, amikor régi ablakaink már a legalapvetőbb funkciókat sem képesek ellátni. A leggyakrabban ilyenkor azt tapasztaljuk, hogy télen az ablaktok és a keretek illeszkedésénél zárt állapotban is húz a hideg, míg nyáron az átforrósodó üveg miatt válik napok alatt elviselhetetlenné szobáink hőmérséklete.

Ha az ablakfelújítás mellett dönt, por, piszok és felfordulás nélkül javíthat otthona komfortérzetén. Ha régi ablaka már nem felújítható, akkor kerül szóba a csere. Napjainkban már kizárólag olyan szerkezetekkel találkozunk, amelyek javíthatatlanul hibás ablakainknál nagyságrendekkel jobb komfortérzetet biztosítanak, ráadásul könnyen és hosszú távon is megbízhatóan funkcionálnak.

Néhány tipp ablakvásárlás előtt

Otthonunk nyílászáróinak cseréje előtt érdemes néhány szempontot alaposan megfontolni. A rendelkezésünkre álló kínálat feltérképezésekor ne ragadjunk le az alaptípusoknál. Az ablakokra fordított többletköltség minden esetben megtérül. Jobb hőszigetelő képességgel rendelkező ablakok beszerelése után kevesebb energiaráfordítással tudjuk felfűteni a lakást.  Sokkal kifizetődőbb továbbá egy jobban hangszigetelt ablakot választania annak, aki forgalmas helyen lakik, vagy általában a legkisebb neszre is felébred álmából. A legprofesszionálisabb tetőtéri ablakok például már egyes esetekben léghanggátló, valamint esőzaj-csökkentő képességgel is rendelkeznek, hosszú távon kizárva ily módon a környezeti zajokat.

Távvezérelt ablakok a tetőtérben

Azok az ingatlantulajdonosok, akik teljes körű kényelemre vágynak, a legtöbb esetben már a távvezérelt tetőablakok mellett döntenek. Ezek a tetőtéri ablakok olyan innovatív konstrukciók, amelyek gyakorlatilag egyetlen gombnyomással lehetővé teszik a zárást és a nyitást. Vitathatatlan előnyük abban rejlik, hogy akár előre betáplált programok szerint is működnek. Lehetőség van igényre szabott beprogramozásukra is, igazodva szellőztetési vagy egyéb szokásainkhoz. A távvezérelt tetőtéri ablak azért lehet ideális, mert a nap minden időszakában friss levegőt és kellemes beltéri klímát biztosít. Érintőképernyős vezérlőik segítségével könnyen és gyorsan elérhetők, irányíthatók. Az előre betáplált szellőztető programokon túl eső ellen is kiválóan védik lakásunk belső tereit, hiszen a hozzájuk tartozó esőérzékelők automatikusan zárják az ablakokat.

A távvezérelt tetőtéri ablakok előre betáplált alapprogramja naponta négy alkalommal negyedórán keresztül engedi be a friss levegőt az erre a célra kialakított szellőzőnyílásain keresztül. Mindezt ráadásul úgy, hogy az ablak közben zárva marad. Az ablakok az energiamérleg funkciójuk segítségével egész évben takarékoskodnak az energiával, ugyanis az éppen aktuális időjárási viszonyok figyelembevételével aktiválják az árnyékolókat és redőnyöket. Az automatikus árnyékolás megvédi otthonunkat a túlzott felmelegedéstől, bútorainkat a napsugarak által előidézett kifakulástól. Az ingatlan összes távvezérelt tetőtéri ablaka becsukható továbbá egyetlen gombnyomással az olyan esetekben, amikor hosszú időre hagyjuk el a házat.

Ha további információra van szüksége, facebookos oldalamon is érdemes szétnéznie.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...