Mitől bio a biofesték?

Ablakfelújítás – Mitől bio a biofesték?

Előző cikkünkben az ökológiai lábnyomról és a környezetbarát építkezésről írtunk. Egyre több embernek fontos, hogy ne kerüljön be lakásába szennyező vagy a környezetre ártalmas anyag. Nekünk is követnünk kell ezeket az igényeket. A fa ablakok felújításánál például sok esetben használunk biofestéket.

A növényi olajok, a viaszok és a gyanták a felületkezelés hagyományos alapanyagai voltak. A modern vegyipar persze hamar háttérbe szorította a természetes anyagokat, de ma az egészségesebb és természetközelibb életmód iránti vágy erősödésével egyre többen fedezik fel újra a természetes anyagok utánozhatatlan szépségét és utolérhetetlen minőségét.

Szerencsére sok gyártó már elkötelezett az egészség- és környezetkárosító anyagoktól mentes termékek és a szelíd kémiai technológiák meghonosításáért. Törekvésük révén még a „konvencionális” festékek is egészség- és környezetkímélőbbek lettek. 

Ezek a gyártók kizárólag természetes eredetű anyagokat és kíméletes technológiát használnak fel a festékek és az egyéb ápolószerek előállításához. Száznál több készítménnyel bármely lakásban és a ház körül előforduló bármilyen természetes felületnek a védelme, a nemesítése és az ápolása megoldható.

A természetes és környezetkímélő felületkezelő anyagok bármilyen nedvszívó természetes anyag – fa, parafa, fa alapú lemezek, linóleum, vályog, kő, agyag- és cementvakolatú falak – kezelésére alkalmasak. 

Lélegző, páraáteresztő, portaszító felületük kiváló épületbiológiai tulajdonságai révén az egészséges és természetes otthon megteremtésének fontos kelléke. Akár még a gyerekjátékok is festhetők vele, hiszen az egészségre nem károsak. Ha bármilyen kipárolgás érkezik is belőle vagy az idők során természetes kioldódás keletkezne, akkor az ilyen típusú festékek csakis olyan lebomló anyagokat tartalmaznak, amelyek nem károsak a környezetre.

A környezetbarát olajok, viaszok, lazúrok, festékek könnyen használhatók, természetes patinával öregszenek, egyszerűen ápolhatók, javíthatók és felújíthatók. Mivel semmilyen veszélyes anyagot nem tartalmaznak, megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi és egészségügyi előírásoknak. 

Rendkívül kiadósak, ezért ugyanannak a felületnek a kezeléséhez sokkal kisebb mennyiség szükséges belőlük, mint más festékekből. Egyszerűen, veszteségmentesen használhatók, és akár otthon, saját kivitelezésben is professzionális felületeket készíthetünk velük.  

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha egyéni tapasztalata van, amely e cikkhez kapcsolódik, szóljon hozzá itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...