Mitől lesz egy szoba loft?

Ablakfelujitas - Mitől lesz egy szoba loft?

Manapság egyre népszerűbb az otthonok és irodák loft stílusú dekorálása. Ez ugyanis az egyik legolcsóbb megoldás – itt mindössze a válaszfalak eltüntetésével és különféle textúrák megjelenítésével kell törődni. Sok helyen alkalmaznak tapéta vagy ablak helyett posztereket is.

A loft irodában, lakásban a belső terekben – esetleg egy modern tetőtérrel kiegészítve – a következő elemeket szokták a dekoratőrök és belsőépítészek használni: 

  • Nyitott és maximális szabad hely megteremtése
  • A fedőanyagok és a külső textúra kialakítása természetes vagy természetes hatású megoldásokkal. A fém, az üveg, a természetes fa, valamint teljesen új anyagok kombinációja is elő szokott fordulni. Sajnos gyakran megelégszik utánzatokkal is, mint például terméskő hatású tapéta vagy poszter
  • A modern technológia és gépészet összekombinálása régebbi stílusú használatai eszközökkel, gyakran kimondottan antik darabokkal és régiségekkel (például egy régi varrógép)
  • Eredeti, nem tömegterméknek szánt dekorációs anyagok. Például kreatív reklámplakátok, graffiti, városi táblák és utcajelzők, nem szabványos festmények (absztrakt alkotások), poszterek, fekete-fehér fényképek és még sok más. A falak, az ablakok vagy a polcok dekorációja opcionális. A loft stílusban minden nem szabványos megoldás elfogadható. Például a festményeket abszolút kaotikus módon lehet elrendezni – akár a padlón is. Mi magunk, bár kedveljük a loft stílust, azt azért nem tanácsoljuk, hogy takarja el az ablakait poszterekkel. Az ablak úgy is érvényesül, ha közben betölti eredeti funkcióját. De nyilván, mint minden a belső berendezésben, ez is jó ízlés kérdése.
  • Ehhez kapcsolódik, hogy a loft egyik jellemzője a bőséges  természetes és mesterséges világítás. Egy loft belső térben mindig nagyon sok fénynek kell lennie. A hatást fokozza a magas mennyezet, a rendszerint hatalmas ablakok és a sok világítóeszköz jelenléte.
  • A loft belsőépítészet színsémája nagyon fontos. Elsődleges színekként semleges világos és szürke, barna, fekete a loft legjellemzőbb színei. Az élénk színek korlátozott használata a dekorációban, bútorokban és poszterekben megengedett.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha egyéni tapasztalata van, ami e cikkhez kapcsolódik, megoszthatja itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...