Nyári hőségben hűvös otthon? Nem lehetetlen!

Ablakfelújítás – Nyári hőségben hűvös otthon? Nem lehetetlen!

Van néhány tipp, ami mindenki számára gyors felüdülést hoz. Olyan ötleteket mutatunk most, amelyekhez nem kell mélyen a zsebbe nyúlni.

A nyári hőség legjobb ellenszere a klíma. Ám nem mindenki teheti meg, vagy nem mindenki akarja felszerelni a lakását klímával, viszont mindenki vágyik a hűs otthonra. Számtalan trükköt, tippet hajlandóak vagyunk bevetni azért, hogy néhány fokkal kevesebbet mutasson a hőmérő. Az egészen extrémnek tűnő ötletek sokszor bejönnek és felüdülést hoznak, míg például az elmúlt évtizedek nagy slágere, a ventilátor már a legtöbbeknek kevés. Arról nem is beszélve, hogy a frissítő zuhanyról hajlamosak vagyunk elfeledkezni.

Akik mentesíteni szeretnék a lakásukat a forró napsütéstől, kezdjék azzal, hogy az ablakokat takarják le. Fontos, hogy ne belülről, a lakás felől próbálkozzunk. A redőnyök a kánikulában aranyat érnek. Ha nincs redőnyünk, de nagyon erős a napsütés, egy világos vásznat átmenetileg érdemes az ablakok elé tenni, csakis kívülről. A fényvisszaverő fólia is csodás ötlet lehet. Fontos, hogy kora reggeltől sötétítsünk és lehetőleg napközben ne nyissuk ki az ablakot, hiszen csak a forró levegőt jönne be. Éjszaka viszont amennyire csak lehet, szellőztessük át a lakást.

Ha nincs klímánk és szeretnénk felturbózni a ventilátort, nagyon egyszerűen megtehetjük. Vagy fagyasszunk le egy nagyobb darab jeget és azt tegyük egy tányéron a masina elé, vagy keressünk három, négy félliteres palackot, amit vízzel töltsünk tele és ugyanúgy fagyasszuk le. Majd, ha elkészültek, kössük a palackokat a ventilátorra, úgy, hogy oda lógjanak, ahol az a levegőt fújja. Így felfrissíthetjük gyorsan a levegőt. Ha az éjszakák nagyon forróak, tegyünk egy tiszta lepedőt egy zacskóba és úgy rakjuk be azt a fagyasztóba, de még reggel. Amikor pedig lefeküdnénk, csak vegyük elő és terítsük fel. Ugyan nem tart sokáig a hűvössége, de garantáltan hatásos.

Védőitalra nemcsak a munkahelyen vagy útközben van szükség a kánikulában, hanem otthon is sok folyadékot kell fogyasztani. Sokszor a víz unalmas, annak ellenére, hogy jól oltja a szomjat. Ezért érdemes behűteni egy könnyű limonádét, lehetőleg kevés cukorral, vagy épp cukor nélkül. Az alkoholt és a koffeines italokat felejtsük el.

A recept össze is állt: ha besötétítettünk, és betettük a lepedőt a fagyasztóba, illetve a jeges ventilátor is harcra kész, vegyünk egy kellemes zuhanyt, majd kapjuk elő a kedvenc jeges italunkat. Kánikula ide vagy oda, egy ideig biztosan sokkal jobban fogjuk érezni magunkat.

Ha további információra lenne szüksége, facebookos oldalamat is ajánlom!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...