Penész a tetőablakon – van megoldás rá?

Ablakfelújítás – Penész a tetőablakon – van megoldás rá?

Ügyfelem küldött nekem egy fotót egy tetőtéri ablakról, amellyel problémája van. Mint a csatolt képen is látszik, már felperdült rajta a lakk, és látszik a fekete penész is.

Nyáron a legtöbbször nem jelent gondot a pára, hiszen nyitva vannak az ablakok, jár a levegő. De a zárt lakásban, a tetőtérben bizony hajlamos párologni a beton, a fal, a fabútor is. A penészgombák pedig sajnálatos módon elszaporodnak.

Ügyfelem ezt írta nekem a képek mellé:

Egy tetőtéri lakásban lakom, ahol két ablak sarkánál fekete gombásodás jelent meg. Tavaly még kisebb volt, az idén már látszódik, hogy növekszik a folt. Nem nagy, 2cmx10cm-es fekete foltról van szó, de ha ez nem lesz megállítva, gondolom, tovább terjed és egyre rosszabb lesz.

Penész a tetőablakon

Van rá megoldás?

A penészesedés végleges felszámolásához a kiváltó okot kell felkutatnunk és megszüntetnünk, különben az ártalmas kórokozó visszatérhet. Ám érdemes addig is cselekednünk, amíg nem tudunk a dolog végére járni: használhatunk olyan fertőtlenítőszert, amely elpusztítja a penészt.

Az ügyfél konkrét panaszához nem feltétlenül kell asztalosmester, de a gonddal foglalkozni kell, mindenképpen érdemes lekezelni. Ami ehhez kell: az egy csiszolópapír és a festékboltokban kapható, vizes bázisú gombaölőszer. Ezzel érdemes lekenni minimum kétszer, majd a száradás után vékony vagy vastaglazúr páccal felületkezelni!

Ha ez nem történik meg akkor nagyjából 5 éven belül a gomba a fába annyira belehatol, hogy már a szerkezetét roncsolja, és rohadni fog!

Ha további információra van szüksége, nézzen szét facebookos oldalamon is.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...